2/4/13

Ωραίοι ως Έλληνες

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΥΡΙΒΗΛΗΣ

"Κομμουνιστής και Έλλην δεν γίνεται. Δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές. Όταν κανείς γίνεται συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι Έλληνας. Για αυτό και το κόμμα λέγεται Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδος και όχι Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα. "

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 

"Ο κομμουνισμός είναι εχθρός του Εθνους και της Δημοκρατίας. Και τούτο να καταστεί συνείδησις της νέας γενεάς. 

Τα δικά μας ιδανικά είναι τα ιδανικά του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Ελευθερία και Δικαιοσύνη. Αγάπη και θυσία. Ελλάς και Δημοκρατία. 

Δάσκαλοι, όχι και ανήκουν αλλά και συμπαθούν απλώς τον Κομμουνισμός δεν έχουν θέση στην Εκπαίδευση." 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

"Από τις ιδέες σας αντιπαθώ περισσότερο τις μεθόδους σας. Διότι για να είστε συνεπείς με τις ιδέες σας, πρέπει να είστε εναντίον της Δημοκρατίας...".

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

"Τη δεκαετία του ’60, αν δεν ήσουν με τη δεξιά παράταξη, ήσουν πολίτης Β’ κατηγορίας, δεν μπορούσες να βγάλεις ούτε άδεια αυτοκινήτου. Στη μεταπολίτευση, αν δεν ήσουν αριστερός, δεν έβγαζες ούτε γκόμενα." 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

"Από το 1923 - 1933 περίπου περνούσα την ίδια συγκίνηση και φλόγα στην αριστερή παράταξη, αλλά ποτέ κομμουνιστής, καθώς ξέρετε, την πνευματική αυτή ψώρα δεν την έπαθα."

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

"Η χειρότερη μορφή φασισμού είναι η αριστερόστροφη"

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ

"Είχα να αντιμετωπίσω τρεις εχθρούς, τους Τούρκους, τους Άγγλους και τους Κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερός μου πονοκέφαλος ήταν οι κομμουνιστές."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες