6/8/13

Το όνομα "Αφροδίτη Μάνου"

Το "Αφροδίτη Μάνου" αποτελεί καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, το οποίο της έδωσε ο Νίκος Γκάτσος, το πραγματικό της, είναι Αγλαΐα Δημητριάδη. Αδελφή της ήταν και η επίσης τραγουδίστρια Μαρία Δημητριάδη (1951-2009).

"Η Αφροδίτη Μάνου, με την έντονα εκφραστική φωνή, με τα γεμάτα περιεχόμενο και συχνά προφητικά τραγούδια της, έχει επιστρέψει" elora.gr
Για ποια Ελλάδα
http://www.youtube.com/watch?v=ljNgqV13G9c
Στίχοι-μουσική-ερμηνεία: Αφροδίτη Μάνου

 
..φεύγει ένα κορίτσι, τρέχει σαν τον άνεμο σαν το χελιδόνι μπαίνει στην οθόνη άστράψε το νήμα, όνειρο παράνομο Θεέ μου, φτάνει πρώτο για ποιά Ελλάδα ρε γαμώτo
Το τραγούδι αναφέρεται στην νίκη της Βούλας Πατουλίδου (Χρυσή Ολυμπιονίκης, Βαρκελώνη, 1992 με επίδοση 12.64 στα 100 μ. εμπόδια. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου αθλητισμού)

Σαν σήμερα... 6 Αυγούστου 1992


Κλεψύδρα -Onirama ft Αφροδίτη Μάνου
http://www.youtube.com/watch?v=S0I7eUPw6VA
Στίχοι-Μουσική:  Onirama

   
Κλεψύδρα: όργανο μέτρησης του χρόνου με νερό. Αποτελείται από δύο δοχεία, το ένα πάνω από το άλλο, που συνδέονται με πολύ στενό σωληνάκι. Το νερό χύνεται από το πάνω δοχείο στο κάτω, σε ορισμένο χρονικό διάστημα.(κατ’ επέκταση) το ίδιο όργανο μέτρησης του χρόνου, αλλά με άμμο

2 σχόλια:

  1. Γεννήθηκε το 1953 και σε ηλικία μόλις 18 ετών ηχογραφεί με τον Γιάννη Φέρτη το τραγούδι “Σαν με κοιτάς”. Από εκεί και πέρα συνυπάρχει με μεγάλους καλλιτέχνες. Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Μικρούτσικο, Σπανό, Σαββόπουλο, Κηλαιδόνη και πολλούς άλλους. Το 1984 αποφάσισε να γίνει τραγουδοποιός, γράφοντας τους δικούς της στίχους και μουσική.

    Είναι χαρακτηριστικός ο λόγος που εξηγεί η Αφροδίτη Μάνου γιατί πήρε αυτή την απόφαση:
    “Γιατί δεν είχα τι να τραγουδήσω! Μόνο ο Κραουνάκης και ο Σπανουδάκης μου άρεσαν πολύ, όμως υπήρχαν τόσοι πολλοί τραγουδιστές και λίγοι παραγωγοί, που δεν περίσσευε και τίποτα για μένα”. Για τους στίχους λέει πως “ήταν πάντα επικίνδυνα ανθρωποκεντρικοί, στην εποχή της έγχρωμης τηλεόρασης και της ασπρόμαυρης ζωής”.

    Ο πρώτος δίσκος με τραγούδια της ‘’Νυχτερινή Εκπομπή’’ (1984) πούλησε 30.000 αντίτυπα

    Πηγή tralala.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ONIRAMA σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2000 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσαν και τα αρχικά πέντε μέλη τους. Αρχικά το όνομα του συγκροτήματος ήταν ‘MIXIN UP THE MEDICINE’, αναφορά σε ένα στίχο του Bob Dylan και αντικατόπτριζε το σχετικά ευρύ μουσικό φάσμα που κάλυπτε η μπάντα. Ο ενθουσιασμός και τα δυναμικά lives που χαρακτηρίζουν μέχρι και σήμερα τα μέλη του συγκροτήματος, ήταν τα στοιχεία που κέρδισαν αμέσως το κοινό της Θεσσαλονίκης. Το 2003, το συγκρότημα αλλάζει την ονομασία του σε ONIRAMA, μια σύνθεση των λέξεων "ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ".. Οι εμφανίσεις των ONIRAMA σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης από τον Οκτώβριο του 2004 κάνουν ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ενώ παράλληλα το συγκρότημα δουλεύει τις δικές του συνθέσεις και αναζητά δισκογραφική εταιρία. Το τραγούδι τους ‘Χορός (Κλείσε τα μάτια)’ γίνεται γρήγορα hit και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όποιον το ακούει. Τον Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφορεί από τη Lyra η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες» που περιέχει 10 τραγούδια με τον ιδιαίτερο ποπ- ροκ ήχο που ξεχωρίζει τη μπάντα άμεσα στην εγχώρια μουσική βιομηχανία. Τον Ιανουάριο του 2006 εξελίσσουν τη μουσική τους παρουσία συμμετέχοντας στο σύγχρονο ανέβασμα του μιούζικαλ ‘Φρουτοπία’ του Ευγένιου Τριβιζά, παίζοντας ζωντανά μουσική στην παράσταση που ανεβαίνει στην Αποθήκη του Μύλου σε σκηνοθεσία και χορογραφίες του Κωνσταντίνου Ρήγου ενώ δεν σταματούν όλη τη χρονιά τις εμφανίσεις τους σε διάφορα club της πόλης.

    Το 2007 ξεκινούν τις πρώτες τους live εμφανίσεις στην Αθήνα σημειώνοντας εντυπωσιακή επιτυχία. Το καλοκαίρι μαζί με τον Αντώνη Ρέμο περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού. Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφορεί το νέο τους άλμπουμ ‘Κλεψύδρα’. Το πρώτο single του άλμπουμ, ‘Η μπαλάντα του τρελού’, ανέβηκε στην κορυφή των charts. Το καλοκαίρι οι Onirama περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα ενώ άνοιξαν τη συναυλία του Lenny Kravitz στο Terra Vibe. Λίγο πριν το τέλος του 2009, οι ONIRAMA κυκλοφορούν το κομβικό μουσικά γι’ αυτούς άλμπουμ το ‘Χωρίς αιτία’, καθώς και μία συλλεκτική κασετίνα σε περιορισμένα αντίτυπα. Το άλμπουμ περιλαμβάνει το τραγούδι ‘Επαναστάτης’, που οι Onirama έγραψαν για την ταινία του Στράτου Μαρκίδη ‘I love Καρδίτσα’ (σόλο κλαρίνο παίζει ο Πετρολούκας Χαλκιάς)και το οποίο έφτασε στις κορυφαίες θέσεις του ελληνικού chart. Το album περιείχε και επανεκτελέσεις γνωστών κομματιών των Onirama από κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Αφροδίτη Μάνου, ο Μπάμπης Στόκας, ο Stereo Mike, ο Μύρωνας Στρατής, η Μελίνα Ασλανίδου, η Τζώρτζια Κεφαλά των Μπλε και η Ανδριάννα Μπάμπαλη, είτε μόνοι τους είτε σε ντουέτα με τους Onirama. Σε αυτό το άλμπουμ περιλαμβάνεται και η rock ’n roll διασκευή των Onirama στον ‘Ύμνο των μαύρων σκυλιών’ του Λουκιανού Κηλαηδόνη που είχε πολύ θερμή αποδοχή από κοινό και κριτικούς. Οι Onirama συνεργάζονται επίσης με τη Χαρούλα Αλεξίου στο άλμπουμ της ‘Η αγάπη θα σε βρει όπου και να ’σαι’ και με το Διονύση Σαββόπουλο σε μία από τη σειρά μουσικών εκδηλώσεων που οργανώνει σε όλη την Αθήνα.
    Παράλληλα, οι ONIRAMA δουλεύουν εντατικά στο φημισμένο studio Black Rock για την ηχογράφηση του άλμπουμ τους ‘Στη χώρα των τρελών’ με παραγωγό τον θρυλικό Greg Haver που έχει διακριθεί για τις συνεργασίες του, ανάμεσα σε άλλους με τους Manic Street Preachers, τη Melanie C Μετά τη μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού τους “Δεν υπάρχεις” οι ONIRAMA επιστρέφουν δυναμικά με ένα τραγούδι πιο επίκαιρο από ποτέ, που εκφράζει τις ανάγκες και τα συναισθήματα της σημερινής εποχής. Το “Ευτυχώς τρελάθηκα” ακούστηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα και ‘τρέλανε’ αμέσως το κοινό!

    Πηγή: ww.onirama.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες