Ο Τάκης (Παναγιώτης) Καρνάτσος γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1946 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε δημιουργικά με διάφορους τομείς της τέχνης, όπως τη ζωγραφική και τη σκηνογραφία, τη συγγραφή και τη μετάφραση θεατρικών έργων, τη σκηνοθεσία και την υποκριτική καθώς και τη στιχουργική. Σπούδασε αρχιτεκτονικό - διακοσμητικό σχέδιο και ζωγραφική στις Σχολές Δοξιάδη, σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου κι υποκριτική στη Δραματική Σχολή Ευγενίας Χατζίκου.
Η τυχαία, όπως ο ίδιος έλεγε, ενασχόλησή του ως στιχουργού αποδείχτηκε και παραγωγική κι εξαιρετικά επιτυχημένη, έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερις χρυσούς κι έναν πλατινένιο δίσκο και πάνω από 500 τραγούδια. Με ειδικότητα στον έντεχνο ερωτικό στίχο αλλά και το θεατρικό - σατυρικό συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς τραγουδιστές: Μαρινέλλα, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Πουλόπουλος, Μανώλης Μητσιάς, Τζένη Βάνου, Σταμάτης Κόκοτας, Τάνια Τσανακλίδου, Αλέκα Κανελλίδου, Χριστιάνα, Δούκισσα, Πωλίνα, Μαντώ, Πασχάλης, Ελπίδα, Δάκης, Μπέσσυ Αργυράκη, Ευρυδίκη, Καίτη Γαρμπή κ.ά. και δημοφιλείς συνθέτες όπως οι: Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Αλέξης Παπαδημητρίου, Νίκος Ιγνατιάδης κ.ά., συμπράττοντας στη δημιουργία τραγουδιών που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο («Τα μάτια σου», «Πώς», «Μάθαμε τον έρωτα», «Ήταν λάθος», «Αν μ’ αγαπάς», «Φίλε», «Νύχτα είναι, θα περάσει» κ.ά. )
Είχε ακόμα γράψει σατιρικά κείμενα και τραγούδια για θεάματα πίστας του Γιώργου Μαρίνου και της Μαρινέλλας, ενώ τραγούδια σε δικούς του στίχους ερμήνευσε στη δισκογραφία και τη σκηνή η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Συμμετείχε επίσης σε κάποιους δίσκους ως ερμηνευτής ή αφηγητής.
Έφυγε από τη ζωή στις 17 Απριλίου 1996.
Νύχτα είναι θα περάσει https://www.youtube.com/watch?v=PDPnFEMLcf4 Στίχοι: Τάκης Καρνάτσος Μουσική: Αλέξης Παπαδημητρίου Εκτέλεση: Αλέκα Κανελλίδου
Ο νεαρός τραγουδιστής Γιάννης Ξανθόπουλος γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 2000 στην Αθήνα από γονείς ποντιακής καταγωγής που μετοίκισαν από το Καζακστάν της πρώην ΕΣΣΔ. Πριν ολοκληρώσει το Λύκειο,σε ηλικία 16 ετών, δήλωσε συμμετοχή στο μουσικό talent showRising Starπου προβλήθηκε από τονANT1 όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση ξεκινώντας έτσι την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον κόσμο της μουσικής. Το Ιούνιο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του single με τίτλο "Εδω Που Φτάσαμε" και το 2018 έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε μεγάλη πίστα στο κέντρο Fever μαζί με τοΘέμη Αδαμαντίδη, τηνΈλλη Κοκκίνουκαι τοΔήμο Αναστασιάδη.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Γιάννης Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1976 έως το 1981 και σκηνοθεσία από το 1982 έως το 1985, στην Κινηματογραφική σχολή της Ευγενίας Χατζίδου. Είναι μέλος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Μεταξύ άλλων έχει σκηνοθετήσει και γράψει το σενάριο για τις ταινίες "Πέντε λεπτά ακόμα" (2006) και "Όλα θα πάνε καλά" (2009).
Η ερμηνεύτρια του λαϊκού και λαικοδημοτικού τραγουδιού Θεοδοσία Στίγκα γεννήθηκε στα Καλάβρυτα και είναι επαγγελματίας τραγουδίστρια από το 1975. Στον πρώτο δίσκο που μετείχε αναγράφεται όμως ως Σούλα Στίγγα. Στην πολύχρονη πορεία της στο τραγούδι έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς σε ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και στη δισκογραφία. Την γνωρίζουμε όλοι από τη συνεργασία της με τον Κώστα Φέρρη στη σειρά «Ονείρου Ελλάς».
"ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΟΥΣΙΕΣ Αλλά και με ευαισθησίες, ιστορικές μνήμες και ήθος που καταγράφουν μια κοινωνική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώθηκε από το 1920 ως τις μέρες μας, σε όλα τα είδη του αστικού τραγουδιού -σμυρναίικο, ρεμπέτικο, οπερέτα, επιθεώρηση, ελαφρό, λαϊκό, σύγχρονο, ροκ- που κάνουν χρήση "ουσιών".
Ο Γιώργος Νταλάρας αγκαλιάζοντας με αγάπη όλο αυτό το υλικό καταφέρνει για άλλη μια φορά, με τις αξεπέραστες ερμηνευτικές του ικανότητες και τη βαθιά μουσική του γνώση, να δώσει το καλλιτεχνικό του στίγμα σε τραγούδια με ιστορία 100 και πλέον χρόνων και να καταδείξει το αυτονόητο δικαίωμα της τέχνης να μιλά για τα ανθρώπινα πάθη. Έτσι εκπληρώνει και την υπόσχεση, που 25 χρόνια πριν είχε δώσει στο ακροατήριό του, όταν παίζοντας δυο χασικλίδικα τραγούδια στις συναυλίες του Ορφέα είχε αναγγείλει την κυκλοφορία ενός δίσκου αφιερωμένου σε τραγούδια με ουσίες.
Ο μελετητής του ελληνικού τραγουδιού Παναγιώτης Κουνάδης, ο οποίος είχε και την ιδέα, μετά από πολύχρονες έρευνες συγκέντρωσε πάνω από 2000 τραγούδια με θέμα τις ουσίες "απαγορευμένες" και μη, από όπου επέλεξε και το υλικό των δύο πολυτελών εκδόσεων που θα κυκλοφορήσουν, παραδίδοντας μας ουσιαστικά την πρώτη εμπεριστατωμένη μουσικά και ιστορικά γι' αυτό το είδος έκδοση." Πηγή:
Οι δύο συναυλιών του Γιώργου Νταλάρα έγιναν στις 4 και 5 Ιουλίου 2007 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ. Οι συναυλίες αυτές ήταν αφιερωμένες στα τραγούδια τα οποία αναφέρονται στις ψυχοτρόπες ουσίες όπως χασίς, ηρωίνη, κοκαΐνη, νικοτίνη, αλκοόλ. Ουσίες δηλαδή που βασάνιζαν διαχρονικά τους ανθρώπους ή τους προκαλούσαν -πρόσκαιρη- ευφορία, γι αυτό και αυτοί μετέτρεπαν τον καημό τους σε τραγούδια. Κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε δύο εκδόσεις στις 31 Μαρτίου 2008. Στην πρώτη έκδοση με 2 CD και 1 DVD, και στη δεύτερη μόνο με 2 CD. Στις παραστάσεις εκτός του Γιώργου Νταλάρα, πήραν μέρος οι:Στέλιος Βαμβακάρης,Μπάμπης Τσέρτος,Χρήστος Θηβαίος,Νίνα Λοτσάρη,Μάρθα Φριτζήλα,Ασπασία Στρατηγού,Ζαχαρίας Καρούνης. Έπαιξε μουσική ηΕστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.
Κώστας Νούρος -Μανώλης ο χασικλής https://www.youtube.com/watch?v=Jr7qa29b3c4
Ο συνθέτης και στιχουργός Ανδρέας Κομπόσης γεννηθεί στον Πειραιά τον Οκτώβριο του 1967 και σπούδασε νομικά. (. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι Λευτέρης Πανταζής, Θέμης Αδαμαντίδης, Δημήτρης Κόκοτας, Ελεάνα Παπαϊωάννου ("Αποθεώστε τον"), Ιωάννα Κουταλίδου ("Θα ραγίζουν καρδιές"), Νίκος Μακρόπουλος ("Δώδεκα και ένα") κ.ά. Και ο ίδιος έχει παρουσιαστεί στην δισκογραφία ως ελαφρολαϊκός ερμηνευτής από το 1998 ως το 2005.
Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Νίκος Μεργιαλής κατάγεται από τον Βόλο. Έχει κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές, με αφετηρία το 2008 και τον δίσκο: «Είμαι ό,τι δεν είμαι», όπου στην παρουσίασή του συμμετείχε ο Μίλτος Πασχαλίδης. Το 2011, ο Νίκος Μεργιαλής μαζί με τους "Μουσικούς Ιχνηλάτες", κυκλοφορεί τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά με τίτλο: «Άρχισε να φυσά». Το 2016 κυκλοφορεί ο δίσκος «Ζωής Ημερολόγια», από τον «Μικρό Ήρωα». Ιδιαίτερες στιγμές στον δίσκο αποτελούν οι φιλικές συμμετοχές των: Γιάννη Μήτση (Ξύλινα Σπαθιά) και του Βασίλη Καζούλη. Ιδιαίτερες κριτικές απέσπασε το τραγούδι «Ο φόβος», το οποίο ερμηνεύτηκε παραλλήλως και στη νοηματική από την Νίκη Γκόντα, σε ζωντανή συναυλία.