26/7/14

ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ 1986--1992

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ 

«Το 1985 στην μπουάτ «Πέτρα και φως», μιά παράξενη χημεία ενώνει τους δύο τροβαδούρους, που αν και προέρχονται από διαφορετικές μουσικές σχολές, βγάζουν ένα ξεχωριστό ηχητικό αποτέλεσμα. Εκείνη την εποχή το τραγούδι είναι στα πάνω του και έτσι τα παιδιά αποφασίζουν να δείξουν την δουλειά τους ακολουθώντας την πεπατημένη του demo. Με τραγούδια που ο Γιάννης έγραψε στην Σαντορίνη, «Ανησυχώ, Ρεμάλι», και «Το γραφείο» του Παντελή ξεκινάνε την ηχογράφηση στο στούντιο του Κ. Στρατηγόπουλου Mini farm και εκεί τους ακούει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, που τους στέλνει στην Μίνως στον Ηλία Μπενέτο (μετέπειτα παραγωγό και νονό τους). Η εταιρεία καλοδέχεται τα παιδιά και μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον πρώτο δίσκο τους «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε» (Νοέμβριος 1987). Ενορχηστρωτής είναι ο Νίκος Αντύπας και οι καλύτεροι μουσικοί βγάζουν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα που όταν το ακούει η Χάρις Αλεξίου τους παίρνει μαζί τους στον "Ζυγό". Στην συνέχεια περιοδεύουν με Αλεξίου και Γαλάνη σε όλη την Ελλάδα και ο δίσκος τους σημειώνει τεράστια επιτυχία καθώς εκτός από το ομώνυμο τραγούδι ακούγεται και η συμμετοχή της Ελένης Δήμου με το «Ανησυχώ» όπως και το «Ταξιδιάρικο πουλί», «Λαθρεπιβάτης». Δύο χρόνια μετά κυκλοφορούν το E.P «Στην Βραζιλία» (Minos) σε ενορχήστρωση του Στ. Κορκολή. Στην πορεία τους συνεργάζονται με Σπανό, Χατζηνάσιο, Τόκα και το 1990 κάνουν τον  δεύτερο δίσκο τους «Ταξίδι στο όνειρο» αφού έχουν αλλάξει εταιρεία (ΜΒΙ) με παραγωγό τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο και ενορχηστρωτή τον Αντώνη Γούναρη. Τα τραγούδια του Γιάννη και η ερμηνεία του Παντελή κάνουν το θαύμα τους και το ομώνυμο τραγούδι όπως και το «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω» γίνονται διαχρονικές επιτυχίες. Κάνουν περιοδείες σε Ελλάδα και Κύπρο και συνεργάζονται με Βασίλη Καζούλλη, Αναστασία Μουτσάτσου, Λένα Αλκαίου, Θοδωρή Παπαδόπουλο, Δημήτρη Κοντογιάννη,  Χρίστο Γιαννόπουλο, και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες της γενιάς τους. Το κύκνειο άσμα τους είναι ο δίσκος «Έτσι απλά» (MBI 1991) που οι Λαθρεπιβάτες μοιράζονται συνθετικά. Έξι τραγούδια ο Γιάννης και έξι ο Παντελής που μελοποιεί στίχους του μετέπειτα αγαπημένου του στιχουργού Ηλία Κατσούλη. Ακούγονται και μένουν στην ιστορία τραγούδια όπως «Του Αυγούστου η φωτιά», «Στο Πασαλιμάνι», «Να που μεγάλωσα», «Είμαι εντάξει», «Φιλιά και δακρυγόνα»….. Το 1993 και μετά από εμφανίσεις στην Κύπρο τα παιδιά αποφασίζουν να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους . Ο Παντελής μένει ένα μεγάλο διάστημα στην Χίο όπου ετοιμάζει την πρώτη solo δουλειά του, και ο Γιάννης στην Κρήτη, όπου γράφει τραγούδια και παίζει με Κρητικούς μουσικούς. Η συνέχεια είναι γνωστή...»  pantelisthalassinow.gr

Λαθρεπιβάτες - Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω
https://www.youtube.com/watch?v=Rv01YdGmPhE
Στίχοι: Γιάννης Νικολάου - Οδυσσέας Εισαγγελέας

Μουσική: Γιάννης Νικολάου


 
Λαθρεπιβάτες - Έγινα Ρεμάλι -Live στο Ζύγο 1988
https://www.youtube.com/watch?v=9PyO0JUUgrg
Στίχοι: Γιάννης Νικολάου - Πάνος Ροδινός
Μουσική: Γιάννης Νικολάου

1 σχόλιο:

  1. Το 1985 ο Γιάννης Νικολάου γνωρίζει τον Παντελή Θαλασσινό και δημιουργούν το φωνητικό ντουέτο Λαθρεπιβάτες.

    Το 1987 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». Με συμμετοχή της Ελένης Δήμου, «Ανησυχώ»και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

    Το 1988 εμφανίζονται με τη Χάρις Αλεξίου τον Χάρυ Κλύνν, και τον Διονύση Θεοδόση στον Ζυγό της Πλάκας. Συνεχίζουν την συνεργασία τους με την Χάρις Αλεξίου και την Δήμητρα Γαλάνη με περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
    Την περίοδο 89-90 τραγουδούν στο ΜICHELLE με Σπανό - Χατζηνάσιο - Τόκα.
    Το 1990 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος «Ταξίδι στο όνειρο» με την ομότιτλη επιτυχία και το μοναδικό τραγούδι του Γιάννη Νικολάου «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω». Περιοδεύουν με την Αναστασία Μουτσάτσου και την Λένα Αλκαίου.
    Το 1991 κυκλοφορεί ο τρίτος και τελευταίος δίσκος των Λαθρεπιβατών «Έτσι απλά» με την επιτυχία του Αυγούστου η φωτιά. Συνεργασία με Βασίλη Καζούλλη.
    1992-93 Διάλυση των Λαθρεπιβατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες