20/4/18

Andy Zouman "Ένας πρώην τραγουδιστής την heavy metal"

Πάρα πολλά πράγματα έχουν λεχθεί σχετικά με τη σχέση της heavy metal μουσικής και το σατανισμό. Εγώ θυμάμαι ότι και στο Γυμνάσιο, ο καθηγητής των Θρησκευτικών, μας έβαλε να δούμε μια σχετική βιντεοταινία, όπου αφηγητής και πρωταγωνιστής ήταν κάποιος Έλληνας τραγουδιστής από τη Μελβούρνη ο οποίος άφησε τη heavy metal μουσική και στράφηκε προς το Χριστιανισμό και παράλληλα αποκαλύπτει τη σχέση του ίδιου με τη μουσική αυτή αλλά και το σατανισμό. Ποιος όμως ήταν αυτός ο Ανδρέας, ήταν πράγματι τραγουδιστής;

Το όνομα του ήταν Ανδρέας Ζούμαν. Μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και ήταν ο βασικός τραγουδιστής και μπασίστας του glam metal αυστραλιανού συγκροτήματος "Axatak" που δραστηριοποιήθηκε μεταξύ 1981-1985. Μαζί με τον Ανδρέα στο συγκρότημα ήταν και οι John McCulloch στην κιθάρα και τα φωνητική (1981-85), Pete Denero  στη κιθάρα και τα φωνητικά και ο Don Hailes στα ντραμς (1983-85). Οι Axatak αποτελούσαν ουσιαστικά ένα κλώνο του διάσημου αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Kiss. 

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος δημιούργησε μία νέα μπάντα με τίτλο "China Blue", όμως γρήγορα τα εγκατέλειψε για χάρη του Χριστιανισμού. Ο ίδιος έφτιαξε μια βιντεοταινία, ένα ντοκιμαντέρ μίας περίπου ώρας με τίτλο "The Mermaids, The Mysteries of Music (Satanism in Rock Music)". Η βιντεοταινία ήταν στα Αγγλικά [1] αλλά αργότερα τη γύρισε ο ίδιος και στα ελληνικά [2] με τίτλο "Οι Σειρήνες, Τα μυστήρια της Μουσικής (Ο Σατανισμός στη Ροκ Μουσική) το 1989/90. Τελικά το 1992 προσβάλλεται από καρκίνο του στομάχου και πεθαίνει τον επόμενο χρόνο το 1993.



Axatak - 1985 - Axatak (FULL ALBUM) [Heavy Metal]

https://www.youtube.com/watch?v=ehDrlJ7BAjI



Fancy - China Blue
https://www.youtube.com/watch?v=02B0JfxLys0

https://www.youtube.com/watch?v=fZ5Sb4YZetc

1 σχόλιο:

  1. Ωραιοι οι Αxatack oσο για το δευτερο βιντεο ειναι απο το συγκροτημα Fancy οχι απο τους China Blue

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες