17/11/19

ΑΔΙΕΞΟΔΟ 1982--1986

Αρχική Σύνθεση:
Σωτήρης Θεοχάρης -φωνή, στίχοι
Δημήτρης Σπυρόπουλος -κιθάρα
Στάθης Παπανδρέου -τύμπανα 
Μίμης Αλιμπράντης -μπάσο 

Άλλα μέλη:
Μαρία Βασιλάκη (μπάσο), Ντίνος Ζούμπερης (μπάσο), Νίκος Χαραλαμπόπουλος "Τσουλούφης" (μπάσο),

Γιάννης Βεναρδής (τύμπανα)
Ιδρύθηκε: 1 Φεβρουαρίου 1982
Είδος: Πανκ
Περιοχή: Αθήνα

"Ο Σωτήρης Θεοχάρης και ο Δημήτρης Σπυρόπουλος γνωρίστηκαν τυχαία, το 1982 σε ένα ιστορικό στέκι της εποχής στην Αθήνα, στο "Dragon Fly". Και οι δύο, έχοντας πειραματιστεί με διάφορους μουσικούς, αναζητούσαν άτομα για να φτιάξουν μια αντισυμβατική punk μπάντα. Μετά από λίγες εβδομάδες αναζήτησης μέσα από κοινούς γνωστούς και φίλους, συνάντησαν τον Στάθη Παπανδρέου και το Μίμη Αλημπράντη. Η παρέα ξεκίνησε να κάνει πρόβες και να γράφει τα πρώτα τραγούδια, φιλοξενούμενη σε στούντιο φίλων όπως η "Γενιά του Χάους". Λίγο αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως στούντιο μέχρι και το τέλος της μπάντας ένα μουχλιασμένο, ετοιμόρροπο σπίτι στα Εξάρχεια που νοικιάστηκε και επενδύθηκε με φελιζόλ. Με δανικά όργανα, αυτοσχέδιους ενισχυτές, χειροποίητα εφέ κιθάρας και κλεμμένο ρεύμα από το ρολόι της ΔΕΗ, αναμειγνύουν τον σχεδόν μηδενιστικό, οργισμένο ελληνικό στίχο με το χαρακτηριστικό «ξυραφένιο» χαοτικό ήχο της κιθάρας και το τραχύ «άτεχνο» και ωμό ρυθμικό παίξιμο του μπάσου και των τυμπάνων, με φωνές που κραυγάζουν για να ακουστούν μέσα από το χάος."

"Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στις 16 Οκτωβρίου του 1983 στο σινεμά "Ανεμώνη" στην Αγία Παρασκευή, μαζί με τους "Γενιά του Χάους" με τους οποίους την ίδια χρονιά ηχογραφούν την split κασέτα με τίτλο "Καλή Όρεξη», σε παραγωγή της "Art Nouveau". Σύντομα, ο Μίμης Αλημπράντης και ο Στάθης Παπανδρέου αποχώρισαν και την θέση τους πήραν, στο μπάσο, η δεκατετράχρονη Μαρία Βασιλάκη -με την οποία ηχογραφούν το ‘84 δύο τραγούδια για τη συλλογή "Διατάραξη κοινής ησυχίας"- και ο Γιάννης Βεναρδής στα τύμπανα αντίστοιχα. Τη Μαρία Βασιλάκη διαδέχτηκε για λίγο ο Ντίνος Ζούμπερης και τελικά ο Νίκος 'Τσουλούφις' Χαραλαμπόπουλος στο μπάσο. Με αυτή τη σύνθεση, που ήταν και η μακροβιότερη, ηχογραφούν τον μόνο τους ολοκληρωμένο δίσκο με τίτλο "38 Χιλιοστά", ο οποίος κυκλοφορεί το '86, από την "Enigma records" σε οχτακόσια αντίτυπα."

ΑΔΙΕΞΟΔΟ -38 χιλιοστά (Γραμμένο για τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά, που έχασε τη ζωή του στα Εξάρχεια από πυρά αστυνομικό)
https://www.youtube.com/watch?v=LxhBaPN6ZRU




Η δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά (19 Ιουνίου 1970 - 17 Νοεμβρίου 1985) έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1985. Ο 27χρονος τότε αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβόλησε τον 15χρονο μαθητή Μιχάλη Καλτεζά στο πίσω μέρος του κεφαλιού από απόσταση είκοσι μέτρων καθώς ο νεαρός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές προς την πλατεία Εξαρχείων. O Μελίστας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1990 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο με ψήφους 6-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες