21/3/23

Γιώργος Κρητικός

Ο στιχουργός και σεναριογράφος Γιώργος Κρητικός γεννήθηκε στις Σπέτσες τη δεκαετία του '60. Το πρώτο του τραγούδι σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από το γεγονός πως ήταν το τελευταίο τραγούδι που δισκογράφησε η Σωτηρία Μπέλλου, σε μουσική του Κώστα Καλδάρα. Πρόκειται για το τραγούδι "Πες μου λοιπόν" (1991). Έκτοτε στίχους του έχουν μελοποιήσει γνωστοί συνθέτες όπως ο Γιάννης Νικολάου, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Στέφανος Κόκολης, ο Διονύσης Τσακνής, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Νίκος Παραστατίδης, ο Γιώργος Θεοφάνους, Στάμος Σέμσης κ.ά. 

Τέλος από το 2001 και ύστερα δοκιμάστηκε στον χώρο του τηλεοπτικού σεναρίου και η επιτυχία δεν άργησε και εκεί να έρθει. Έχει υπογράψει το σενάριο από τις σειρές: “Εν Ιορδάνη”, “Θα βρεις τον δάσκαλό σου”, τους διαλόγους στην τηλεοπτική μεταφορά “Το 10” του Μ. Καραγάτση, “Πολυκατοικία», “Κλεμμένα Όνειρα”, “Έλα στη θέση μου”, “Αστέρας Ραχούλας”, “Πέτα τη Φριτέζα”, “Σε ξένα χέρια”, ”Μαύρο Ρόδο”.
Θα βρεις το δάσκαλό σου
https://www.youtube.com/watch?v=uR7auVB4CoQ
Στίχοι: Γιώργος Κρητικός
Μουσική: Στάμος Σέμσης
Εκτέλεση: Αντριάννα Μπάμπαλη

Θα Βρεις Τον Δάσκαλο Σου είναι ο τίτλος μιας ελληνικής κωμικής αισθηματικής τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δείκτες του ΑΝΤ1, με πρωταγωνιστές την Ευδοκία Ρουμελιώτη και τον Μάριο Αθανασίου. Το σενάριο υπέγραψε ο Γιώργος Κρητικός και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Πηνελόπη Κροντηροπούλου.

Το τραγούδι της σειράς ονομάζεται «Θα Βρεις Τον Δάσκαλο Σου». Τους στίχους έγραψε ο Γιώργος Κρητικός, τη μουσική ο Στάμος Σέμσης και ερμηνεύει η Ανδριάνα Μπάμπαλη. Κυκλοφόρησε στο άλμπουμ «Μη Πεις Ποτέ» της το 2005 από την EMI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες