https://www.youtube.com/watch?v=lMYvzQNsemo
Στίχοι-Μουσική: Γιώργος Μανισαλής
Εκτέλεση: Νίκος Ξανθόπουλος
Μουσικές βιογραφίες και μικρές αλήθειες τραγουδιστών, καλλιτεχών, μουσικών, στιχουργών, ποιητών και πολλών άλλων ΕΔΩ
Μεγάλες Επιτυχίες: «Γιατί θες να φύγεις», «Πες μου γιατί», «Αχ ας μπορούσα», «Έλα γύφτο μ’ έλα», «Γύρνα πάλι γύρνα», «Εμένα να μη με κλαις», «Ο ταυρομάχος», «Η Τσιγγάνα η Μαρίτσα», «Φύγε - φύγε», «Τρεις αγάπες» κ.ά.
Δημοσίευσε δημώδη κρητικά τραγούδια στο περιοδικό Φόρμιγξ και Κρητικός Λαός. Συνολικά έχει μαζέψει υλικό εκτεινόμενο σε 94 χειρόγραφους τόμους, εκ των οποίων οι 41 με 26.000 σελίδες υλικό έχει λαογραφική ύλη.
"Από το γήπεδο Ζωγράφου το 1975 ξεκινά ο θεσμός των φεστιβάλ. To 1o Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έγινε στις 19 - 21 Σεπτέμβρη 1975 στο γήπεδο Ζωγράφου. Οι εκδηλώσεις του ήταν αφιερωμένες στην 7χρονη δράση της ΚΝΕ και τα 7 χρόνια από την έκδοση του πρώτου -παράνομου- φύλλου του «Οδηγητή». Έτσι προέκυψε και η ονομασία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται ανελλιπώς καθ' έτος και μάλιστα γίνεται σε πολλές πόλεις και ιδίως εκεί που υπάρχουν φοιτητόκοσμος.
νέο Το 1° Παγκύπριο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9-12 Ιουλίου 1959 στη Λεμεσό, με σύνθημα «Ειρήνη – Φιλία» και ήταν η αρχή για τα ιστορικά αυτά φεστιβάλ. Σκοπός του 1ου Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητώνο του 1959 ήταν η διάδοση των θέσεων της νεοϊδρυθείσας οργάνωσης και η προβολή της συμβολής της νεολαίας στον αγώνα για επίλυση των φλεγόντων ζητημάτων της Κύπρου.
Ουσιαστικά το 1947 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) ξεκίνησε το θεσμό των Παγκόσμιων Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ). Μέλος της ΠΟΔΝ στην Ελλάδα είναι η ΚΝΕ και στην Κύπρο η ΑΟΝ (πρόδρομος της ΕΔΟΝ). Η ΑΟΝ πρόλαβε να διοργανώσει τρία Παγκύπρια Φεστιβάλ Νεολαίας, το 1951, το 1953 και 1955 στην Αμμόχωστο, μέχρι να την κηρύξουν παράνομη, μαζί με το ΑΚΕΛ και τις οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος, οι Βρετανοί αποικιοκράτες. Η ΕΔΟΝ, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την ΑΟΝ, ανέλαβε και τη συνέχιση του θεσμού του Φεστιβάλ.
Τα Φεστιβάλ αυτά της ΕΔΟΝ διεξάγονται αρχικά σε διάφορες πόλεις, ενώ τα τελευταία χρόνια γίνονται κυρίως στην Τάφρο Πύλης Αμμοχώστου. Τα πρώτα Φεστιβάλ αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες και εμπόδια, αρχικά από το Αγγλικό μεταβατικό καθεστώς, στη συνέχεια από τις εξελισσόμενες δικοινοτικές ταραχές και τελικά από την τουρκική κατοχή σε εδάφη της Κύπρου. Από το 1959 τα Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ πέρασαν από τις πόλεις της Λεμεσού και της Αμμοχώστου, ως το 1982 (9ο Φεστιβάλ), όταν για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην πρωτεύουσα Λευκωσία. Έκτοτε, με εξαίρεση το 1992, που έγινε στη Λεμεσό, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στη Λευκωσία. Τα Φεστιβάλ, έγιναν σταδιακά βήμα διεθνισμού, φιλίας και συνεργασίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Στα Φεστιβάλ πριν το 1974 συμμετείχε πλήθος Τουρκοκύπριων νέων στους επιμέρους τομείς, θεατές, καλλιτέχνες ή και αθλητές. Οι απαγορεύσεις του κατοχικού καθεστώτος όμως αργότερα, καθιστούσαν αδύνατη τη συμμετοχή και παρουσία τους.