20/2/19

Μαρία Ρωχάμη

Η τραγουδίστρια Μαρία Ρωχάμη γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1971 στη Χαλκίδα και είναι κόρη του διαβόητου δραπέτη Βαγγέλη Ρωχάμη. Η Μαρία μεγάλωσε με τη μητέρα της και τον πατριό της αλλά ουδέποτε έκρυψε ή αρνήθηκε τη σχέση της με το πατέρα της. Τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε στη Θεσσαλονίκη, όταν κάποιος σαξοφωνίστας, που την άκουσε να τραγουδάει σε ένα μαγαζί της πρότεινε συνεργασία. Παρότι λοιπόμ η ίδια ήθελε να γίνει κτηνίατρος τελικά την κέρδισε το τραγούδι και από το 1993 γίνεται και επαγγελματίας. Η Μαρία Ρωχάμη γνώρισε μεγάλους καλλιτέχνες όπως την αείμνηστη Ρίτα Σακελλαρίου. Έκανε εμφανίσεις και στο εξωτερικό όπου γνώρισε και συνεργάστηκε με καταξιωμένους τραγουδιστές, όπως τους Σταμάτη Γονίδη, Θέμη Αδαμαντίδη και Γιώργο Βασιλείου. Τα τελευταία χρόνια τραγουδάει σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.

Χτύπα και ΄συ
https://www.youtube.com/watch?v=tjQiCgrQA8U
Στίχοι : Άκης Πάνου 
Μουσική: Μάκης Καλαϊτζής Εκτέλεση: Μαρία Ρωχάμη


Ελεάνα - Ο Ρωχάμης (1972)
https://www.youtube.com/watch?v=e2SL6ai8_N0

2 σχόλια:

  1. Ο Βαγγέλης Ρωχάμης είναι Έλληνας κακοποιός που είχε καταδικαστεί για σωρεία εγκλημάτων, είχε εκτίσει ποινές και είχε πραγματοποιήσει αποδράσεις. Για πολλά χρόνια, κυρίως τις δεκαετίες του '80 και του '90, η δράση του απασχολούσε τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη.

    Γεννήθηκε το 1951 στην Εύβοια και ήταν μέλος πολυμελούς οικογένειας. Σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε να εργάζεται με σκοπό την συντήρησή της οικογένειας του. Στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στη Σύρο (1971) και επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια προκειμένου να επισκεφθεί τη νεογέννητη κόρη του, απέδρασε από το στρατόπεδο. Κατηγορήθηκε επίσης για κλοπή μοτοποδηλάτου και ήλθε σε προστριβή με ανωτέρους του στο στρατό οπότε και έλαβε προσωρινή αναβολή ως Ι-5. Για την κλοπή καταδικάστηκε σε τρεισήμισι μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού. Το 1976 φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του. Προς το τέλος της δεκαετίας του '70 πήρε άτυπο διαζύγιο από τη σύζυγό του και για λίγους μήνες μετέβη στην Κύπρο. Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό.[2] Το Δεκέμβριο του 1981 πρωταγωνίστησε στην πρώτη στάση κρατουμένων στις φυλακές αναπτύσσοντας πολιτικό, διεκδικητικό ρόλο. Για τη δράση του στη στάση δικάστηκε το 1986 και καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλακή.[3]
    Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκε ήταν ληστείες, ναρκωτικά, βιασμοί, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Η ενοχή του αποδείχθηκε μόνο για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορίες, οπλοχρησίες.[4]
    Έχει πραγματοποιήσει πάνω από δέκα αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού. Στις αποδράσεις του τον βοήθησαν φίλοι, ενώ στην απόκρυψή του βοήθησαν γυναίκες. Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στα μέσα της δεκαετίας του '80, οπότε η αστυνομία τον αναζητούσε με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο, οι θαμώνες του οποίου δεν τον κατέδωσαν.
    Ο Ρωχάμης αποφυλακίστηκε με βούλευμα τον Απρίλιο του 2000 και έκτοτε ζει στο Λευκαντί της Εύβοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες