ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΑ & ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ
Τέσσερα ακυκλοφόρητα ή και ερασιτεχνικά τραγούδια
που παρότι δεν βρήκαν ποτέ το δρόμο της δισκογραφία έγιναν VIRAL
και οι λόγοι είναι νομίζω είναι εμφανείς...
ΑΟΜΜΑΤΟΙ PRODUCTION - Μαζί τα φάγαμεπου παρότι δεν βρήκαν ποτέ το δρόμο της δισκογραφία έγιναν VIRAL
και οι λόγοι είναι νομίζω είναι εμφανείς...
Τάκης Ξόφτερνος - Χαλάρωσε ζαργάνα μου
https://www.youtube.com/watch?v=F6VBFTLJZ7I
Πέτα τη φριτέζα
Κάνε το εικόνα "Ουίσκια και γίδα βραστή μέχρι το πρωί στο Ροκανίδι κλαμπ"
Μετά την τεράστια επιτυχία "Πήγαινες μικρή μπαλέτο" ήρθε και το κορυφαίο "Χαλάρωσε Ζαργάνα μου"
https://www.youtube.com/watch?v=UTZumi_s2GU
Το τραγούδι απογειώθηκε όταν το τραγούδησαν στο "Ελλάδα Έχεις Ταλέντο"
ενώ άλλα πολύ αξιόλογα τραγούδια τους είναι και τα "Μονάχο με παράτησες", "Μας έπιασε η κρίση", "Κυριακή στην παραλία", "Φέρε πίσω τη φερράρι" και "Άνοιξα τσιγάρο κι ήρθε η αστυνομία".
https://www.youtube.com/watch?v=-MHycgyjTuM
Το τραγούδι του Ηλία Κασιδιάρη
https://www.youtube.com/watch?v=q7W82gQjeaA
Άλλα δύο τραγούδια που τελικά αποσύρθηκαν όμως από τους δημιουργούς/ερμηνευτές τους ήταν τα: Βόλεϋ δωματίου (Χρύσπα), Σκάρτη γκόμενα (Παντελίδης)
Ως βάιραλ βίντεο (αγγλικά: viral video]) χαρακτηρίζεται ένα βίντεο το οποίο γίνεται δημοφιλές (κυρίως) μέσω διαδικτυακής διαμοίρασης (internet sharing) συνήθως μέσω ιστοσελίδων φιλοξενίας βίντεο, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Τα βίντεο χαρακτηρίζονται κυρίως από χιουμοριστικό περιεχόμενο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ όρος προέρχεται από την αγγλική λέξη viral, η οποία σημαίνει κυριολεκτικά "ιικός, αυτός που έχει σχέση με ιό". Στην αγγλική γλώσσα η έκφραση "to go viral" έχει την έννοια του γίνομαι με αστραπιαία ταχύτητα γνωστός (σύγκρινε και με το "εξαπλώνομαι σαν ασθένεια" της ελληνικής), έννοια από στην οποία αντιστοιχίζεται η χρήση του όρου στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ένα ιδιαίτερα γνωστό πρώιμο παράδειγμα ήταν το All your base are belong to us που έγινε δημοφιλές το 2000, κυρίως μέσω μιας κινούμενης εικόνας GIF που δημιουργήθηκε με αφορμή λάθη μεταφράσεως στην αγγλική έκδοση ενός ιαπωνικού βιντεοπαιχνιδιού. Πρόσφατο παράδειγμα είναι το Gangnam Style από τον PSY.