15/4/19

Μη Έλληνες ηθοποιοί: Οι 3 καλύτερες ξένες ηθοποιοί στην Ελλάδα

No 1: H Tamilla Kulieva (Ταμίλλα Κουλίεβα), είναι Ρωσίδα, γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1967 στο Μακού της τότε ΕΣΣΔ και σπούδασε σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πολιτισμού της Μόσχας και υποκριτική στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου της Μόσχας (VGIK), όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στις Καλές Τέχνες. Όσο δίδασκε τεχνικές αυτοσχεδιασμού στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ήταν ενεργό μέλος της θεατρικής ομάδας “Ουζάτσοφκα” στην Μόσχα και συμμετείχε σε τέσσερις ρωσικές ταινίες. Ήρθε στην Ελλάδα το 1992 και εργάζεται σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Συγκεκριμένα το 1992 διδάσκει, σύμφωνα με τις μεθόδους του “Μιχαήλ Τσέχωφ”, υποκριτική και αυτοσχεδιασμό σε πολλές δραματικές σχολές, στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος καθώς και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Τον επόμενο χρόνο παίζει στην τηλεοπτική σειρά "Τμήμα Ηθών". Ακολουθούν πολλοί άλλοι τηλεοπτικοί ρόλοι με πιο σημαντικούς "Η ζωή που δεν έζησα", "Κάρμα", "Γυναίκα χωρίς όνομα" κ.ά.  Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (με πρόεδρο τον Οταρ Ιοσελιάνι) αλλά και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες πρεμιέρας” (με πρόεδρο τον Max Von Sydow). Έχει λάβει το χρυσό μετάλιο της UNESCO για τις Τέχνες, τον Λόγο και τις Επιστήμες. Είναι επίτιμο μέλος του Σλάβικου Πανεπιστημίου του Μπακού (BSU). Έχει τιμηθεί ως ευεργέτης, για την συνεχή προσφορά της από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.


No 2: Η  Ana Dimitrijevic (Άνα Δημητρίεβιτς) γεννήθηκε στη Σερβία. Στη χώρα της εργάστηκε για μεγάλο διάστημα ως μοντέλο ενώ έκανε και διεθνείς καμπάνιες. Το 2001 ήρθε στη χώρα μας για διαφήμιση γιαουρτιού. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Για την Άννα» το 2006 στην οποία πρωταγωνιστούσε με τον ηθοποιό Θανάση Ευθυμιάδη. Εκεί γνωρίστηκαν και σήμερα είναι παντρεμένοι και έχουν μαζί 2 κόρες. Έχει συμμετάσχει και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές ενώ έχει αρνηθεί πολλές προτάσεις για συνεργασίες. Τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από την τηλεόραση και εργάζεται ως βοηθός μαίας.  

No 3: Η Cristina Guglielmino (Χριστίνα Γουλιεμίνο) είναι ηθοποιός, χορεύτρια και δασκάλα pilates.  Γεννήθηκε στη Γένοβα και είναι κόρη του Ιταλού τραγουδιστή Tony Pinelli ο οποίος έκανε καριέρα στην Ελλάδα. Η Χριστίνα ξεκίνησε την καριέρα της σε τηλεπαιχνίδια κα εκπομπές της RAI όμως διάσημη έγινε και εδώ στην Ελλάδα με τη χαρακτηριστική ιταλική προφορά της. Η Χριστίνα έπαιξε σε διάφορες ελληνικές σειρές (Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, Κωνσταντίνου και Ελένης κ.ά), παραστάσεις και ταινίες, έδωσε δεκάδες συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις, έπαιξε σε διαφημίσεις ενώ ήταν και καλεσμένη σε πολλές πρωινές εκπομπές και βραδινά σόου. Δυστυχώς η οικονομική κρίση την υποχρέωσε και πάλι στην Ιταλία. Εκεί συνεχίζει το θέατρο ενώ κάνει εκθέσεις ζωγραφική και έχει και δικό της κανάλι στο YouTube.

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε έστω και ονομαστικά στην Αμερικανίδα ηθοποιός Anne Lonnberg (Ανν Λόμπεργκ) που είχε πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική ταινία "Κορίτσια στον ήλιο" (1968) αλλά και την Ελληνο-Ουγκατανή Deborah Odong (Ντέμπορα Οντόγκ) που έπαιξε σε 6 ελληνικές τηλεοπτικές σειρές με πιο γνωστές στην Εθνική Ελλάδος και στη Λέξη που δε λες.

Το νανούρισμα της Άννας Δημητρίεβιτς
https://www.youtube.com/watch?v=1tcwNuadVEk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες