27/8/17

Νίκος Γρίτσης "Κακό Παιδί"

Ο στιχουργός Νίκος Γρίτσης γεννήθηκε στην Τρίπολη αλλά η δική του ιστορία δεν είναι συνηθισμένη. Στα 14 του ξεκίνησε μαθήματα πυγμαχίας και όταν οι γονείς του χώρισαν έφυγαν με την μητέρα του για Αθήνα. Εκεί συνέχισε επαγγελματικά την πυγμαχία υπό την επίβλεψη του Γιάννη Αϊδηνιώτη. Στα 18 του κατατάχθηκε εθελοντικά στο στρατό μαθαίνοντας να χρησημοποιεί πιστόλι. Στα 20 του εγκαταλείπει και γίνεται μπράβος της νύχτας, έκλεινε συμβόλαια ξυλοδαρμού επί πληρωμή, έκανε χρήση ναρκωτικά και τελικά το 1995 μπήκε στη φυλακή σαν "τρομοκράτης". Κατηγορήθηκε για προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών με σκοπό να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και καταστροφή ξένης περιουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Τελικά ο 15μηνος εγκλεισμός του τον έκανε στιχουργό μεγάλων επιτυχιών. Σήμερα ο Νίκος Γρίτσης έχει αλλάξει ζωή, είναι στιχουργός του Μιχάλη Χατζηγιάννη και πολλών άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών ενώ έχει αποκτήσει και δυο παιδιά.
- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/ta-panta-ola/item/22187-nikos-gritsis-apo-ti-nyxta-to-mpraviliki-to-ksylo-kai-ti-fylaki-stin-iremi-zoi-tis-tripolis.html
Πρωταγωνιστές 30/1/2011
https://www.youtube.com/watch?v=nQmgqaeY0eU
https://www.youtube.com/watch?v=aIpsJ8U3OAQ

Μεγάλες Επιτυχίες: Κρίση, Δεν με ξέρεις καλά (Μακρόπουλος), Μετανιώνω,  Αγάπη τι δύσκολο πράγμα, Το ομορφότερο ψέμα (Σφακιανάκης), Δύσκολα Φεγγάρια, Μίλα (Μαζωνάκης), Έλληνα μάγκα σερνικέ, Έτσι αγαπώ εγώ, (Ρόκκος), Καμιά γυναίκα (Στάμος), Αξίζω, Το καλύτερο ψέμα, Το καλοκαίρι μου, Παιδί της βροχής (Χατζηγιάννης), Τρύπα στην καρδιά (Οικονομόπουλος), Χθες το βράδυ στ’ όνειρο μου (Γονίδης), Εσένα μόνο (Γαρμπή), Πάνω στην τρέλα μου (Αδαμοπούλου), Ζιγκολό (Παπαρίζου) κ.α.

Μετανιώνω ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=BLg5fldQrj
Στίχοι: Νίκος Γρίτσης & Κώστας Λογοθετίδη
Μουσική: Νίκος Καλλίνης & Κώστας Λογοθετίδης
Εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης


Το καλύτερο ψέμα ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=t7mzzfUm7rY
Στίχοι: Νίκος Γρίτσης
Μουσική-Εκτέλεση: Μιχάλης Χατζηγιάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες