16/10/19

Οι 3 πιο τολμηρές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες

 Οι 3 πιο προχωρημένες ελληνικές ταινίες

1. 
Ο ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟ είναι ερωτική, δραματική ταινία (μετέπειτα γνωστή και ως Οι λύκαινες ή Κατακραυγήελληνικής παραγωγής του 1974, σε σενάριο Πέτρου Αναγνωστόπουλου και σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου. Πρωταγωνιστούν οι Κάτια ΔανδουλάκηΓιώργος Χριστοδούλου και Ρένα ΚοσμίδουΤα γυρίσματα στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας έγιναν στο Πλωμάρι και κάποια από αυτά έγιναν σε ξενοδοχείο του Μόλυβου και στις θερμές πηγές της λουτρόπολης της Θερμής ή της ΓέραςΗ ταινία κυκλοφόρησε στις αίθουσες στις 17 Ιουλίου 1974, έκοψε 56.973 εισιτήρια και ήρθε στην 9η θέση από τις 47 ταινίες αυτής της περιόδου.


2. 
Το SUNTUN 
είναι ελληνικό δραματικό, αισθηματικό θρίλερ του 2016, σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Το σενάριο το έγραψε ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε συνεργασία με Σύλλα Τζουμέρκα. Πρωταγωνιστούν οι Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγγου, Ντίμι Χαρτ, Milou Van Groesen, Marcus Collen, Χαρά Κότσαλη και Παύλος ΟρκόπουλοςΗ ταινία έκανε πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου του 2016, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρότερνταμ, αποσπώντας καλές κριτικές, ειδικότερα από το Variety. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στις 31 Μαρτίου του 2016.


3.
Ο οργασμός της αγελάδας είναι μια κοινωνική ταινία για εφήβους του 1996 της Όλγας Μαλέα με πρωταγωνίστριες δ
υο φίλες (Ναταλία Στυλιανού και Ειρήνη Μπαλτά), που καθώς τελειώνουν το λύκειο σε κωμόπολη του Θεσσαλικού κάμπου και προσπαθούν να ξεπεράσουν τα ταμπού γύρω από το σεξ με τα οποία τις έχουν διαπαιδαγωγήσει η κλειστή και συντριπτική αυτή επαρχιακή κοινωνία. Στην ταινία λαμβάνουν μέρος ο Κώστας Κόκλας, η Υρώ Μανέ και η Ελένη Γερασιμίδου. Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1996-1997 και έκοψε 200.000 εισιτήρια πανελλαδικά. 

Bonus Movies: "Hardcore" (2004) του Ντένη Ηλιάδη. Σκληρή δραματική ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Αλέκας Λάσκου και "Η έκρηξη" (2014) δραματική - θρίλερ ταινία του 2014, σε σκηνοθεσία Σύλλα Τζουμέρκα. 
 
Αναμφίβολα όμως η δεκαετία του '70 υπήρξε η πιο τολμηρή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου αφού οι ερωτικές σκηνές και πόσο μάλλον ταινίες ήταν εξαιρετικά σπάνιες αν όχι και απαγορευμένα λόγω των συνθηκών. Από αυτές ξεχωρίζουν οι ταινίες "Ψυχή και σάρκα" (1974) με την Κορίνα Τσοπέη και τον Κώστα Πρέκα, "Πιο θερμή και από τον ήλιο" (1972) με την Άννα Φόνσου και τον Αντρέα Μπάρκουλη, "Ερωτικές στιγμές" (1972) με την Καίτη Θεοχάρη, "Το κορίτσι και το άλογο" (1973) με την Άννα Φόνσου, "Σπίτι στους βράχους" (1974) με την Bente Borsum, "Χασαμπουλιά" (1974) κ.ά. 

Γνωστοί Έλληνες Σκηνοθέτες: Όμηρος Ευστρατιάδης, Ερρίκος Ανδρέου, Γιώργος Ζερβουλάκος, Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Πιο αισθησιακές ηθοποιοί σε ελληνικές ταινίες: Ζέτα Αποστόλου, Καίτη Θεοχάρη, Άντα Βαρθολομαίου, Ελένη Ανουσάκη κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες