24/6/19

CROQUE MADAME

"Τραγανές κυρίες"

Μέλη: 

Αντωνία Καουρή -φωνή Στεφανία Γατσάκου -πλήκτρα, φωνή
Ειρήνη Κετικίδη -ηλ.κιθάρα
Σταυρούλα Κυβέλου -μπάσο
Ελένη Νοτά -ντραμς
Οι "Croque Madame" είναι ένα αμιγώς γυναικείο "ροκ" συγκρότημα που στην αρχή της παρούσας σεζόν βρέθηκαν δίπλα στο Γρηγόρη Αρναούτογλου κα το 2Nightshow.
Croque Madame the Band για την Παρέα
https://www.youtube.com/watch?v=Rr3H-e4DDb4

Croque Madame the Band - Are you gonna go my way https://www.youtube.com/watch?v=5IgA21yZgq8

1 σχόλιο:

  1. * Το κροκ-μεσιέ (γαλλ. croque-monsieur) είναι είδος ψητού σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί τυπικό έδεσμα των γαλλικών μπιστρό. Το όνομά του προκύπτει από τις λέξεις croquer (τραγανίζω) και monsieur (κύριος)· υποθετικά θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως "τραγανός κύριος".

    Το κροκ-μεσιέ πρωτοεμφανίζεται στα μενού των γαλλικών καφέ και μπιστρό στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ πλήθος παραλλαγές του με άλλα υλικά έχουν καθιερωθεί στο πέρασμα του χρόνου. Η πιο γνωστή από τις παραλλαγές αυτές απαντάται με το όνομα κροκ-μαντάμ (croque-madame, κατ' αντιστοιχία στα ελληνικά τραγανή κυρία), στην οποία προστίθεται στο σερβίρισμα ένα τηγανητό αυγό (ή αυγό ποσέ). Στις μέρες μας, το κροκ-μεσιέ αποτελεί δημοφιλές «γρήγορο» έδεσμα και εκτός Γαλλίας, προσλαμβάνοντας σε κάθε χώρα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με την αντικατάσταση και προσθήκη τοπικών υλικών.

    Το croque-madame ή croquemadame είναι ένα σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, το πιο συχνά emmental, ψημένο σε μια κατσαρόλα, φούρνο ή σε μια συγκεκριμένη συσκευή, και ολοκληρώνεται με τηγανητό αυγό. Πρόκειται για μια παραλλαγή του κροκέ-μεσιέ. Το αυγό στο πάνω ψωμί που φανερώνει ένα καπέλο, έτσι αυτή η συνταγή ονομάζεται "croque madame".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες