19/7/18

ΓΕΕΝΝΑ ΠΥΡΟΣ

Ο όρος "Γέεννα" προέρχεται από το εβραϊκό ge-hinnom και μεταφράζεται σανκοιλάδα του Εννώμ". Η κοιλάδα αυτή βρισκόταν κοντά στην Ιερουσαλήμ και εκεί έθαβαν τα πτώματα των μεγαλύτερων εγκληματιών. Η φράση "Γέεννα πυρός" σημαίνει μεταφορικά την κόλαση που διαρκεί αιώνια και την παντοτινή τιμωρία.




Band:
Νίκος Χατζάκης  -Τύμπανα, Κιθάρα, Φωνητικά
Αποστόλης Τσεπαπαδάκης -Κιθάρα
Γιώργος Λιόντας  -Μπάσο

Έτος Ίδρυσης: 2009, Είδος: Hard Rock. Metal, Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης



Το συγκρότημα "Γέεννα πυρός" δημιουργήθηκε το 2009 στο Ηράκλειο, από τον Νίκο που παίζει κιθάρα και τραγουδά και το Γιώργο στο μπάσο. Το ίδιο έτος κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο «Μνήμες της αρχής». Παράλληλα συμμετείχαν και σε δύο ανεξάρτητες συλλογές. Το 2011 η σύνθεση του συγκροτήματος ανανεώθηκε. Μετά την αποχώρηση του Γιώργου, στο μπάσο ανέλαβε ο Άρης. Επίσης προστέθηκαν δύο ακόμα νέα μέλη, ο Αποστόλης στις κιθάρες και ο Γιώργος στα τύμπανα. Το 2013 κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο, με τίτλο «Έτος Μηδέν». Το 2017 με σύνθεση τον Νίκο (κιθάρα, φωνή) και τον Άρη (μπάσο, κιθάρα) κυκλοφόρησαν τον τρίτο κατά σειρά δίσκο, με τίτλο «Ημερολόγιο ενός Διασωθέντα». Το τραγούδι «Φθινόπωρο» στο «Έτος Μηδέν» είναι ποίηση του Ρίλκε.


Η φιλοσοφία τους είναι D.I.Y. (Do It Yourself) και G.I.F.F. (Give It For Free), τουτέστιν παραγωγή στο σπίτι και χάρισμα στον κόσμο, είτε απελευθερώνοντας στο διαδίκτυο είτε δίνοντας δωρεάν τα CD.

ΓΕΕΝΝΑ ΠΥΡΟΣ -Χορεύοντας με ένα Φάντασμα
https://www.youtube.com/watch?v=nTGXDkhuS6U



ΓΕΕΝΝΑ ΠΥΡΟΣ -Μια Ευκαιρία Για Την Κόλαση
https://www.youtube.com/watch?v=BKX8Rw7Dnfs



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες