21/11/18

Πραξούλα Αντωνιάδου

Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού
Πρόεδρος των ΕΔΗ
Χωρίς Παρωπίδες - Χωρίς Αναισθητικό

Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και απέκτησε πτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο στο London School of Economics. Υπήρξε διευθυντικό στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για 24 χρόνια και υπηρέτησε ως συντονίστρια της Κεντρικής Τράπεζας κατά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου στην Ε.Ε. και ήταν ενεργό μέλος διαφόρων Επιτροπών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ε.Ε. Επίσης συμμετείχε σε σειρά σεμιναρίων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στη EUROSTAT, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής, στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας, στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών καθώς και σε σεμινάρια σε θέματα διεύθυνσης. Η Πραξούλα Αντωνιάδου είναι Πρόεδρος του κόμματος των "Ενωμένων Δημοκρατών", ενός πολύ μικρού πολιτικού κόμματος που παρά τα μηδενικά ποσοστά του κατάφερε να "περάσει" την δική του γραμμή στα δύο μεγαλύτερα κόμματα του τόπου (ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ) στο κυπριακό. Η Αντωνιάδου υπήρξε υποψήφια Βουλευτής με το ΑΚΕΛ και μάλιστα για μικρό χρονικό διάστημα διετέλεσε και Υπ. Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (+Ενέργειας) επί προεδρίας Δ. Χριστόφια. Με την ανακάλυψη όμως κοιτάσματος φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ αποφασίστηκε από τον Χριστόφια και το ΑΚΕΛ ως "ακατάλληλη για τη θέση" έτσι και καρατομήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Η Αντωνιάδου θέλησε τότε να εκμεταλλευτεί την πρόσκαιρη δημοσιότητα που απέκτησε, αρχικά τηλεοπτικά (εμφανιζόμενη σε εκπομπές και διάφορα σόους) και μετά πολιτικά (θέτοντας μέχρι και υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2013). Τελικά έλαβε ένα εντελώς ασήμαντο εκλογικό ποσοστό και με ελαφρά πηδηματάκια έφυγε για το εξωτερικό. Το κακό όμως παραμένει, αφού η πολιτική των ΕΔΗ στο κυπριακό καλά κρατεί.


DanSing For You 2 - Δάκης & Πραξούλα Αντωνιάδου [MAMBO BRASILERO]
https://www.youtube.com/watch?v=lBSpJRvhg0Q



DanSing For You Special - Δάκης & Πραξούλα Αντωνιάδου
https://www.youtube.com/watch?v=CMKCXcfvJkQ




1 σχόλιο:

  1. Οι "Ενωμένοι Δημοκράτες" (ΕΔΗ) ιδρύθηκαν από τον πρώην Πρόεδρο της Κύπρου, Γιώργο Βασιλείου, το 1993, ως «Κίνημα Ελευθέρων Δημοκρατών». Το κόμμα αργότερα συγχωνεύτηκε με το Ανανεωτικό Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα, ένα κόμμα από πρώην στελέχη του Α.Κ.Ε.Λ., και σχημάτισαν τους Ενωμένους Δημοκράτες.

    Στις βουλευτικές εκλογές του 2001, το κόμμα κατέγραψε ποσοστό της τάξης του 2,6% και κατάφερε να εκλέξει 1 βουλευτή την γυναίκα του Βασιλείου, Αντρούλλα. Στο δημοψήφισμα του 2004, οι Ενωμένοι Δημοκράτες υποστήριξαν το Σχέδιο Ανάν. Το 2005, ο Γιώργος Βασιλείου αποχώρησε από την ηγεσία των Ενωμένων Δημοκρατών και ο Μιχάλης Παπαπέτρου εξελέγη Πρόεδρος του κόμματος. Στις βουλευτικές εκλογές του 2006, το κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό μόλις 1,6% και έχασε την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Η αποτυχία των Ενωμένων Δημοκρατών να εισέλθουν στη Βουλή, ανάγκασαν τον Μιχάλη Παπαπέτρου να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος. Τον Μάρτιο του 2007, η αντιπρόεδρος Πραξούλα Αντωνιάδου ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. Στις βουλευτικές εκλογές του 2011, οι Ενωμένοι Δημοκράτες αποφάσισαν να στηρίξουν το κυβερνόν κόμμα, ΑΚΕΛ. Η Πραξούλα Αντωνιάδου ήταν υποψήφια βουλευτής. Τον Αύγουστο του 2011, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τοποθέτησε την Πραξούλα Αντωνιάδου σαν Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αλλά αργότερα το μετάνιωσε. Στις επόμενες προεδρικές εκλογές, η Αντωνιάδου έθεσε υποψηφιότητα για Πρόεδρος χωρίς επιτυχία ενώ στις προεδρικές εκλογές του 2018, το Κεντρικό Συμβούλιο των Ενωμένων Δημοκρατών έλαβε την απόφαση να προτρέψει τους πολίτες να ψηφίσουν είτε τον Νίκο Αναστασιάδη είτε τον Σταύρο Μαλά, λόγω του κοινού προγράμματος για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Την ίδια απόφαση έλαβαν και για τον επαναληπτικό γύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες