31/12/13

ΑΜΑΝ

Το Α.Μ.Α.Ν. (1997-2000) ήταν μια κωμική και κατά βάσιν σατιρική εκπομπή της Ελληνικής τηλεόρασης, την οποίαν παρουσίαζαν οι Αντώνης Κανάκης και Σωτήρης Καλυβάτσης. Θεωρείται και είναι μια από τις πιό πετυχημένες σατιρικές εκπομπές με ευρεία αποδοχή από το κοινό. Η εκπομπή ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 1997 στο MEGA, με παρουσιαστές τους κολλητούς φίλους Αντώνη Κανάκη, Σωτήρη Καλυβάτση και Αντώνη Παραρά, όμως μετά από τον ξαφνικό θάνατο του τελευταίου, η εκπομπή ξεκίνησε τον Μαίο του ίδιου έτους, με παρουσιαστές μόνο τον Κανάκη και τον Καλυβάτση. Για χρόνια υπήρχε η φήμη ότι το "Α.Μ.Α.Ν." προέκυψε από τα αρχικά της φράσης ντώνη Μας Άφησες Νωρίς" για τον αδικοχαμένο Αντώνη Παραρά, αν και οι δημιουργοί της εκπομπής έχουν αναφέρει πως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή τους. Τον Παραρά δεν τον αναπλήρωσε κανείς, μετά από κοινή απόφαση των δύο φίλων. Μετά το τέλος του Α.Μ.Α.Ν το 2000, η παρέα Κανάκης-Καλυβάτσης, μαζί με τον Γιάννη Σερβετά αποφάσισαν να κάνουν την εκπομπή Τα Καθάρματα, η οποία αργότερα μετονομάστηκε Α.Μ.Α.Ν.: Τα Καθάρματα.

Α.Μ.Α.Ν.: Τα Καθάρματα (2000 - 2007).
Στην αρχή, η εκπομπή δε θα είχε πολύ σχέση με το Α.Μ.Α.Ν. (για την ακρίβεια, τα πρώτα επεισόδια δεν είχαν καν Α.Μ.Α.Ν. στον τίτλο), καθώς η ιδέα ήταν να παρουσιάζουν σκετς ζωντανά στον αέρα (κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στο Α.Μ.Α.Ν., αλλα θύμιζε περισότερο το προγενέστερο Comfuzio) στο πρώτο μισό της εκπομπής και να κάνουν σχολιασμό της επικαιρότητας με παρεμβάσεις από το κοινό στο άλλο μισό. Μία από τις ενότητες που περιελάμβανε η εκπομπή, ήταν οι τρεις φίλες οι οποίες βρισκόντουσαν σε μία καφετέρια και η ξανθιά της παρέας (Αντώνης Κανάκης) είχε πάντα τις πιο αστείες απορίες. Το concept δεν πέτυχε, και έτσι ως αποτέλεσμα η εκομπή μετεξελίχθηκε σε συνέχεια του Α.Μ.Α.Ν., με σπονδυλωτά σατιρικά σκετς πάνω στην καθημερινότητα (προφανώς όχι ζωντανά στον αέρα).

Α.Μ.Α.Ν Τίτλοι Έναρξης Αντ1 (2005)
https://www.youtube.com/watch?v=5554eESW9CA


Τακα Τακα τα Καθαρματά
https://www.youtube.com/watch?v=ZeIaw1auuBI
Στίχοι: Θανάσης Τσόγκας
Μουσική: Paul Moriat
Πρώτη Εκτέλεση: Τζων Τίκης


5 σχόλια:

  1. Ο Αντώνης Παραράς (4 Ιουνίου 1967 - 4 Φεβρουαρίου 1997) ήταν Έλληνας παρουσιαστής του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

    Θάνατος

    Ο Αντώνης Παραράς πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 30 ετών στις 4 Φεβρουαρίου του 1997. Ο Αντώνης Κανάκης και ο Σωτήρης Καλυβάτσης συνέχισαν με την εκπομπή «Α.Μ.Α.Ν.», η οποία στην αρχή θα περιελάμβανε και τον Αντώνη Παραρά. Αυθόρμητα οι τηλεθεατές της εκπομπής έδωσαν στα αρχικά την ερμηνεία Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς. Αργότερα, οι δύο φίλοι αφιέρωσαν την επιτυχία του Α.Μ.Α.Ν. (και του spin-off του, Α.Μ.Α.Ν.: Τα Καθάρματα) στη μνήμη του αδικοχαμένου Παραρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αντώνης Κανάκης είναι Έλληνας παρουσιαστής και ραδιοφωνικός, τηλεοπτικός και μουσικός παραγωγός. Έχει παράξει, σκηνοθετήσει και παρουσιάσει εκπομπές όπως Κομφούζιο, ΑΜΑΝ τα καθάρματα (1997-2007) και Ράδιο Αρβύλα (2008 έως σήμερα) και είναι ο συνιδρυτής και ιδιοκτήτης του μουσικού ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης Imagine 89.7.

    Επίσης, έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει για λογαριασμό της ActionAid δύο ντοκιμαντέρ στη Σιέρα Λεόνε, το Immersion: Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα και το One Love Team. Με το ραδιόφωνο ασχολήθηκε από την ηλικία των δώδεκα ετών, στο πειρατικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης έως το 1987, όπου και διάλεξε το επώνυμο Κανάκης[2], και στη συνέχεια σε μια σειρά ραδιοφωνικών σταθμών, όπως το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, όπου ήταν διευθυντής και δημιουργός του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα που εξέπεμπε 24 ώρες ξένη μουσική, του FM 101, όπως επίσης και στους Kiss FM 87.6 & 90.8 (νυν Λαϊκός 87.6 και ZOO 90.8), ANT1 FM (νυν Easy 97.5) και τώρα στον Imagine 89,7. Επίσης, έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και στο χώρο της μουσικής, δημοσιεύοντας κάποια δικά του τραγούδια και Remix.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σωτήρης Καλυβάτσης γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1969 και είναι παρουσιαστής και ηθοποιός.
    Στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό έγινε γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του '90 με την εκπομπή «Κομφούζιο» που αρχικά έπαιζε στην ΕΤ-3 και στη συνέχεια στο STAR.
    Συμπαρουσιαστές του ήταν ο Αντώνης Κανάκης και ο Αντώνης Παραράς.
    Δυστυχώς, ο δεύτερος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά και έτσι η εκπομπή μετονομάστηκε σε Α.Μ.Α.Ν (Αντώνη Μας Αφησες Νωρίς).
    Έπειτα, πιο πρόσφατα, ήρθε το Ράδιο Αρβύλα στον ΑΝΤ1 που σημείωσε εξαιρετική επιτυχία αλλά ο Σωτήρης Καλυβάτσης κάποια στιγμή αποχώρησε οριστικά από την εκπομπή.
    Έκτοτε πρωταγωνιστεί σε επιθεωρήσεις και μουσικοθεατρικές παραστάσεις κυρίως ενώ έχει παρουσιάσει και ψυχαγωγικές εκπομπές όπως το Bellas TV και τηλεπαιχνίδια όπως το Fatus Olus.
    Στον κινηματογράφο, τον έχουμε απολαύσει στις ταινίες Στάκαμαν (2000) και Νήσος 2 (2011).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γιάννης Σερβετάς είναι ένας πρώην Barman , ο οποίος παράτησε την μεγάλη καριέρα που θα έκανε πίσω από την μπάρα και ασχολήθηκε κατ' αρχήν με το ραδιόφωνο.

    Το πώς πέρασε και στην τηλεόραση είναι κάτι που ούτε και ο ίδιος δεν κατάλαβε. Όμως κακά τα ψέματα, ο πρώτος έρωτας δύσκολα ξεχνιέται γι' αυτό και ξαναγύρισε πίσω από το αγαπημένο του μικρόφωνο.

    Το «ερωτικό» ταξίδι στα ΜΜΕ ξεκίνησε για τον Σερβετά, γύρω στο 1990 και ακόμα συνεχίζεται.

    Τι σας αρέσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και τι σας κάνει να νιώθετε άσχημα;

    Μου αρέσει πολύ ο Λευκός Πύργος. Τον έχω συνδέσει με τις μεγάλες χαρές μου. Εκεί γιορτάζω τις νίκες της ομάδας μου αλλά και όχι μόνο. Για να καταλάβετε εκεί πήγα και όταν γέννησε η γυναίκα μου. Δεν θα μπορούσα να χαρώ σε πόλη χωρίς Λευκό Πύργο και γι' αυτό και όταν ταξιδεύω έχω πάντα μια μινιατούρα Λευκό Πύργο στον κόρφο μου. Έτσι για να χαίρομαι.

    Στην Θεσσαλονίκη με κάνει και νοιώθω άσχημα η αναζήτηση parking . Μάλλον από το parking μας βγήκε το όνομα περί «ερωτικής πόλης». Μέχρι να βρεις parking θέλεις να τους . όλους.


    Μεγαλύτερη αγάπη το ραδιόφωνο ή η τηλεόραση;

    Το ραδιόφωνο είναι η επίσημη και μεγάλη αγαπημένη μου. Έχουμε μια πολύ ωραία σχέση που βασίζεται στην κατανόηση. Μάλιστα είναι τόσο καλή η αγαπημένη μου, που μου επιτρέπει που και που να βγαίνω και με το αίσθημα που ακούει στο όνομα τηλεόραση.

    Ποια είναι η γνώμη σας για τον Αντώνη Κανάκη και τον Σωτήρη Καλυβάτση;

    Αντώνη Κανάκη;;; Σωτήρη Καλυβάτση;;; Ποιοι είναι αυτοί;;; Από την πόλη μας είναι;;; Τι να σας πω.δεν τους γνωρίζω. Αλήθεια με τι ασχολούνται;;;

    Ποια είναι η γνώμη σας για το μέλλον της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδας γενικότερα;

    Δεν έχω γνώμη. Έχω πολύ μεγάλη αισιοδοξία. Βλέπεις νομίζω ότι έχουμε πιάσει πάτο και δεδομένου του ότι από τον πάτο δεν πάει παρακάτω, μόνο καλύτερα έχουμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα και ως πόλη και ως κράτος.

    Με πέντε λέξεις τι είναι ο Γιάννης Σερβετάς;

    Θα δανειστώ τον στίχο από το τραγούδι «Μαίρη Παναγιωταρά» Είμαι εργαζόμενος πατέρας και καλός νοικοκυρός!

    http://www.ishow.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που κρέμεται σαν πεός στα Βαλκάνια
    Είναι η Ελλάδα μας που ζει μόνο από δάνεια
    Είναι η χώρα του κεφιού και της αδράνειας
    Είναι η χώρα των τρελών και της παράνοιας
    Είναι η χώρα που έκανε επιστήμη
    Αυτό που αγαπά να στήνει και να φτύνει
    Να πιάνει το καλό και να το χάνει
    Να κάνει όνομα το κάθε της, ΧΑΪΒΑΝΙ!

    Και αυτή η παράγκα που κρύβεται στη μέση
    Ότι και αν λέμε δεν πρόκειται να πέσει
    Θα μείνει εκεί στη μέση στεριωμένη
    Σύγχρονη Ακρόπολη, απ'όλους βιασμένη
    Είναι του Έλληνα το απέραντο κουσούρι
    Να τον δουλεύουνε και να'ναι στο χουζούρι
    Και αντί να βγαίνει στους δρόμους να φωνάζει
    Να λέει με νάζι: "Ώχ αδελφέ μου, ωχ αδελφέ μου, άσε με ήσυχο, ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!"

    Όλοι είναι αρχηγοί, Χριστόδουλοι, πολιτικοί
    Όλοι είναι άρπα κόλλα
    Και ο Σωκράτης πάνω απ'όλα
    ΑΜΑΝ, ΑΜΑΝ, ΑΜΑΝ, ΑΜΑΝ, ΑΜΑΝ
    Όλοι είναι αρχηγοί, Χριστόδουλοι, πολιτικοί
    Όλοι είναι άρπα κόλλα
    Και ο Σωκράτης πάνω απ'όλα
    ΑΜΑΝ, ΑΜΑΝ, ΑΜΑΝ, ΑΜΑΝ
    ΑΜΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες