17/3/19

Οι τρεις καλύτεροι Έλληνες αντισφαιριστές

No 1: Ο Ελληνοαμερικανός αντισφαιριστής Πιτ Σάμπρας υπήρξε αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους της ιστορίας του τένις. Γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1971 στην Ουάσινγκτον και ήταν το τρίτο παιδί Ελλήνων μεταναστών. Σε μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το τένις, ενώ από το 1978, οπότε και μετακόμισε στην Καλιφόρνια, άρχισε να προπονείται εντατικότερα. Εκεί προσέλαβε ως προπονητή του τον Φίσερ, ο οποίος διαμόρφωσε τον τρόπο παιχνιδιού του. Σε ηλικία 17 χρονών άρχισε να παίζει επαγγελματικά τένις. Το 1990 κατέκτησε σε ηλικία μόλις 19 ετών το USA Open. Συνολικά κατέκτησε 5 φορές το USA Open, 7 φορές το Wimbledon και 2 φορές το Australian Open. Παρέμεινε στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης για 286 εβδομάδες (1993-1998). Ο μεγάλος αντίπαλος του ήταν ο Αμερικανός τε Αντρέ Αγκάσι, τον οποίο κέρδισε στα 20 από τα 34 παιχνίδια που βρέθηκαν αντίπαλοι. Ο μεγάλος Pete Sampras 2002 ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. 

Νο 2: Ο εν ενεργεία Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής υπήρξε η αιτία να ασχοληθούν οι Κύπριοι με το τένις. Γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1985 στη Λεμεσό από πατέρα Λιβανέζο και Κύπρια μητέρ. Ο Μάρκος έγινε γνωστός στο κοινό όταν το 2006 έφτασε μέχρι τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν αντιμετωπίζοντας τον νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη Ελβετό τενίστα Ρότζερ Φέντερερ. Ο Μάρκος ξεκίνησε να παίζει τένις από την ηλικία των πέντε ετών μαζί με τον πατέρα και τα αδέλφια του. Στην ηλικία των έντεκα κατάλαβε ότι η αντισφαίριση ήταν περισσότερο από ένα παιχνίδι έτσι σε ηλικία δεκατριών οι γονείς του αποφάσισαν ότι πρέπει να πάει στο εξωτερικό για να βρει μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Έτσι λοιπόν μεταβαίνει στην Γαλλία, στις ακαδημίες Μουράτογλου με υποτροφία. Το 2003 ο Παγδατής γίνεται παγκόσμιος πρωταθλητής αντισφαίρισης εφήβων και τον ίδιο χρόνο γίνεται επαγγελματίας, με την επόμενη χρονιά να είναι και η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του φτάνοντας μέχρι το νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης. Συνολικά ο Παγδατής έχει στην κατοχή του μέχρι στιγμής 11 κερδισμένος τελικούς από τους 13 που συμμετείχε σε Challenger Tour ενώ έχει κερδίσει σε και το Ρότζερ Φέντερ όπως και τον Ράφαελ Ναδάλ. Αποχώρησε από την ενεργό δράση στις 4 Ιουλίου 2019.

No 3: Ο νεαρός Στέφανος Τσιτσιπάς έχει όλο το μέλλον στα πόδια του αφού αυτή τη στιγμής βρίσκεται στο νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης! Ο Στέφανος γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1998 από το Προάστιο Καρδίτσας και η μητέρα του που είναι Ρωσίδα ήταν πρώην επαγγελματία τενίστρια. Ο Τσιτσιπάς έχει κερδίσει μέχρι στιγμής πέντε τίτλους ATP singles Futures καθώς και έξι ATP τίτλους Futures στο διπλό καθώς και τον τίτλο Γκραν Σλαμ της περιόδου Open στην κατηγορία εφήβων. highlight μέχρι στιγμής ήταν η νίκη του επί του Φέντερ αλλά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην γινόταν έστω και μία ονομαστική αναφορά στους Ελληνοαυστραλούς Μαρκ Φιλιππούσης και Νικ Κύργιος αλλά και σε δύο γυναίκες Ελληνίδες τενίστριες την Λένα Δανηιλίδου και την πολλά υποσχόμενη Μαρία Σάκαρη.

Ένα τραγούδι ύμνος για τον Μάρκο Παγδατή
https://www.youtube.com/watch?v=H11zzzgmKUc


My Top 10:
Björn Borg
John McEnroe
Pete Sampras
Roger Federer
Rafael Nadal
Novak Djokovic
Andre Agassi,

Martina Navratilova, Serena Williams, Steffi Graf, Maria Sharapova, Anna Kournikova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες