22/2/19

Οι σαγηνευτικότερες Κύπριες ηθοποιοί

Γυναίκες που ανταποκρίνονται στο τρίπτυχο επιτυχία - γοητεία - ταλέντο.  

No 1: Η Μαρία Ιωάννου γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 1976 στη Λεμεσό. Σπούδασε υποκριτική στη σχολή "ΙΑΣΜΟΣ" του Βασίλη Διαμαντόπουλου ενώ είναι και απόφοιτος ΦΠΨ του Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στη ψυχοπαιδαγωγική παιδιών με ειδικές ανάγκες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η ηθοποιός δούλεψε σε όλα τα γνωστά κανάλια της Κύπρου ενώ έπαιξε και στην Ελλάδα σε δύο πολύ πετυχημένες σειρές, "Έρωτας" και "Η ζωή της άλλης". Η πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στην σειρά του ΡΙΚ "Η πλατεία". Βραβεύτηκε ακόμη σαν καλύτερη ηθοποιός το 2011 στα βραβεία Madame Figaro. Εκτός από ηθοποιός είναι και σεναριογράφος στη σειρά "Σε φόντο κόκκινο" και "΄Άσπρα Μπαλόνια". Τέλος είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

No 2: Η Βαρβάρα Λάρμου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και παράλληλα ξεκίνησε να  φοιτά σε μία δραματική σχολή στην Αθήνα. Με την αποφοίτηση της όμως πηγαίνει να ολοκληρώσει τις θεατρικές της σπουδές στο Παρίσι και ακολούθως στο Λονδίνο. Με την επιστροφή της στην Κύπρο άρχισε να εργάζεται σαν ηθοποιός στο θέατρο και σε τηλεοπτικές σειρές όπως "Η Ελένη η Πόρνη", "Άστα Μπαλόνια", "Μπρούσκο" κ.ά.




No 3: Η 27χρονη Αντωνία Χαραλάμπους είναι απόϕοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου (2009-2012) και φοιτήτρια του Τμήματος Θεατρικών σπουδών, στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Έχει δίπλωμα Πιάνου και Θεωρίας της Μουσικής (Royal School of music). Στην τηλεόραση έπαιξε στις τηλεοπτικές σειρές «Βαλς με 12 Θεούς» (ΑΝΤ1, 2013), «Κυπριώτικα Σκετς» (ΡΙΚ, 2015) και «9 Μήνες» (ΜΕGA, 2015/16).

Άλλες ηθοποιοί: Θέα Χριστοδουλίδου, Άννα Μονογιού, Αννίτα Τερζή, Νιόβη Χαραλάμπους, Έλενα Δημητρίου, Εμμανουέλα Χαραλάμπους, Μαρία Καρασούλα, Μαρία Μιχαήλ, Λουκία Πρωτοπαπά, Κωνστάντια Παύλου, Πέννυ Φοινίρη, Νίκη Δραγούμη, Έμιλυ Κολιανδρή, Παυλίνα Μαυρή, Μαρία Μαστρίδου, Μαριάννα Σάντη, Κρίστη Παπαδοπούλου, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ιωάννα Πολυνείκη, Όλγα Ασσιώτου, Έλενα Πιερίδου κ.ά.


Αντωνία Χαραλάμπους - Το Φώς Μέσα Μου | 2017
https://www.youtube.com/watch?v=_X6kYBPkLCc Στίχοι: Χάρης Καφετζόπουλος Μουσική: Νίκος Τερζής
Εκτέλεση: Αντωνια Χαραλάμπους





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες