10/11/13

"Όταν ακούω Σφακιανάκη δεν θα ενοχλείς"

facebook page
Ο Σφακιανάκης πολλές φορές έχει προκαλέσει αίσθηση με τις δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις του για διάφορα κοινωνικά και πολιτικά θέματα της επικαιρότητας. Kατακρίνει συχνά την νοοτροπία και το τρόπο ζωής του νεοέλληνα, τόσο μέσω των τραγουδιών του αλλά και μέσω συνεντεύξεών του. Με το τραγούδι "Πρόβατα" αφήνει αιχμές για τους πολέμους της εποχής, με το τραγούδι "Σύστημα" στο στόχαστρό του μπήκαν οι ελληνικές δισκογραφικές εταιρίες και με το "Ήταν τρελός" μιλά στις καρδιές μας για την θυσία του ηρωομάρτρα Σολάκη Σολωμού. Παλιότερα ο Σφακιανάκης, είχε δηλώσει πως έκανε χρήση μαριχουάνας. Επίσης δηλωνει άθεος υποστηρίζοντας ότι Χριστιανός και Έλληνας είναι δύο έννοιες άσχετες μεταξύ τους. Ταυτόχρονα θεωρείται από πολλούς ως αρχαιολάτρης
Επιτυχίες: Αγάπη τι δύσκολο πράγμα, Αγάλματα, Για σένανε φοβάμε, Γύφτισσα Μέρα, Δάνειο Ζωής, Διεφθαρμένη συνουσία, Ενθύμιο πολέμου. Λυγαριά, Μετανιώνω, Μήπως είμαι τρελός, Να ξαναρθείς, Ντροπή σε όλους μας, Ο αετός, Ο Στράτος, Παπαρούνα, Σώμα μου, Ταξίδεψε με κ.α

Πατρίδα μου
https://www.youtube.com/watch?v=CooYoN02AN0&spfreload=10
Στίχοι-Μουσική: Χρήστος Μαυράκης
Εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης 



Η Στέλλα η Σμυρνιά ( Video clip )
http://www.youtube.com/watch?v=kmtzFjTUGAY
Στίχοι-Μουσική: Γιώργος Μουκίδης
Εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης
Από το δίσκο "Οι νότες είναι 7ψυχες" (1998) 



Νταβατζής ( Video clip )
http://www.youtube.com/watch?v=XKJ8uplMypo
Στίχοι: Σπύρος Γιατράς
 
Μουσική: Αλέκος Χρυσοβέργης & Ειρήνη Χρυσοβέργη
Εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης
Από το δίσκο "5ο βήμα" (1996)  
 

νταβατζής < από το τουρκικό davacı, συνήγορος, υπερασπιστής < dava, δίκη
ΝΟΤΗΣ: «Δεν είναι οι δηλώσεις μου αυτό στο οποίο θα έπρεπε να εστιάσει ο κόσμος, αλλά αυτά που συμβαίνουν! Τα συμβάντα είναι συνταραχτικά. Η δικτατορία που αυτή τη στιγμή ζούμε, που φυλακίζει ανθρώπους όπως και αν λέγονται, από όπου και αν προέρχονται, είναι υπαρκτή. Αύριο θα σου χτυπήσουν τη δική σου πόρτα, τη δική μου... κατάλαβες; Ο Νότης Σφακιανάκης είμαι, Έλληνας και μόνο. Αυτό είμαι. Πες τους να πάνε να γ*μ*θούν* από όπου και αν προέρχονται. Εγώ δεν έχω ιδιοτέλεια, εσένα σκέφτομαι που αύριο, δεν θα έχεις δουλειά. Εγώ είμαι ταχτοποιημένος, εσένα σκέφτομαι που αύριο θα σε τυραννήσουν, θα σε κλείσουν φυλακή, επειδή θα πεις τη γνώμη σου...».
«Εγώ είμαι ταχτοποιημένος, εσένα σκέφτομαι που αύριο θα σε τυραννήσουν»

2 σχόλια:

  1. INFO:Ο Νότης (2 Νοεμβρίου 1959) γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μικρασιάτισσα, έζησε τα επτά πρώτα χρόνια της ζωής του στην Κρήτη, ώσπου οι γονείς του χώρισαν και μετακόμισε στην Κώ, όπου ζούσαν οι συγγενείς της μητέρας του. Μεγάλωσε επί το πλείστον στην Κω, κάτω από την φροντίδα του παππού και της γιαγιάς του, ενώ κάποια μικρά χρονικά διαστήματα έζησε στη Γερμανία, όπου είχε εγκατασταθεί η μητέρα του μετά τον δεύτερο γάμο της.Σε νεαρή ηλικία και ενώ βρισκόταν ακόμη στην Κω, εργάστηκε ως dj σε τοπικά clubs έως το 1984. Ο Σφακιανάκης ασχολήθηκε με το τραγούδι αρχικά στα 1985, ανοίγοντας ένα δικό του χώρο με ζωντανή μουσική, όπου τραγούδησε για πρώτη φορά επαγγελματικά. Το 1988 πήγε στην Αθήνα, και μολονότι στην αρχή αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες τελικά κατάφερε να τραγουδήσει δίπλα στην Πόλυ Πάνου, τον Σταμάτη Κόκοτα, τον Γιώργο Σαλαμπάση, τον Κώστα Μοναχό και άλλους γνωστούς τραγουδιστές της εποχής. Το καλοκαίρι του 1990 μετέβη στη Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκε με την Ελένη Δήμου. Εκεί τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι της δισκογραφίας sony και τον Ιούνιο του 1991 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο "Πρώτη Φορά". Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε ο Νότης είναι το «Νοσταλγείς τα περασμένα» το οποίο υπάρχει στον δίσκο 'ΈΝΑ' του Σάκη Καβατζικιώτη το 1990. Η συνέχεια του λίγο πολύ γνωστή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΜΠΑΣΗΣ
    Ο Γιώργος Σαλαμπάσης είναι σύγχρονος λαϊκός τραγουδιστής. Γεννήθηκε στο Κουβούκλιο Σερρών στις 30 Σεπτεμβρίου 1952. Ξεξίνησε να τραγουδάει στις αρχές της δεκαετίας του '70 και το 1982 ερμήνευσε τη μεγάλη του επιτυχία "Σ άγαπάω μ άκούς"σε στίχους του Θεόδωρου Άγγελου και μουσική Νίκου Μπαξεβάνη. Το τραγούδι έγινε αμέσως σουξέ και έγινε σλόγκαν το οποίο αναφερόταν καθημερινά από τον κόσμο και χρησιμοποιήθηκε στις επιθεωρήσεις, τηλεόραση, ταινίες κλπ. Μετά από αυτήν την τεράστια επιτυχία, ο Γιώργος Σαλαμπάσης ουσιαστικά εξαφανίστηκε μή μπορώντας να ξανακάνει κάτι ανάλογο. Σήμερα αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια εμφανίζεται είτε για να τραγουδήσει είτε για να δώσει συνεντεύξεις. Κάποιοι δίσκοι που κυκλοφόρησε είναι "ο Μαχαραγιάς", ο 'Διάδρομος 7 ", τα "Ωραία μάτια", το "Παράπονο"(που περιέχει το σ 'αγαπάω μ 'ακούς) και "Για μια γυναίκα". Οι μεγαλύτερές του επιτυχίες είναι ''Σ 'αγαπάω μ 'ακούς", "Και να μη με λένε Γιώργο" και το παράπονό μου".
    Πηγή: Ο Ερευνητής της Βέροιας
    http://lefobserver.blogspot.com


    ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
    Η δισκογραφία του δημοφιλή λαϊκού τραγουδιστή κατά κόσμο (Κώστα Μιχαλόπουλο) με πολλές επιτυχίες την δεκαετία του 80' και 90'. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της εποχής , Ηρακλή Παπασιδέρη , Ηλία Τρυφωνίδη, Ηλίας Φιλίππου , Γιώργος Γεωργόπουλος Σταμάτης Γονίδης , Θεόδωρος Μπουσδούκος Τάκης Σούκας , Δημήτρης Πολυχρόνης κά. Επιτυχίες του όπως "Τη νύχτα όλα επιτρέπονται" , "Υπάρχει λύση" , "Θα με θυμηθείς" "Έτσι κάνουν όλες" , " Μη ξοδεύεις τα λόγια σου" κ.ά πολλά.
    Πηγή: http://www.mygreek.fm/el/artists/Monahos-Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες