30/1/18

Αλέξης Σέρκος

Ο άνθρωπος πίσω από τις επιτυχίες του Γιάννη Πλούταρχου
Ο στιχουργός, συνθέτης και πρώην τραγουδιστής Αλέξης Μπούρης (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Σέρκος) γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1974 στην Αθήνα. Πήρε την πρώτη του κιθάρα το 1988 και το 1990 έφτιαξε το πρώτο του συγκρότημα με το όνομα "ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ" όπου τραγουδούσε και έγραφε τα τραγούδια. Μέτα απο δύο χρόνια συναυλιών και ηχογραφήσεων demos το γκρόυπ διαλύθηκε και ο Αλέξης αποφάσισε να συνεχίσει μόνος του στον χώρο. Μετά το στρατό ξεκίνησε να τραγουδάει στις Αθηναικές πίστες αλλά και στις πίστες της επαρχίας. Αυτό κράτησε απο το Μάρτιο του 1996 μέχρι τον Απρίλιο του 2003. Το 2002 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό cd single με το ψευδώνυμο Αλέξης Σέρκος, οπου ξεχώρισε το τραγούδι "Η κλήση σας προωθείται" σε στίχους και μουσική δική του αλλά λίγο πριν τελειώσει το ολοκληρωμένο του cd αποφάσισε να σταματήσει το τραγούδι και να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην σύνθεση και τον στίχο. Ήδη από το 1997, δίνει δύο τραγούδια στην ανερχόμενη τότε τραγουδίστρια Μαργαρίτα Βεντή, από το οποίο ξεχωρίει το “Καίγομαι και λιώνω” σε μουσική του Κ. Σώκιαλη. Το 2000 γράφει στίχους σε δύο τραγούδια του Κωνσταντίνου Μποσνάκη για την Ελένη Καρουσάκη. Απο αυτά ξεχώρισε το “Τέλεια”. Η μεγάλη επιτυχία και η αναγνώριση ήρθε τον Ιούνιο του 2001 έγραψε την επιτυχία "Αχ κορίτσι μου" του Γιάννη Πλούταρχου και στίχους του Κοσμά .Ο πρώτος του τριπλά πλατινένιος του δίσκος συνοδεύτηκε με ένα αποκλειστικό συμβόλαιο στην Minos EMI. Απο τοτε ξεκινάει ένα σερί επιτυχιών με τον Γιάννη Πλούταρχο με μεγάλη επιτυχία το "Ποιο μονοπάτι". Την ίδια εποχή δίνει δύο τραγούδια στη Πέγκυς Ζήνα "Ξεχώρισε το" και "Την αγκαλιά σου ανοιξέ μου” οπού δύο χρόνια αργότερα διασκευάστηκε και κυκλοφόρησε στην Τουρκία με ερμηνεύτρια την Lara. Ο δίσκος της Πέγκυς γίνεται χρυσός και λίγο αργότερα πλατινένιος. Την ίδια χρονιά γράφει το τραγούδι "'Ο,τι αισθάνομαι" που δίνει και τον τίτλο στον δίσκο του Στέλιου Διονυσίου. Το 2004 γράφει στίχους σε τρία τραγούδια του Κ. Μποσνάκη για τον δίσκο της Λένας Παπαδοπούλου “Κατι αστέρια” και ένα στον Άγγελο Διονυσίου.
Το 2005 γράφει το μισό δίσκο του Γιάννη Πλούταρχου και τις επιτυχίες "Όλα σε σένα τα βρήκα", "Λεπτομέρειες", "Κάπου ανάμεσα στο ψέμα", "1000". Μαζί με τον στενό του φίλο και συνεργάτη Κώστα Θεοχάρη γράφουν μουσική στους στίχους του τραγουδιού "Η αυτοκαταστροφή σου" για τον Πλούταρχο. Ο δίσκος φτάνει στις 100.000 πωλήσεις και ένας ακόμα διπλά πλατινένιος δίσκος μπαίνει στη συλλογή του. Συνεχίζει με το χρυσό cd του Χρήστου Μενιδιάτη "Στ' αστέρια κάνω μια ευχή" όπου σε μουσική του φίλου του Μποσνάκη γράφει στίχους στα "Τί άλλο θέλεις πια να κάνω" και "Πώς την πάτησα μαζί σου". Σειρά είχε ο νικητής του Super Idol Σταύρος Κωνσταντίνου. Του γράφει τρία τραγούδια απ΄ όπου ξεχώρισε το "Εγώ και σύ" σε μουσική του Τονυ Κονταξάκη. Τον Μάιο του 2006 γράφει δύο τραγούδια για την Κωνσταντίνα και ακόμα ένα ντουέτο της Κωνσταντίνας με τον Πλούταρχο "Τι μπήκε αναμεσά μας". Ο Αλέξης Σέρκος συνεχίζει τις συνεργασίες του κυρίως με τον Πλούταρχο ενώ από τον Ιούλιο του 2006 μπήκε στο κλαμπ των παντρεμένων αφού παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Νατάσα Ζενετζή γνωστή από τη συμμετοχή της στο Fame story 2.
Μεγάλες Επιτυχίες: "Αχ Κορίτσι μου", "Ποιο μονοπάτι", "Η Αυτοκαταστροφή μου", Όλα σε σένα τα βρήκα", "Σε θέλω", "Μες τον κόσμο αυτό", "Με τι καρδιά", "Δεν τηλεφώνησες", "Αφιερωμένο" (Πλούταρχος) κ.ά.

Ποιο μονοπάτι ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=6ZAOWIGjyrA
Στίχοι-Μουσική: Αλέκος Σέρκος
Πρώτη Εκτέλεση: Γιάννης Πλούταρχος

Όλα σε σένα τα βρήκα ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=yArFBatEvMI
Στίχοι-Μουσική: Αλέκος Σέρκος
Πρώτη Εκτέλεση: Γιάννης Πλούταρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες