4/7/14

EURO 2004 / ΕΛΛΑΔΑ 2004

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2004 (Euro 2004), διεξήχθη στα γήπεδα της Πορτογαλίας από τις 12 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου 2004. Ήταν η 12η διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ΟΥΕΦΑ. Πήραν μέρος 16 εθνικές ομάδες. Απ' αυτές η Πορτογαλία προκρίθηκε αυτόματα ως διοργανώτρια χώρα ενώ οι υπόλοιπες 15 πέρασαν από μια προκριματική φάση στην οποία μετείχαν 50 ομάδες. Το τρόπαιο κατέκτησε η Ελλάδα, ενάντια σε όλα τα προγνωστικά. Μετείχε μόλις για δεύτερη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (μετά το 1980) και ήταν ένα από τα μεγάλα αουτσάιντερ του τουρνουά. Έκανε την πρώτη έκπληξη στην πρεμιέρα, νικώντας με σκορ 2-1 τη διοργανώτρια Πορτογαλία. Στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση του Γερμανού Ότο Ρεχάγκελ και με όπλο την πολύ καλή άμυνα προκρίθηκε στα προημιτελικά, απέκλεισε διαδοχικά τη Γαλλία και τη Τσεχία και έφτασε στον τελικό της 4ης Ιουλίου. Εκεί συνάντησε πάλι την Πορτογαλία και την κέρδισε για δεύτερη φορά με 1-0. Η Ελληνική Εθνική Ομάδα γράφει ιστορία.

Με ποσοστό 100 προς 1, αουτσάιντερ, κέρδισε με συγκλονιστικό τρόπο την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Τσεχία, φαβορί για πολλούς, στον δρόμο για τον τελικό όπου νίκησε και πάλι την Πορτογαλία και σήκωσε το τρόπαιο. Ο Ρεχάγκελ, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για την επιτυχία αυτή της ομάδας, έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής που κέρδισε ποτέ ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Ρεχάγκελ υιοθέτησε μια αμυντική αγωνιστική προσέγγιση στην ελληνική ομάδα, χρησιμοποιώντας ενεργητικούς μέσους για να κουράσει τον αντίπαλο και την πολιτική της άμυνας ίσου αριθμού αμυντικών, με αυτού των επιθετικών του αντιπάλου.
Προπονητής και αρχιτέκτονας της επιτυχίας ο Όττο Ρεχάγκελ (Otto Rehhagel) και ο βοηθός του Γιάννης Τοπαλίδης
Οι 23 επίλεκτοι του Ρεχακλή: Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιανάκης, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Στέλιος Βενετίδης, Τραϊνός Δέλλας, Μιχάλης Καψής, Γιάννης Γκούμας, Νίκος Νταμπίζας, Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Μπασινάς, Θοδωρής Ζαγοράκης, Παντελής Καφές, Βασίλης Λάκης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Γιώργος Καραγκούνης, Βασίλης Τσιάρτας, Ζήσης Βρύζας, Ντέμης Νικολαΐδης, Άγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Παπαδόπουλος  

Η πορεία της Ελλάδας στο Euro 2004 (Περιγραφή Γιώργος Χελάκης)
https://www.youtube.com/watch?v=ZN_JrMZ7RUo&spfreload=10


ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
https://www.youtube.com/watch?v=1FTnd9EONGw
Τhe Anthem of the Hellenic National Football Team
Μουσική:Μίκης Θεοδωράκης/Music by: Mikis Theodorakis




Ας κρατήσουν οι χοροί
https://www.youtube.com/watch?v=SDSSPlTbSR4
Στίχοι-Μουσική-Εκτέλεση: Διονύσης Σαββόπουλος


Το πήραμε 2004 - Ημισμκούμπρια
https://www.youtube.com/watch?v=gQ_KepN_GnE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες