3/6/19

Κύπριες δημοσιογράφοι στην ελληνική TV

Πέντε Κύπριες γυναίκες δημοσιογράφοι που σταδιοδρομούν επαγγελματικά στην Ελλάδα



Νο1: Η Ελένη Κυπραίου ήταν η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΙΡ, το πρόσωπο της οποίας ήταν το πρώτο που κατέγραψε η κάμερα του ΕΙΡ στην ιστορική επίσημη πρεμιέρα των πειραματικών εκπομπών τηλεόρασης την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 1966. Συγκεκριμένα με τα λόγια “Καλησπέρα σας. Από σήμερα το Εθνικόν Ιδρυμα Ραδιοφωνίας καθιερώνει το νέο του βραδυνό ωράριο για τις τεχνικές δοκιμές του Πειραματικού πομπού τηλεοράσεως…”, η Ελένη Κυπραίου έμεινε για πάντα στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης. Η Ελένη Κυπραίου γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1937 στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στο Ωδείο της Λυών στη Γαλλία και επίσης στο φιλολογικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Σορβόνης καθώς και στις Δραματικές Σχολές των Ζιράρ και Σιμόν και στο Ωδείο δραματικής τέχνης στο Παρίσι. Σε νεαρή ηλικία εμφανίστηκε ως ζωγράφος με πρώτη έκθεσή της στην Αθήνα το 1954. Εργάσθηκε κάνοντας μεταφράσεις στο Παρίσι (1955-1957) και σε μεταφράσεις έργων για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα συνέχισε στην Ελληνική ραδιοφωνία ΕΙΡ (1957-1966), στη τηλεόραση (1966-1972) και στο Εθνικό Θέατρο (1958-1966). Υπήρξε επίσης συνεργάτης της τότε ΥΕΝΕΔ. Έχει γράψει πέντε τόμους της τηλεοπτικής εκπομπής "Τέχνη και Λόγος" καθώς και τα δοκίμια "Αντίδραση και παράκληση". Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Με το Εθνικό Θέατρο έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες και εκπροσώπησε την Ελληνική Ραδιοφωνία στο Παρίσι το 1964 όπου και έλαβε στον εκεί διεθνή διαγωνισμό το Α' Βραβείο ραδιοφωνικής εκπομπής. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά

No2: Η δημοσιογράφο και αρχισυντάκτρια του πρωινού της Φαίης Σκορδά Ελεάνα Τρυφίδου γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1969 στη Λεμεσό. Φοίτησε στη Εστία Ν. Σμύρνης. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1999 σαν δημοσιογράφος στο Star Channel και παρέμεινε εκεί μέχρι τον Ιούλιο του 2008 όταν και ήταν πλέον υπεύθυνη για τις διεθνείς ειδήσεις. Από το 2008 ως το 2014 βρισκόταν στο Real Fm και από το 2008 ως στο 2011 στο Alter. Η μεγάλη της ευκαιρία της δόθηκε το 2012 πήγε στο Mega για να εργαστεί στο "Πρωινό" με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά, οι οποίοι τον επόμενο χρόνο μετακόμισαν στον Ant1 με την Τρυφίδου να αναλαμβάνει πλέον χρέη αρχισυνταξίας.  


Νο3: Η ρεπόρτερ και δημοσιογράφος Έλενα Πολυκάρπου γεννήθηκε στην Λευκωσία. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και έχει κατά καιρούς συνεργαστεί τηλεοπτικά με τη Ελένη Μενεγάκη, τη Χριστίνα Λαμπίρη, τη Νανά Καραγιάννη, τη Φαίη Σκορδά, το Μένιο Φουρθιώτης και τώρα με την Κατερίνα Καινούργιου. Είναι παντρεμένη με τον Πέτρο Πάλλη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. No4: Η Φωτεινή Γεωργίου γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε στην Ιταλία Facoltà Medicina Veterinaria. Από το 1996 εργάζεται στον Αντ1 Ελλάδος σαν δημοσιογράφος του ιατρικού ρεπορτάζ του σταθμού και από το 2012 απέκτησε τη δική της τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο "Υγεία Πάνω απ΄ όλα" 

Νο5: Η Τζώρτζια Γεωργίου είναι το πιο φρέσκο τηλεοπτικό πρόσωπο αφού έχει λιγότερα από πέντε περίπου χρόνια στο χώρο της τηλεόρασης. Γεννήθηκε το 1991 στη Λεμεσό, σπούδασε Ψυχολογία και σε ηλικία 21 ετών κερδίσει τον τίτλο της Μις Κύπρος 2012. Στην Ελλάδα έγινε γνωστή μέσα από την Ελληνοφρένεια ενώ στην Κύπρο από το εβδομαδιαίο σόου του Λούη Πατσαλίδη. Η Γεωργία συνεργάστηκε πέρσι με τη Σάσα Σταμάτη στο πάνελ του "Ooh La La" ενώ πλέον είναι στο πάνελ στη Φωλιά των Κού Κου με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη.    Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε έστω και ονομαστικά και στη συμμετοχή της νεαρής τότε Χριστιάνας Αριστοτέλους στον "Όμορφο Κόσμο το Πρωί" δίπλα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου αλλά και στη Τζώρτζια Παναγή δίπλα στο Νίκο Μουτσινά και τους "Ξαναδέστε τους".

TCHOCOCITA... ΣΑΝ ΤΗΝ AVGOLEMONITA ΔΕΝ ΕΧΕΙ... #ΕΜΠ1 και #ΕΜ1 https://www.youtube.com/watch?v=Oa3KH2BDPNI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες