22/1/14

Ελεύθεροι - ΠΑΠΑΡΟΚΑΔΕΣ 2000--2005

Είδος: Χριστιανικό Ροκ

Το χωριό Τρίκορφο Φωκίδος (321κατοίκων) έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα απο τους παπαροκάδες, ένα συγκρότημα αποτελούμενο από τους μοναχούς της μονής των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ. Κτήτωρας και ηγούμενος της Μονής και αρχηγός του group ήταν ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Στο τραγούδι ο Πατέρας Παντελεήμονας Ιωάννης (ο κατα κόσμον Γιάννης Παπανικολάου) και ο Πατέρας Χριστόφορος. Υπήρχαν όμως και άλλα μέλη στην μπάντα τα οποία έπαιζαν την μουσική.
 


2000 Έμαθα Ελεύθερος να Ζω - 1ος δίσκος  - (Στίχοι Τραγουδιών)
Oι "EΛEYΘEPOI" κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ. Ο ψηφιακός δίσκος είχε τεράστια επιτυχία αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο έγινε πλατινένιος. Το ομώνυμο τραγούδι έχει ακουστεί και τραγουδηθεί κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο.

2001 S.O.S. - 2ος δίσκος - (Στίχοι Τραγουδιών)
Το δεύτερο CD πλέον γίνεται πραγματικότητα από τους "Ελεύθερους". Νέα ακούσματα θα πλημμυρίσουν τ' αυτιά σας και θα σας ενθουσιάσουν. Oι "Ελεύθεροι" εκπέμπουν το δικό τους σήμα στον κόσμο S.O.S., S.O.S.πριν σωπάσουν οι φωνές.

2002 ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ - 3ος δίσκος - (Στίχοι Τραγουδιών)
Οι «Ελεύθεροι» είναι και πάλι «κοντά σας» με ένα νέο μουσικό άλμπουμ γεμάτο εκπλήξεις! Συνθέσεις απίστευτες, με μελωδία και ρυθμό που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Δυνατοί στίχοι και καταπληκτικές ενορχηστρώσεις του Aκη Γκολφίδη, σ' ένα δρόμο κόντρα στο ρεύμα της ισοπέδωσης και του αυταρχικού περιορισμού. Το νέο αυτό CD, θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους και περιέχει πολλά είδη μουσικής όπως, μοντέρνα, έντεχνη, ροκ, έθνικ, ρέγκε, ποπ, ηλεκτρονική, παραδοσιακή, λαϊκή, προκλασσική και κλασσική.

2003 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ - 4ος δίσκος - (Στίχοι Τραγουδιών)
Ακούγοντας τα 14 κομμάτια (συμπεριλαμβάνονται και δύο bonus track για ράδιο και club) του δίσκου δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις το κομμάτι που θα σε ικανοποιήσει σίγουρα. Κι αυτό γιατί η μουσική ποικίλη και δεν λιμνάζει σε ένα είδος. Κύριο χαρακτηριστικό των «Ελεύθερων» να χρησιμοποιούν ανάλογα με το στίχο και την μουσική. Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη ξεκινώντας από παραδοσιακή μουσική και φθάνοντας στο πιο σύγχρονο άκουσμα σε ρυθμό ραπ, ό,τι πιο «in» υπάρχει. Για την εκφώνηση του κομματιού με φωνητικά ραπ βοήθησε και ο καλλιτέχνης Κώστας Μολτσίδης.
Πηγή: freemonks.gr (Από το site του Πατέρα Νεκτάριου)

Έμαθα ελεύθερος να ζώ ( Video clip)
http://www.youtube.com/watch?v=stuFRRkRhg4
Από το τραγούδι αυτό προέκυψε και το όνομα του συγκροτήματος.


Το τσιπάκι ( Video clip )
http://www.youtube.com/watch?v=qszy_viUn94
Από το cd "S.O.S" - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τί κάνουν οι παπαροκάδες ας κοιτάξουν εδώ:   Οι Παπαροκάδες πέταξαν τα ράσα ( Espresso - ρεπορταζ)

5 σχόλια:

  1. *Φήμες λένε ότι “SOS” σημαίνει “save our souls” ή “save our ship”. Όπως, γίνεται συνήθως, οι φήμες κάνουν λάθος.

    Οι δύο αυτές φράσεις είναι επιννοήματα ανθρώπων, που βγήκαν αργότερα για να δωθεί μια εξήγηση στο τι σημαίνει αυτό το παγκόσμιο σήμα για βοήθεια. Στην πραγματικότητα, “SOS” δεν σημαίνει τίποτα.

    Στην ουσία προέρχεται από τα σήματα Μορς, στα οποία το σήμα κινδύνου και βοήθειας είναι “…—…” . Και επειδή οι τρεις τελείες είναι το γράμμα “s” και οι τρεις παύλες είναι το “o”, κάπως έτσι γεννήθηκε το “SOS”. Γιατί όμως ο κώδικας Μορς να χρησιμοποιεί συγκεκριμένα αυτή τη σειρά τελειών και παύλων για το σήμα κινδύνου, αν δε σημαίνει κάτι;

    Όταν φτιάχτηκαν οι πρώτοι ασύρματοι ραδιοτηλέγραφοι για τα πλοία, οι ναυτικοί έπρεπε να βρουν ένα βολικό και γρήγορο τρόπο να ειδοποιούν όταν βρίσκονται σε κίνδυνο και να ζητούν βοήθεια. Το σήμα θα έπρεπε να είναι μοναδικό, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μπερδευτεί με οποιαδήποτε άλλη μετάδοση. Στην αρχή διαφορετικοί οργανισμοί και χώρες είχαν το δικό τους σήμα κινδύνου.

    Όμως, η πολλαπλότητα των σημάτων μπέρδευε και μπορούσε να αποβεί μοιραία για τα πλοία. Και αυτό γιατί εάν κάποιο πλοίο βρισκόταν σε ξένα ύδατα, έπρεπε να ξεπεράσει το βασικό πρόβλημα της γλώσσας για να συνεννοηθεί με την κοντινότερη χώρα. Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα αυτό, διάφορες χώρες αποφάσισαν να βρουν από κοινού μια λύση και ένα παγκόσμιο τρόπο επικοινωνίας μέσω του ραδιοτηλέγραφου. Οι προτάσεις συζητήθηκαν το 1906, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ασύρματου Ραδιοτηλέγραφου, όπου το σήμα της Γερμανίας “…—…” επικράτησε ως το πιο απλό, το πιο γρήγορο και το λιγότερο πιθανό να μπερδευτεί με κάτι άλλο.

    Από την 1η Ιουλίου του 1908, το “SOS” έγινε το παγκόσμιο σήμα κινδύνου. Τον Άυγουστο του 1909, χρησιμοποιήθηκε επίσημα για πρώτη φορά. Παρόλο που δεν έγινε αμέσως αποδεκτό από όλους, μέχρι σήμερα η μικρή αυτή λεξούλα έχει καταφέρει να σώσει χιλιάδες ανθρώπους

    Extra Info: Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών “Marconi”, άνθρωποι της οποίας ήταν πάνω στον Τιτανικό, όταν το πλοίο χτύπησε το παγόβουνο, χρησιμοποίησαν αρχικά το δικό τους σήμα κινύνου, το “CQD”, μέχρι που ένας από τους τεχνικούς πρότεινε να δοκιμάσουν και το καινούριο “SOS”.

    Επιμέλεια:Σταυριάννα Χαραλαμποπούλου
    beautifulminds.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι έχουμε ακούσει για το περίφημο CHIP (ΤΣΙΠ) που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν σε όλους τους ανθρώπους (…αν θα προλάβουν). Τι είναι όμως αυτό; Πως λειτουργεί και πως τροφοδοτείται;

    Πρώτα ήταν για τα χαμένα κατοικίδια, αργότερα για αυτούς με απώλεια μνήμης, μετά για τους VIPs που πιθανών να κινδύνευαν με απαγωγή, ύστερα...

    για τους φυλακισμένους, κατόπιν για λόγους τρομοκρατίας, κλπ. Όλες αυτές οι περιπτώσεις και πολλές άλλες δεν είναι πάρα δήθεν άλλοθι προκειμένου να τον προωθήσουν.

    Τώρα, έχει αρχίσει να γίνεται μόδα σε συγκεκριμένα μπαράκια στο Μπάχα της Ολλανδίας. Ήδη από το 2003, νεαροί εμφυτεύουν στο μπράτσο τους chipάκια, προκειμένου να γίνουν μέλη, να έχουν άμεση εξυπηρέτηση στην παραγγελία τους, χωρίς να μεταφέρουν χρήματα επάνω τους και, γενικότερα, να υπάρχει μία άνεση στις όποιες συναλλαγές τους, τουλάχιστον, για το συγκεκριμένο μαγαζί. «Σφραγίζονται» εθελοντικά μόνο και μόνο για να είναι ανάμεσα στα «εκλεκτά» μέλη ενός κέντρου διασκεδάσεως.

    Η μόνη διαφορά είναι ότι στο μέλλον το τσιπάρισμα των ανθρώπων δεν θα είναι κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας, αλλά υποχρεωτικό.

    Το vchip (VeriChip), έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα κόκκο ρυζιού, τοποθετείται μερικά χιλιοστά κάτω από το δέρμα και –ξεφεύγοντας από το μπαρ της Μπάχα– έχουν σύστημα το οποίο μπορεί να παρακολουθείται από δορυφόρο 24 ώρες το 24ωρο. Μέσα του μπορούν να αποθηκευτούν 5 gigabyte. Τα πάντα που αφορούν τον καθένα μας, χωρίς εμείς να έχουμε πρόσβαση σε αυτά. Η Applied Digital Solutions, το έχει προμηθεύσει σε χιλιάδες ανθρώπους.

    Ωστόσο, ο κατασκευαστής του, Carl Sanders, δήλωσε πως το καλύτερο σημείο για να εμφυτευθεί στο σώμα είναι το μέτωπο και το δεξί χέρι. Επιπλέον, δήλωσε πως, σε περίπτωση που σπάσει η εξωτερική γυάλινη επιφάνεια του υποδορίου μικροτσίπ, η μπαταρία του λιθίου που διαθέτει εσωτερικά, εάν έρθει σε επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά έλκη και εξανθήματα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τεχνολογία RFID χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για αυτόματη αναγνώριση αντικειμένων.

    Η αναγνώριση γίνεται με την αποθήκευση ενός σειριακού αριθμού (ταυτότητα αντικειμένου), ίσως και άλλων πληροφοριών, σε ένα μικροτσίπ (RFID tag/ετικέτα) που προσαρτάται σε μια κεραία. Οι πληροφορίες της ετικέτας μεταφέρονται με ραδιοκύματα, μέσω της κεραίας, σε ένα δέκτη/αναγνώστη (RFID scanner/reader). Ο αναγνώστης μετατρέπει τα ραδιοκύματα σε ψηφιακή πληροφορία, η οποία μπορεί στη συνέχεια να αποθηκευθεί σε ένα πληροφοριακό σύστημα.Σε ένα άλλο τομέα της νανοτεχνολογίας οι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα μικροσκοπικό τσιπάκι – νανογεννήτρια από εκατομμύρια νανοσύρματα από οξείδιο του ψευδαργύρου, τα οποία είναι 500 φορές πιο λεπτά από μια ανθρώπινη τρίχα μαλλιών και παράγουν ηλεκτρισμό από την παραμικρή κίνηση, ακόμα και από την κίνηση των δακτύλων.

    Μέχρι στιγμής, έχουν καταφέρει να μεταδώσουν ραδιο-σήμα και να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρισμό οθόνες LCD και διόδους, ενώ πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα.

    Αισιοδοξούν ότι μελλοντικά θα μπορέσουν να «χειραγωγήσουν» ακόμα και το χτύπο της καρδιάς για να παράγουν ενέργεια, με τελικό στόχο ο άνθρωπος να μην χρειάζεται μπαταρίες για καμία από τις φορητές συσκευές του.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, ρα Ζονγκ Λιν Γουάνγκ η νέα τεχνολογία μπορεί να έχει άπειρες εφαρμογές. “Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα ορόσημο. Οι νανογεννήτριές μας θα αλλάξουν τις ζωές μας στο μέλλον. Οι δυνατότητές τους περιορίζονται μόνο από τη φαντασία”, τόνισε.

    Η νέα συσκευή είναι χιλιάδες φορές πιο ισχυρή και ενεργειακά αποδοτική σε σχέση με άλλες παρόμοιες απόπειρες και, ουσιαστικά, είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια τεχνολογία έχει προοπτικές να βγει από το εργαστήριο για να αξιοποιηθεί σε πρακτικές εφαρμογές.

    Τα σχετικά πειράματα έδειξαν ότι πέντε νανογεννήτριες παρήγαγαν την ίδια περίπου ενέργεια με δύο συμβατικές μπαταρίες ΑΑ (τρία βολτ). Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν τοποθετηθούν δίπλα-δίπλα περισσότερα νανοσύρματα και περισσότερα τσιπ-νανογεννήτριες, θα καταστεί εφικτό να παραχθεί αρκετή ενέργεια για την τροφοδότηση μεγαλύτερων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως ένα κινητό τηλέφωνο.

    Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Γεωργίας των ΗΠΑ (Georgia Tech) παρουσίασαν τη σχετική εργασία στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας.

    Και τώρα, να σου και έρχεται ο Ψηφιακός Άγγελος, (Digital Angels) με μέγεθος κέρματος εμφυτεύσιμος πομποδέκτης του οποίου ο κατασκευαστής, η εταιρεία Applied Digital Solutions, σκοπεύει να τον διαθέσει παγκόσμια για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση ανθρώπων. Καθώς εκπέμπει ένα σήμα εντοπισμού που μπορεί να ανιχνευτεί από δορυφόρους με το σύστημα GPS (global positioning system), το πλασάρουν στην αγορά σαν το τέλειο, άμεμπτο μέσο προσδιορισμού ταυτότητας ανθρώπων. Όταν εμφυτευθεί στο σώμα, η συσκευή τροφοδοτείται ηλεκτρομαγνητικά μέσα από τις κινήσεις των μυών, και μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε από τον "κάτοχό" της είτε από μια μονάδα παρακολούθησης.

    "Λίγα χρόνια πριν θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις, όμως όχι άλλο πια," είπε ο Δρ. Peter Zhou, διευθυντής επιστημόνων για την ανάπτυξη του εμφυτεύματος και πρόεδρος της DigitalAngel.net Inc.θυγατρικής της ADS. "Οι άνθρωποι αρχίζουν να συνηθίζουν στο να έχουν εμφυτεύματα. Νέος αιώνα, νέες τάσεις.

    Σ΄ένα ανατριχιαστικό σχόλιό του για το μέλλον της ανθρωπότητας, ο Zhou πρόσθεσε. "Θα είμαστε ένα υβρίδιο ηλεκτρονικής νοημοσύνης και της δικής μας ψυχής."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερευνητές κατασκευάζουν "Βιονικό Τσιπ", έχουν βρει τον τρόπο να συζεύξουν ανθρώπινα κύτταρα με κυκλώματα μέσα σ' ένα "βιονικό τσιπ" που θα μπορούσε να παίξει ένα ρόλο κλειδί στην ιατρική και στην βιογενετική.

    Αυτή η μικροσκοπική συσκευή--μικρότερη και λεπτότερη από μια τρίχα--συντονίζει ένα υγιές ανθρώπινο κύτταρο με το ηλεκτρικό κύκλωμα ενός τσιπ. Ελέγχοντας το τσιπ μ' ένα κομπιούτερ, οι επιστήμονες λένε ότι μπορούν να ελέγξουν τη δραστηριότητα του κυττάρου. Το κομπιούτερ στέλνει ηλεκτρικά σήματα στο κυτταρικό-τσιπ, που επιδρούν στους πόρους της μεμβράνης του κυττάρου ώστε να ανοίξουν και να ενεργοποιήσουν το κύτταρο. (Associated Press).

    Τέλος, ερευνητές του Πανεπιστημίου του MIT δημιούργησαν ένα νέο chip το οποίο έχει τη δυνατότητα να δέχεται ενέργεια από τρεις διαφορετικές πηγές ταυτόχρονα μέσω δονήσεων (συσπάσεις μυών), της θερμικής ενέργειας (σώματος), αλλά και του φωτός από το περιβάλλον. Όπως αναφέρεται το chip που κατασκευάστηκε τροφοδοτείται κάθε στιγμή από μία πηγή ενέργειας, ενώ η ενέργεια που εισέρχεται από διαφορετικές πηγές αποθηκεύεται σε πυκνωτές για μελλοντική χρήση.

    Το chip (RFID) είναι ότι καλύτερο διαθέτει η παγκόσμια κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τον έλεγχο όλης της ανθρωπότητας. Η χρήση τους προβλέπεται παντού, με κορύφωση το τσιπάρισμα του άνθρωπου. Όμως η χρήση τους δεν σταματά μόνο εκεί, ήδη γίνεται χρήση του chip (RFID) στα ψεκάσματα (Chemtrails) και στα τρόφιμα. Σε κάθε άσπρη γραμμή στο ουρανό από τους χημικούς ψεκασμούς ¨ελευθερώνονται¨ δισεκατομμύρια τέτοια “ chips” τα οποία απλώνονται στον αέρα της ατμοσφαίρας και μέσω της αναπνοής αλλά και από τους πόρους του δέρματος εισχωρούν στο ανθρώπινο σύστημα.

    Το ίδιο συμβαίνει και με τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, αφού πρωτίστως τα φυτικά τρόφιμα έχουν ψεκαστεί με χημικά που τα περιέχουν, ενώ τα ζωϊκά παράγωγα τα απέκτησαν από τον εμβολιασμό των ζωών και από τις τροφές που καταναλώνουν τα ζώα. Από την στιγμή που τα chips εισέρθουν στο σώμα μας πρώτη τους δουλεία είναι η καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η οργανική άμυνα του ανθρώπου, όσο πιο ισχυρό αμυντικό σύστημα διαθέτουμε τόσο πιο άτρωτοι γινόμαστε από τις νανο-επιθέσεις, εν αντιθέσει ένα ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα είναι έρμαιο του συστήματος και των φαρμακοβιομηχανιών. Αμέσως μετά την ¨κατάρρευση¨ του ανοσοποιητικού συστήματος στοχεύουν όλους τους εκκρίνογονους αδένες του οργανισμού και μπλοκάρουν τις βιο-χημικές ουσίες που εκκρίνονται για θεραπεία και αυτό- ίαση.

    Η μεγαλύτερη ¨ζημία¨ γίνεται όταν τα ¨chips¨ προσκολλούνται στα εγκεφαλικά κύτταρα και σαν ξενιστές σαμποτάρουν τις εγκεφαλικές πληροφορίες ¨προς¨ και ¨από¨ το υπόλοιπο σώμα με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να νιώθει ασθενής και ¨απρογραμμάτιστος¨. Το ερώτημα που προκύπτει είναι από πού ενεργοποιούνται και προγραμματίζονται αυτά τα ¨chips¨ από την στιγμή που θα μπουν στον ανθρωπικο οργανισμό.

    http://www.apocalypsejohn.com
    http://ksipnistere.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστιανική ροκ

    Η Χριστιανική ροκ είναι ένα είδος της ροκ μουσικής που παίζεται από συγκροτήματα που τα μέλη τους είναι Χριστιανοί και οι στίχοι τους έχουν να κάνουν με θέματα σχετικά με τη Χριστιανική πίστη. Ο βαθμός στον οποίο οι στίχοι είναι ρητά χριστιανικοί, ποικίλλει μεταξύ των συγκροτημάτων. Η Χριστιανική ροκ σχετίζεται αρκετά με τη σύγχρονη χριστιανική μουσική σκηνή, αλλά υπάρχουν και ανεξάρτητα συγκροτήματα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά υπάρχουν και μερικά Χριστιανικά συγκροτήματα που έχουν παγκόσμια δημοφιλία. Άλλα μουσικά είδη που σχετίζονται με τη Χριστιανική ροκ είναι η Χριστιανική Εναλλακτική Ροκ, η Χριστιανική Μέταλ, η Χριστιανική Πανκ και η Χριστιανική Σκα.

    Μουσικοί:
    Delirious?, Πάροικοι, The Afters, Third Day, Jars of Clay, BarlowGirl, Building 429, Casting Crowns, Dc Talk, Kutless, Newsboys, Petra, Relient K,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες