28/8/13

Οι "ΜΠΛΕ" απ΄τη Θεσσαλονίκη

Μέλη:
Γιώργος Παπαποστόλου (σύνθεση, φωνή, φωνητικά)
Γιώργος Παρώδης (στίχοι)
Νατάσα Αλεξίου (βιολί)
Τζώρτζια Κεφαλά (φωνή)

Οι Μπλε ουσιαστικά γεννήθηκαν μετά την γνωριμία των Γιώργου Παπαποστόλου και του Γιώργου Παρώδη με τη Θεοδοσία Τσάτσου. Η Θεοδοσία Τσάτσου ήταν η πρώτη ερμηνεύτρια του συγκροτήματος και σε αυτήν ανήκουν τα φωνητικά του παρθενικού δίσκου Ενοχές (1996). Μετά την απόφασή της να αποχωρήσει και να ακολουθήσει σόλο καριέρα, οι Μπλε συνεργάστηκαν με επιτυχία με τη Τζώρτζια Κεφαλά και τη Melody για τα φωνητικά (δίσκος Μπλε, 1998), με την πρώτη να αποτελεί πλέον την κύρια ερμηνεύτρια του γκρουπ.

Οι Μπλε  χαρακτηρίζονται σαν ένα αρκετά πρωτότυπο γκρουπ για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, φανκ αλλά και τζαζ, ενώ ταυτόχρονα σημείωσαν αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία.

Δεν θέλω ( Video clip )
http://www.youtube.com/watch?v=ZM_xOQeOyzc
Στίχοι: Γιώργος Παρώδης  Μουσική: Γιώργος Παπαποστόλου
Εκτέλεση: Τζιώρτζια (Μπλε)
Album: Στα μαύρα έχω ντυθεί (2002)


Τον ίδιο το Θεό
http://www.youtube.com/watch?v=39GZd1chWDo
Στίχοι: Γιώργος Παρώδης  Μουσική: Γιώργος Παπαποστόλου
Εκτέλεση: Τζώρτζια (Μπλε)

2 σχόλια:

  1. Αρχές του 1996 ο Γιώργος Παπαποστόλου και ο Γιώργος Παρώδης, δύο φίλοι παιδικοί, αποφασίζουν να δουλέψουν τις μουσικές και στιχουργικές τους ιδέες.Τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες μοιράζεται και η Νατάσα Αλεξίου που παίζει βιολί.
    Η τυχαία συνάντηση και γνωριμία με την Θεοδοσία Τσάτσου τους δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουν την φωνή του group, έτσι γεννήθηκαν οι Μπλε.

    Τον Ιούλιο του 1996 υπογράφουν συμβόλαιο με την Virgin και ξεκινούν οι ηχογραφήσεις στην Θεσσαλονίκη στο στούντιο του Γιώργου Μάνιου αλλά και στο στούντιο Magnanimus με τον Γιώργο Πεντζίκη.
    Λίγο πριν την κυκλοφορία του album κυκλοφορεί ένα single που περιέχει δύο τραγούδια: "Νοιώθω Ενοχές" και "Ποιος Νοιάζεται Για Μας;".
    Οι Ενοχές βρίσκουν την ανταπόκριση που αναμενόταν από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και μάλιστα αποκτά σημαντικό air - play σε σταθμούς με κατεξοχήν ξένο ρεπερτόριο. Εννέα τραγούδια με ελληνικό στίχο καθώς και μία διασκευή του κλασσικού "Fever" συνθέτουν την πρώτη δισκογραφική δουλειά των Μπλε.
    Από τη κυκλοφορία του άλμπουμ και μέχρι το καλοκαίρι του '98, οι Μπλε οργώνουν την Ελλάδα, ενώ οι Ενοχές ύστερα από 18 μήνες παραμονής στο επίσημο Τop-50 της ΙFPI γίνονται χρυσές.
    Λίγο πριν, η Θεοδοσία Τσάτσου αποχωρεί από τo σχήμα αλλά γρήγορα την θέση της "καταλαμβάνει" μια νέα φωνή, η Τζώρτζια.
    Το συγκρότημα - έκπληξη από την Θεσσαλονίκη με την καινούργια του σύνθεση, ηχογραφεί το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου στο studio του Γιώργου Μάνιου το νέο του δίσκο με τίτλο "Μπλε".
    Το δεύτερο ομότιτλο album του group, κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα με την μουσική του Γιώργου Παπαποστόλου και τους στίχους του Γιώργου Πορώδη, ενώ συμμετέχουν και οι Πυξ Λαξ στο τραγούδι "Μη Λες Ποτέ".
    Αν και Μπλε το καινούργιο τους τραγούδι είναι κόκκινο!"Κόκκινο Φιλί" λοιπόν για αυτό το καλοκαίρι ένα τραγούδι που ήδη αγαπήθηκε από την άνοιξη αφού ακουγόταν σε γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση. Στο cd single εκτός από το "Κόκκινο Φιλί" υπάρχει και ένα δεύτερο καινούργιο κομμάτι το 'Είναι Αργά'.
    Το Νοέμβριο του 2000 κυκλοφόρησε το νέο τους album με τίτλο "Ελα να Δεις". Το album περιέχει 10 τραγούδια μεταξύ των οποίων και τα "Κόκκινο Φιλί" και "Μέσα στον Υπνο σου μιλάς' και "Ελα να Δεις".
    Το Μαϊο του 2002 και το τέταρτο album των Μπλε με τίτλο "Στα Μαύρα Εχω Ντυθεί" είναι γεγονός. Το single "Πιάνω Φωτιά" ακούγεται από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στα ραδιόφωνα όλης της χώρας και όλα δείχνουν πως ο ήχος των Μπλε καθιερώνεται πλέον σαν κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό στην ελληνική μουσική σκηνή.
    "Έτσι θέλω εγώ να ζω" με αυτή τη φράση οι ΜΠΛΕ κλείνουν 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία κυκλοφορώντας το πέμπτο κατά σειρά album τους.
    To καλοκαίρι του 2006, οι Mπλε κυκλοφορούν το έκτο album τους "Ονειρα σου τραγουδάω"
    Το ιστορικό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου "ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ" επέλεξαν οι ΜΠΛΕ και με την έγκριση του μεγάλου συνθέτη προχώρησαν σε μια διασκευή δίνοντας τον ήχο τους και τη δική τους αισθητική στο κλασσικό αυτό έργο. Αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές Μαρτίου του 2009 από την MINOS EMI μέσα στο διπλό album του συγκροτήματος το οποίο θα περιλαμβάνει επιλογές τους από τα έξι album που έχουν κυκλοφορήσει από το 1996 έως σήμερα, καθώς και ένα νέο τους τραγούδι.
    Η διασκευή είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Ρίτσου καθώς το 2009 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του.

    kleisetrapezi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΚΕΦΑΛΑ

    "Η Τζωρτζια γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου. Έκανε σπουδές στο χορό και μεγάλη της αγάπη είναι τα μιούζικαλ! Κατάλαβε όμως ότι το τραγούδι είναι αυτό που την εκφράζει πιο πολύ!

    Η πρώτη της δισκογραφική απόπειρα ήταν το 1995 στον live δίσκο του Μιμη Πλεσσα και Γιωργου Χατζηνασιου με τίτλο "Πρόβα Generale", όπου είχε μια συμμετοχή. Έχει παίξει στους ΔΑΙΜΟΝΕΣ με την Άννα Βισση, το 1991! Επίσης συμμετείχε σε μία μουσική παράσταση με την Μαρινέλλα στο REX. Το 1995 η Τζωρτζια συμμετείχε στην μουσική παράσταση της Ευρυδίκης με τίτλο "Ό,τι με αγγίζει". Η Τζώρτζια είναι η βασική τραγουδίστρια των Μπλε. Η ίδια περιγράφει με τα εξής λόγια την καριέρα της : Καλλιτεχνικά, ξεκίνησα από μιούζικαλ επειδή ο χορός ήταν το κύριο μου αντικείμενο. Έτσι τελειώνοντας τις σπουδές μου ασχολήθηκα με τους Δαίμονες και μετά από παρότρυνση των ανθρώπων που συνεργαζόμουν, άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά με το τραγούδι. Έχω δουλέψει και με τη Βίσση στους Δαίμονες, δηλαδή είναι αρκετά αντίθετα τα πράγματα που έχω κάνει, από το μιούζικαλ Sweet Charity, μετά στη Μαρινέλλα και τώρα στους Μπλε όπου καταστάλαξα."

    Η Τζώρτζια έχει φετίχ με το σκουλαρίκι που έχει στα χείλη της. Όταν μια φορά της έπεσε, ένιωσε "γυμνή"! Της αρέσουν πολύ τα σπορ, extreme κυρίως, και τ'αγαπημενα της είναι οι καταδύσεις και η αναρρίχηση! Βαριέται πολύ εύκολα για αυτό κι αλλάζει συνέχεια look! Έχει τρέλα με το ελεύθερο κάμπινγκ. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της σαν έναν άνθρωπο με πάθος και τρέλα

    http://www.ishow.gr/personBio.asp?guid=25DF1B24-9C2C-48F2-9C4F-1F3D28BC2FE9

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες