16/3/15

Γιώργος Ιωάννου (2J)

Η ιστορία για το τραγούδι του Λυκείου Παραλιμνίου
https://www.youtube.com/watch?v=bknpj0RHJVk

Γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου
Cypriot/Italian but born in England, expect my videos to always be half English and half Cypriot.. Ntaksi? Cool. :D

Το 2004, μαθητής ακόμη του Λυκείου Παραλιμνίου στην Κύπρο, ο Γιώργος Ιωάννου αποφασίζει να γράψει ένα τραγούδι εναντίον του σχολείου του, τους συμμαθητές του, του διευθυντή και τους καθηγητές του. Το τραγούδι κυκλοφόρησε παράνομα σε όλα τα σχολεία της Κύπρου και ο Ιωάννου έγινε το πιο δημοφιλές άτομο του σχολείου του. Το τραγούδι ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία που αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο για να μην αποβληθεί αλλά τελικά δεν γλύτωσε και πήγε δικαστήριο. Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας ο 2J εργαζόταν σαν DJ. Έφτιαξε ένα studio για να κάνει μουσική, διασκευές, mixing πχ σε ένα νεανικό χιπ χοπ συγκρότημα από την Κομοτηνή τις "Μέδουσες" ή το 2010 εντάχθηκε στους Fort Bravo. Σήμερα συνεχίζει να κάνει δικά του videos, comments songs και κωμικά/σατιρικά/gaming videos στο Youtube με τεράστια επιτυχία. Είναι ο πιο πετυχημένος και εμπορικά πλέον Έλληνας Youtuber και μαζί με τα παλιά και αγαπημένα "Μικρός Ομονοιάτης" και "Mikeius Μπραφ" αποτελούν για μένα προσωπικά την κορυφή του νεοφανούς αυτού είδους. [1]

Back to School - Garosman feat. 2J
https://www.youtube.com/watch?v=nc0_4RL1MRs
© 2004. Aπ' το CD που δεν κυκλοφόρησε επίσημα ποτέ. Στο cd υπάρχουν ακόμα 5 κομμάτια και ένα re-mix. Created by George Ioannou (2J).
 
Garosman -Papaportos
https://www.youtube.com/watch?v=kVUeDjUD_8Y
© 2004. Aπ' το CD που δεν κυκλοφόρησε επίσημα ποτέ. Created by George Ioannou (2J) feat Nicolas Jovani.
Από παλιό ανέκδοτο για τους Εβραίους


Στη θήκη του CD αναγραφόταν και το εξής:
"All voices by 2J, 2003 2J Records
No rights reserved, this CD is completely illegal and i take full responsibility if Mr. Perdios wants to fuck me."

Το κανάλι του 2J στο Youtube
https://www.youtube.com/user/firekreve2j?spfreload=10
2J Games
 https://www.youtube.com/channel/UCY-aY6fAqJauPWfxZ7HTZig

3 σχόλια:

  1. Ο Γιώργος Ιωάννου (περισσότερο γνωστός ως 2J) είναι κύπριος DJ, Μουσικός παραγωγός, τραγουδοποιός, αλλά γνωστότερος για τα κωμικού περιεχομένου βίντεο που ανεβάζει στο YouTube.

    Η επίσημη σελίδα του στο YouTube έχει 120+ βίντεο, 300.000+ συνδρομητές και συνολικά τα Βίντεο που έχει δημιουργήσει έχουν προβληθεί 64.000.000 φορές. Στην Κύπρο κατέχει τη #1 θέση για το κανάλι με τους περισσότερους συνδρομητές.

    Διαθέτει επίσης και σελίδες στο Facebook, Twitter, Google+, Instagram αλλά και Soundcloud, όπου ανεβάζει μουσικό περιεχόμενο.

    Γεννήθηκε στο Λονδίνο από Κύπριο πατέρα και Ιταλίδα μητέρα, όπου και μεγάλωσε, μέχρι τα 8 του χρόνια, όταν όλη του η οικογένεια μετακόμισε στην Κύπρο. Έχει δύο αδελφές. Στην ηλικία των 12 άρχισε να ασχολείται με το DJ, ενώ στην ηλικία των 14 άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά ως DJ με το ψευδώνυμο 2J. Έχει σπουδάσει μουσική.


    "Back To School"
    Ο Γιώργος Ιωάννου φοιτούσε στο Λύκειο Παραλιμνίου. Όπως έχει πει και ο ίδιος ήταν σχετικά μοναχικό άτομο, μάλλον απομονωμένος. Προς το τέλος της 3ης χρονιάς του στο Λύκειο, αφού ήδη ασχολούταν με τη μουσική, έκανε το τραγούδι Y' All From Paralimni στο οποίο έβριζε τους συμμαθητές του επειδή τον κορόιδευαν και τον απομόνωναν. Μετά από το τραγούδι αυτό, όπως λέει ο ίδιος, απέκτησε μια αρνητική φήμη, αλλά κάποιο είδος προσοχής.

    Ύστερα έκανε το Back To School. Το μουσικό κομμάτι (instrumental) ήταν εμπνευσμένο από το Blazing Arrows των Blackalicious.

    Αυτό άρεσε στους συμμαθητές του, κυρίως γιατί χλεύαζε τον διευθυντή του λυκείου. Μετά από αυτό ο διευθυντής του λυκείου ζήτησε από τον Ιωάννου οριστική απόβολη, κι έτσι τελείωσε τη χρονιά στο λύκειο Κοκκινωνχωρίων. Μετά από λίγο καιρό το τραγούδι άρχισε να πωλείται χωρίς την άδεια του. Έτσι κατατέθηκε μύνηση προς τον Ιωάννου από τον διευθυντή του Λυκείου Παραλιμνίου. Στο αστυνομικό τμήμα παραδέχτηκε γραπτώς ότι έκανε το τραγούδι και οδηγήθηκε αρχικά σε 3 μέρες φυλακή μέχρι το δικαστήριο. Η δίκη δεν έγινε για τη δημιουργία του τραγουδιού αλλά για την πώληση του, κάτι που δεν έκανε ο ίδιος ο Ιωάννου. Εφόσον δεν το πουλούσε ο ίδιος δεν έκανε φυλακή αλλά πήρε πρόστιμο 200 λίρες Κύπρου. Όπως δήλωσε και ο ίδιος δεν έκανε ξανά τραγούδι η κωμωδία για χρόνια, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο του βίντεο στο YouTube το 2007.

    Το τραγούδι πλέον μπορεί να βρεθεί διαδικτυακά, μέσω του YouTube, όπως και μερικά ακόμη που δημοσίευσε ο Ιωάννου, στο κανάλι GarosmanOfficial.

    Μουσικά σχήματα
    Ο 2J βρισκόταν αρχικά στο μουσικό σχήμα Firekreve. Πέρασε από άλλα 2 σχήματα. Στο τελευταίο ο 2J είπε ότι το είδος είχε αρχίσει να γίνεται κάπως πιο "Pop" και αυτό δεν του άρεσε. Έτσι μαζί με ένα άλλο μέλος, τον Icy δημιούργησε τους Fort Bravo οι οποίοι όμως είχαν διαλυθεί μέχρι ο Ιωάννου να ξεκινήσει επίσημα το YouΤubing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρακτήρες που εμφανίζονται & συνεργασίες

    Ο 2J έχει συνεργαστεί και με άλλους Κύπριους youtubers. Για παράδειγμα το 3ο Q&A του έγινε μαζί με τον Nicola Jovani, ενώ το 5ο με τον EvroGlijin. Σε πολλά βίντεό του συνεργάστηκε με την Χριστίνα Κολιανδρή ενώ έχει συνεργαστεί και με άλλους όπως ο Emilios. Συχνά εμφανίζεται και η κοπέλα του Κάτια Κυριακούδη. Στα περισσότερα βίντεο εμφανίζονται και 4 άλλοι χαρακτήρες τους οποίους ενσαρκώνει ο 2J (Στα βίντεο, ο ένας χαρακτήρας συνήθως αντιπαθεί τον άλλο):

    1J
    Χαρακτηριστικό του 1J είναι ότι χορεύει συνεχώς και ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ. Ήταν ο δεύτερος χαρακτήρας που εμφανίστηκε στα βίντεο.

    Βλάκας
    Σε αυτόν τον χαρακτήρα η λέξη "Βλάκας" δεν είναι χαρακτηρισμός αλλά όνομα. Είναι ο πρώτος χαρακτήρας που εμφανίστηκε μετά τον 2J και ο μόνος που έχει δικά του επεισόδια στο κανάλι. Χαρακτηρισικό του είναι το καρό πουκάμισο, τα γυαλιά χωρίς φακούς και το στραβό πρόσωπο. Έχει δηλώσει ότι προτιμά το όνομα "Εδουάρδος".

    3J
    O 3J είναι ο 3ος χαρακτήρας σε σειρά. Χαρακτηριστικά του είναι τα τατουάζ που έχει στο χέρι του και στο πρόσωπο, η λευκή φανέλα με τη μαύρη ζακέτα, το σκουφάκι, το σήμα του δολλαρίου ($) που φορά στο λαιμό του και το κάπνισμα. Ο Ιωάννου όταν τον ενσαρκώνει χρησιμοποιεί ψέυτικο τσιγάρο. Επίσης δεν έχει τατουάζ και γι αυτό στα βίντεο με τον 3J φοράει μπλουζάκι με τατουάζ από πάνω.

    Μπατμάνας
    Είναι ο τελευταίος χαρακτήρας του 2J. Εμφανίστηκε αρχικά σε ένα gameplay του στο gaming channel του Ιωάννου. Στο κανονικό του κανάλι έχει εμφανιστεί μία φορά εώς τώρα. Φορά τη στολή του Μπάτμαν και δηλώνει ότι είναι ο "Έλληνας Μπάτμαν". Χαρακτηριστική ατάκα του είναι "Επειδή Είμαι Ο Μπατμανάς ''

    Συνεντεύξεις
    Ο Γιώργος Ιωάννου έχει δώσει συνεντεύξεις στο Ράδιο Πολιτεία και στην εκπομπή "Πρόσωπα", με την Κατερίνα Αγαπητού και τον Στέλιο Γεωργίου στο Mega TV της Κύπρου. Το επεισόδιο με την συνέντευξη του Ιωάννου μπορεί να βρεθεί διαδικτυακά και μέσω της σελίδας του στο YouTube.

    Ένα άρθρο γι' αυτόν με μία μικρή συνέντευξη έγραψε και ο Μιχάλης Οδυσσέως, συντάκτης στο ant1iwo.com.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες