27/4/13

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ 1977--1986

Βασική σύνθεση: 
Τζίμης Πανούσης (φωνή, στίχοι μουσική)
Σπύρος Πάζιος (κιθάρες, συνθεσάιζερ, πλήκτρα, διάφορα)
Γιάννης Δρόλαπας (κιθάρα)
Βαγγέλης Βέκιος (τύμπανα, κρουστά, ντραμς)
Δημήτρης Δασκαλοθανάσης (μπάσο, πιάνο, φλάουτο)
Βαγγελης Σβαρνας (σαξοφωνο)

Ο ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Κωμικομουσικό θρίλερ

Ο Βίκτωρ Παπαδόπουλος είναι ένας τρελός επιστήμονας που έχει έρθει στην Ελλάδα από τα Καρπάθια. Ζει με την κόρη του σ’ ένα διαμέρισμα των Εξαρχείων και μαζί με τους δύο βοηθούς του προσπαθεί να πραγματοποιήσει ένα εντελώς παρανοϊκό σχέδιο: τη δημιουργία του τέλειου μουσικού συγκροτήματος που θα αποτελείται από νεκρά μέλη μεγάλων πεθαμένων μουσικών. Τα καταφέρνει και δημιουργεί τις Μουσικές Ταξιαρχίες με αρχηγό τον Τζίμη Πανούση. Η μεγάλη δημόσια συναυλία του συγκροτήματος είναι γεγονός άνευ προηγουμένου.

Οι Μουσικές Ταξιαρχίες υπήρξαν ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα της δεκαετίας του ΄80. Επηρέασαν αρκετούς καλλιτέχνες και διαμόρφωσαν σε σημαντικό βαθμό την ελληνική σκηνή. Η δημοτικότητά τους την περίοδο αυτή ήταν αρκετά μεγάλη. Σχεδόν σε όλες τις συλλογές που κυκλοφορούν σχετικά με το ροκ στην Ελλάδα των δεκαετιών '70-'80 περιέχεται κομμάτι τους. Οι Ταξιαρχίες πραγματοποίησαν πολλές συναυλίες και το 1980 κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα σε κασέτα το Disco Tsoutsouni που περιείχε ηχογραφήσεις πριν το 1977. Τέσσερα τραγούδια από αυτά ξαναηχογραφήθηκαν για τον ομώνυμο δίσκο-ντεμπούτο τους Μουσικές Ταξιαρχίες που κυκλοφόρησε το 1982. Ακολούθησαν οι δίσκοι Αν η Γιαγιά μου είχε Ρουλεμάν (1984) και Hard Core (Ζωντανή ηχογράφηση,1985). Στον επόμενο δίσκο Κάγκελα Παντού (1986) ο Πανούσης παρατάει το όνομα Μουσικές Ταξιαρχίες.

Hard Core

ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ.
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΡΙΜΑ ΑΤΟΜΑ. ΜΕ ΤΗΝ
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ
ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΧΕΙ
ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ.

Μουσικές Ταξιαρχίες LIVE - ΛΗΔΡΑ 1983 - Εξτρεμιστής
https://www.youtube.com/watch?v=t3LFe1RjYeM
"Θα γνωρίζεται όλοι ότι το συγκρότημα μας, είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα που υπάρχει στην πατρίδα μας μετά από το συγκρότημα Λαμπράκη. Με πολύ μεγάλη άνεση παίζουμε όλα τα είδη της μουσικής, περνάμε με ευκολία από το χασαποσέρβικο στο  NEW wave από το NEW wave στο ζεϊμπέκικο από το ζεϊμπέκικο στο heave Metal."


"Σπανιο ντοκουμεντο απο την τελευταια εμφανιση των Μουσικων Ταξιαρχιων με την αρχικη τους συνθεση.Τεκές, Τραίνο, Ιτιά - Το παιδί του σωλήνα, Ερωτικό, Είμαι μαγκας και νταής
Ενα κομματι που ακουστηκε ελαχιστες φορες ζωντανα και δεν ηχογραφηθηκε ποτε." Asterios Ouranos

Αχ Ευρώπη (Απο Πρωτοχρονιάτικο show 1985)
http://www.youtube.com/watch?v=xoVgiVOkdSE
Στίχοι-Μουσική: Τζίμης Πανούσης


Πάρε το Χαπάκι σου
http://www.youtube.com/watch?v=FPbRtPFwU5Q
Στίχοι-Μουσική: Τζίμης Πανούσης
Από το δίσκο "Μουσικές Ταξιαρχίες"



Να σημειωθεί επίσης ότι το 1983 οι Μουσικές Ταξιαρχίες καμουφλάρονται κάτω από το όνομα Alamana's Bridge και συμμετέχουν στον δίσκο-συλλογή ελληνικού ροκ Made in Greece Vol.1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες