28/9/24

Οι 10 πιο γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις και οι πιο διαβόητοι τρομοκράτες

 Οι 10 πιο γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις και οι πιο διαβόητοι τρομοκράτες

Αλ Κάιντα (Οσάμα μπιν Λάντεν) 
ISIS (Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι) 
ANO (Αμπού Νιντάλ) 
Μπόκο Χαράμ (Αμπουμπακάρ Σεκάου) 
Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF) ή Ομάδα Μπάαντερ-Μάινχοφ
Ερυθρές Ταξιαρχίες (Ρενάτο Κούρτσιο) 
ALN (Κάρλος Μαριγκέλα) 
Αλ-Σαμπάμπ
17Ν
ETA
 


ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ -Δεν είμαι τρομοκράτης
https://www.youtube.com/watch?v=e22GnDZfHc8&spfreload=10
Στίχοι-Μουσική: Δημήτρης Παρασκευόπουλος
Άλλη Εκτέλεση: Σπύρος Σπυράκος

1 σχόλιο:

  1. Ιστορικά, τρομοκρατικές πράξεις αποδόθηκαν για πρώτη φορά στους ασασίνους (ισμαηλιτική αίρεση Νιζάρι), μίας πολιτικο-θρησκευτικής ισλαμικής αίρεσης στη Μέση Ανατολή του 11ου-13ου αιώνα (εποχή δράσης των Ναϊτών ιπποτών).

    Στις τρομοκρατικές πράξεις περιλαμβάνονται ανατινάξεις, πειρατείες, ομηρίες, φόνοι, δολιοφθορές, εμπρησμοί κ.λπ. σημαντικών στόχων καθώς και άλλες παράλληλες εγκληματικές πράξεις, όπως απαγωγές ή ληστείες κ.λπ. που εκτελούνται από τις ίδιες τρομοκρατικές ομάδες, (όχι όμως την κατάληψη εδάφους).

    Η τρομοκρατία έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις ακόμη και από κυβερνήσεις, από τις μυστικές υπηρεσίες, καλούμενες γενικά στη περίπτωση αυτή κρατική τρομοκρατία που έχει παρατηρηθεί από την αρχαιότητα και που διαιωνίζεται μέχρι σήμερα. Βασικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης εκδηλωμένης τρομοκρατίας, (εκτός της κρατικής), είναι η ανωνυμία και η μυστικότητα των μελών όχι όμως και των οργανώσεων, που αντίθετα σπεύδουν και δημοσιοποιούν τις εκάστοτε πράξεις τους για να διατηρούν το "γόητρό" τους.

    Τα τρομοκρατικά πλήγματα γενικά προκαλούν πανικό και αποδιοργάνωση. Αποτελούν μεμονωμένα απρόβλεπτα πλήγματα εκφοβισμού, όπως δολοφονίες, βομβιστικές ενέργειες, αεροπειρατείες, απαγωγές, κτλ. Δεν είναι σπάνιες οι φορές που τέτοιες πράξεις πλήττουν ακόμη και αθώους ανυποψίαστους πολίτες. π.χ. καταλήψεις σχολείων με ομήρους παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες