25/11/13

Έλενα Παπαρίζου

Η Έλενα Παπαρίζου γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1982 στο Μπορός της Σουηδίας από Έλληνες μετανάστες αλλά έζησε και μεγάλωσε στο Έργκριτε του Γκέτεμποργκ. Μουσικά κινείται ανάμεσα στο σύγχρονο λαϊκό, ποπ και χορευτικό ξένο και ελληνικό. Η πρώτη της εμφάνιση στην ελληνική μουσική σκηνή ήταν το 1999 ως μέλος του συγκροτήματος "Antique" μαζί με το Νίκο Παναγιωτίδη (1999-2003). Η επιτυχία αυτή συνεχίστηκε με τη συμμετοχή τους στη Eurovision το 2001 κατακτώντας με το κομμάτι "Die For You" την τρίτη θέση, την καλύτερη θέση της χώρας μέχρι τότε. Οι Antique διαλύθηκαν το 2003 και από τότε η Έλενα Παπαρίζου ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 2005 εκπροσώπησε και πάλι την Ελλάδα στη Eurovision και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με το τραγούδι "My Number One", τη πρώτη και μοναδική νίκη της χώρας μας μέχρι σήμερα.

Antique -Καινούρια Αγάπη ( Video clip )
https://www.youtube.com/watch?v=t403snNCXSM
Στίχοι: Ναταλία Γερμανού
Μουσική: Κυριάκος Παπαδόπουλος

Σε ηλικία 17 ετών η Έλενα σχημάτισε μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη το συγκρότημα Antique. Το πρώτο single του συγκροτήματος με τίτλο «Όπα Όπα» έγινε πλατινένιο και έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλη τη Σκανδιναβία. Το συγκρότημα συνδύαζε την ελληνική μουσική, το μπουζούκι με έναν σκανδιναβικό/λαϊκό χορό. Στο διαγωνισμό της Eurovision του 2001, οι Antique κατέκτησαν την 3η θέση με το τραγούδι «I Would Die for You» εκτοξεύοντας την καριέρα του συγκροτήματος. Η μουσική ήταν του Νίκου Τερζή και οι στίχοι του Αντώνη Παππά. Επίσης, έγινε μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι στα ευρωπαϊκά κλαμπ και ηχογραφήθηκε σε πολλές γλώσσες. Ως συγκρότημα οι Antique, ερμήνευσαν με την Καίτη Γαρμπή το ντουέτο "Άδικο και κρίμα", που συμπεριλήφθηκε στο δίσκο της Καίτης "Απλά τα πράγματα".
'Ελενα Παπαρίζου -Η καρδιά σου πέτρα ( Video clip )
https://www.youtube.com/watch?v=GOEjY0r-iJc
Στίχοι: Γιάννης Δόξας
Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης


 Στα δεκατρία της χρόνια η Έλενα άρχισε να προετοιμάζεται για να ασχοληθεί με το τραγούδι. Όταν ήταν 14 ετών, δημιούργησε την πρώτη της μπάντα με το όνομα "Soul Funkomatic" μαζί με άλλα 3 παιδιά από τη Λατινική Αμερική. Το group έπαιζε μόνο hip-hop και μάζευε χρήματα για την ηχογράφηση τραγουδιών. Δύο χρόνια αργότερα, όταν η Έλενα ήταν 16, η μπάντα διαλύθηκε και η Παπαρίζου δέχτηκε διάφορες προτάσεις αλλά η μητέρα της επέμενε πως ήταν πολύ μικρή ακόμη για να φύγει από το σπίτι. Στις 29 Οκτωβρίου 1998, 13 από τους στενούς της φίλους και συμμαθητές της πέθαναν από μια φωτιά σε ένα hip-hop party σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Γκέτεμποργκ όπου ικέτευε τη μητέρα της να της επιτρέψει να πάει αλλά ευτυχώς δεν πήγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες