31/3/20

ΜΕΤΟΙΚΟΙ

Μέλη:
Κωνσταντίνος Πλακίδας
Ευτυχία Σκεύη

Είδος: Έντεχνο
Έτος Ίδρυσης: 2012
Περιοχή: Μεσολόγγι

Δίσκος: "Ανήλιαγος", 2018

Το πρωτότυπο όνομα του σχήματος δεν είναι τυχαίο, καθώς παραπέμπει στους μετοίκους της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν πολίτες διαφόρων περιοχών που είχαν εγκατασταθεί στην ευημερούσα Αθήνα και είχαν ως υποχρέωση να πληρώνουν φόρους, ωστόσο στερούνταν πολιτικών δικαιωμάτων.

Τους «Μετοίκους» επίσης πλαισιώνουν οι: Γιώργος Μεταξάς (Ηλεκτρική Κιθάρα) - Γιώργος Κανούτας (Ηλεκτρικό μπάσο) - Πέτρος Αλεξάκης (Έγχορδα) - Αντρέας Βλαχογιάννης (Τύμπανα) - Cesare Salveti (Ηλεκτρική Κιθάρα)

ΜΕΤΟΙΚΟΙ -Ραγιάδες ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=6u_3jqTwWUo
Στίχοι: Ευτυχία Σκεύη
Μουσική: Κωνσταντίνος Σκεύη

1 σχόλιο:

  1. Γύρω στα τέλη του 2012 ξεκίνησαν να παίζουν μουσική σε διάφορους χώρους της περιοχής τους με επιθυμία και στόχο να εκφραστούν μέσα από δικά τους τραγούδια.
    Συγκεκριμένα:
    O Κωνσταντίνος Πλακίδας, από την Κατοχή Μεσολογγίου, ερμηνευτής του σχήματος παίζει έγχορδα μουσικά όργανα με δεξιοτεχνία στο μπουζούκι και στην κιθάρα. Eργάζεται ως μουσικός με μεγάλη αγάπη για την σύνθεση και παράλληλα διδάσκει μουσική. Σπούδασε στο Art Music School Γιώργος Φακανάς μουσική κινηματογράφου καθώς και φωνητική υπό την καθοδήγηση της Άννας Αλεξοπούλου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα αρμονίας, αντίστιξης, και φoύγκα.


    Ο Γιώργος Μεταξάς, από την Κατοχή κι αυτός, φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρινίου. Επίσης ξεκίνησε από μικρή ηλικία μαθήματα σε ωδείο αρμονίας, κλασικής και ηλεκτροακουστικής κιθάρας .

    Η Ευτυχία Σκεύη κατάγεται από τον Άγιο Ηλία Μεσολογγίου, είναι φιλόλογος και ερμηνεύτρια του σχήματος. Μάλιστα υπογράφει αρκετά από τα λόγια τραγουδιών των «Μετοίκων».

    Οι μουσικές καταβολές των Μετοίκων καλύπτουν ευρύ φάσμα της ελληνικής μουσικής. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει μεγάλους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς καθώς και νεότερους σημαντικούς καλλιτέχνες δίνοντας έμφαση σε δικές τους ενορχηστρώσεις και διασκευές γνωστών τραγουδιών.
    Έχουν εμφανιστεί σε πολλούς χώρους στην Αιτ/νία και γενικά στην επαρχία αλλά και σε σημαντικές μουσικές σκηνές της Αθήνας (Γυάλινο μουσικό θέατρο , Αρχιτεκτονική).
    Επίσης έχουν γράψει τραγούδια για δυο θεατρικές παραστάσεις, ΄΄Αφεντικά και δούλοι΄΄ διασκευή του έργου ΄΄Το Νησί των Σκλάβων΄΄ του Πιέρ Ντε Μαριβώ και ΄΄Ο Αρχοντοχωριάτης ΄΄ του Μολιέρου σε στίχους του Γιάννη Καλατζόπουλου και Ευτυχίας Σκεύη.
    Το 2016 οι Μέτοικοι αφιερώθηκαν με πάθος και μεράκι στην προετοιμασία και επεξεργασία του δικού τους υλικού και μια ευτυχής συνάντηση, αυτή με την Αρετή Κετιμέ, τους έδωσε μεγαλύτερη ώθηση και πίστη σε ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Η Αρετή Κετιμέ λοιπόν ερμηνεύει μοναδικά το ‘’Παραδοσιακό’’ (Μουσική Κ.Πλακίδα και στίχοι Ε.Σκεύη ),ένα κομμάτι αναφορά στα παραδοσιακά μας τραγούδια το οποίο είναι μέρος του έργου-δίσκου Ανήλιαγος που κυκλοφόρησε το 2018. Έχουν συνεργαστεί επίσης με το Γιώργο Νταλάρα και το Βασίλη Λέκκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες