27/1/19

Χορωδία "Αδούλωτη Κερύνεια"

Το Σωματείο «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ» ιδρύθηκε στη Λευκωσία το 1974, αμέσως μετά από την Τουρκική εισβολή και την προσφυγοποίηση που την ακολούθησε. Σε ελάχιστο χρόνο μετά την ίδρυση του Σωματείου στη Λευκωσία οι Κερυνειώτες της Λεμεσού ίδρυσαν το εκεί Παράρτημα, για να ακολουθήσει η ίδρυση του Παραρτήματος Λάρνακος και του Παραρτήματος Πάφου. Βασικός στόχος του σωματείου όπως αναφέρεται και στο καταστατικό του είναι «η ανεπιφύλακτη και διαπαντός μέσου ενίσχυσις του αγώνος του Κυπριακού λαού δια την αποτίναξιν του τουρκικού ζυγού και η ασφαλής επιστροφή όλων των προσφύγων εις τας εστίας των υπό συνθήκας ελευθερίας , ασφαλείας και εθνικής αξιοπρέπειας».  

Οι δραστηριότητες της «ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ» είναι ποικίλες μπορούν να διαχωριστούν σε τρείς βασικές κατηγορίες.
α) Παροχή υλικής και πρακτικής βοήθειας σε δυσπραγούντες συνεπαρχιώτες μας.
β) Συντήρηση της μνήμης και καλλιέργεια αγωνιστικού φρονήματος
γ) Κυπριακό - διαφώτιση
 
Αυτή η προσπάθεια προωθείται με επαφές με την κυβέρνηση, τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου, παράγοντες, την Εκκλησία, Σωματεία, οργανώσεις , ξένους πρεσβευτές και ξένους επίσημους που επισκέφτονται την Κύπρο. Οι απόψεις μας προωθούνται με υπομνήματα, επιστολές, ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης, εκδόσεις περιοδικών, φυλλαδίων, αφισών, φωτογραφιών κ.λ.π. Επίσης οι θέσεις και απόψεις μας προωθούνται και μέσα από αντικατοχικές δραστηριότητες, όπως , πορείες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, καθιστικές εκδηλώσεις, πορείες, πικεττοφορίες, αναγραφή συνθημάτων , πανό κ.λ.π. 

Η χορωδία του Σωματείου της Αδούλωτη Κερύνεια ιδρύθηκε το 1981 και συνεχίζει ακούραστα την πολυετή προσφορά της στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού. Η χορωδία απαρτίζεται από 55 μέλη και το 2011 τη μεικτή χορωδία της “Αδούλωτης Κερύνειας” αναλαμβάνει η κα Ρούλα Τυρίμου σαν μαέστρος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΝΗΣ - ΧΟΡΩΔΙΑ '' ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ '' - '' Κερύνεια '' ΚΥΠ
https://www.youtube.com/watch?v=YGu2BHn6EhM
Απόσπασμα απο την Συναυλία της Χορωδίας '' Αδούλωτη Κερύνεια '' στις 9 Μαρτίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών στην Κύπρο - '' Η Κερύνεια του Νου και της Καρδιάς μας ''  . Δ/νση Ρούλα Τυρίμου .  '' Κερύνεια ΄΄ - Πόλυς Κυριάκου / Παντελής Θαλασσινός .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες