24/2/20

Βούλα Ρεφενέ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ

Η Βούλα Ρεφενέ είναι μουσικός, τραγουδοποιός  και Δασκάλα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Είναι πτυχιούχος πιάνου και φωνητικής του Εθνικού Ωδείου. Έχουν κυκλοφορήσει 4 δισκογραφικά της άλμπουμ: "ΤΑ ΠΕΛΑΣΓΙΤΙΚΑ" το 2006 με το Νίκο Κονιτόπουλο και "ΑΠ΄ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΤΗ ΝΑΞΟ" το 2008 με το Γιώργο Σαμπαριώτη ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με γενικό τίτλο "ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ', το οποίο και περιλαμβάνει 13 ολοκαίνουρια τραγούδια σε στίχου και μουσική δική της, του Γιώργου Σαμπαριώτη όπως και μερικών καλών της φίλων μουσικών. Από το 2012 εμφανίζεται με το μουσικό σχήμα "ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ". Η τελευταία της δισκογραφική δουλειά έγινε το Ιούλιο του 2019 και είναι σε συνεργασία με τους "Θαλασσινούς Ταξιδευτές" και έχει τον τίτλο "ΘΑΛΑΣΣΟΤΣΑΚΙΣΜΑΤΑ". Πάμε στα ντουμπάκια https://www.youtube.com/watch?v=OOHp0gDD2Io
ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ Βούλα Ρεφενέ (φωνή), Σπύρος Κοντολούρης (βιολί), Απόστολος Καρποντίνης (λαούτο), Σταυρούλα Σπάνού (σαντούρι, Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο)

1 σχόλιο:

  1. Οι ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ είναι ένα μουσικό σχήμα, που ξεκίνησε εδώ και χρόνια το ταξίδι του… Η ιδέα ξεκίνησε από τη δημιουργό του σχήματος Βούλα Ρεφενέ και από την αγάπη των υπόλοιπων μελών του για τη μουσική του τόπου μας και του καλού-ποιοτικού τραγουδιού. Έχοντας κοινά ενδιαφέροντα, κοινό ρεπερτόριο, κοινές μουσικές αναζητήσεις και απόψεις, δημιουργήθηκαν οι ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ. Ένα μουσικό σχήμα, το οποίο αποτελείται από αξιόλογους μουσικούς, σέβεται την παράδοση και τη μουσική του τόπου μας και με υπευθυνότητα προσπαθεί να μην υπάρξει αλλοίωση στα τραγούδια του, τιμώντας έτσι και τον δημιουργό (αν δεν είναι παραδοσιακό) αλλά και τον τόπο του εκάστοτε τραγουδιού. Εκτός από τα παραδοσιακά τραγούδια, συνδυάζουν και κάποια καλά τραγούδια του «έντεχνου» και "λαϊκού" ρεπερτορίου που τυγχάνει να συνάδουν με τα παραδοσιακά. Είναι δηλαδή «ντυμένα» με τα χρώματα της θάλασσας και «χρωματίζουν θαλασσινά» τις εκάστοτε εμφανίσεις τους. Επίσης, συνδυάζουν και τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Βούλας Ρεφενέ. Οι εμφανίσεις τους σταθερές και προσεγμένες, με άξονα καλές και σωστές επιλογές μουσικών χώρων.


    Με πρωταγωνιστές τη λύρα, το βιολί και το λαούτο, αγκυροβολούν σε Κρήτη, Νάξο έως και Μ.Ασία και μας μυούν σε μεσογειακές μελωδίες, εκεί όπου οι θύμησες δε σβήνουν ποτέ... Έντεχνα, νησιώτικα, κρητικά και τραγούδια από τη δική τους δισκογραφία είναι οι πρωταγωνιστές. Κι αφού όλη η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο νησί, τα τραγούδια δε σταματούν ποτέ και πουθενά... Δεν υπάρχουν όρια. Όλη η Ελλάδα ένα τραγούδι!

    ΒΟΥΛΑ ΡΕΦΕΝΕ Τραγούδι - Μουσική Επιμέλεια
    ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΛΟΥΡΗΣ Βιολί
    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΠΟΝΤΙΝΗΣ Λαούτο-Κιθάρα
    ΣΠΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ούτι-Φωνή
    ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ Σαντούρι
    ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Μπουζούκι-Μαντολίνο-Τζουρά
    ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣYΜΙΑΝΑΚΗΣ Κιθάρες-Φωνή
    ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Μπάσο-Φωνή
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ Μπάσο
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Τύμπανα
    ΦΩΤΗΣ RICHARD ΚΟΚΑΒΕΣΗΣ Κρουστά
    και ο Μαέστρος ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΟΥΣΑΣ στο Πιάνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες