27/12/19

Lina Orfanos

Η mezzo-soprano Lina Orfanos γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της είναι Ελληνοαμερικανός και μητέρα της Εβραιοπολωνή. Ασχολείται με το κλασικό, σύγχρονο και τζαζ τραγούδι και το ρεπερτόριό της εκτείνεται από τα μιούζικαλ του Broadway έως τη μουσική της Βραζιλίας, από την Ella Fitzgerald έως την Joan Baez και από τον Σταύρο Ξαρχάκο έως τον Μίκη Θεοδωράκη καθώς τραγουδά με ευχέρεια στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, εβραϊκά, ιταλικά, ισπανικά και τουρκικά. Η Ορφανός έχει συμμετάσχει στη δισκογραφία με τις ηχογραφήσεις Songs for Romantics and Realists και Enchanted Night, ενώ έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2013 κυκλοφόρησε το cd με τίτλο Ay amor και ο Έλληνας συνθέτης Δημήτρης Μαραμής βάσισε το έργο αυτό ειδικά στη φωνή της Lina, συνδυάζοντας την αιώνια Μεσόγειο με την επική Λατινική Αμερική. Η Lina Orfanos ταξίδεψε και στην Ελλάδα λαμβάνοντας μέρος στο X-Factor 3 χωρίς όμως επιτυχία! [1]


Lina Orfanos - Άσμα Ασμάτων
https://www.youtube.com/watch?v=E-E55xupBrQ



29 July 2010 - "85 Years - Mikis Theodorakis." Lina Orfanos sings "Song of Songs" at the birhtday celebration for the famed composer Mikis Theodorakis at Lycabettus Hill, Athens, Greece. Performing with the Popular Orchestra of Mikis Theodorakis, Lina joins other famed artist including Dionysis Savvopoulos, Loukianos Kiliadonis, Nena Venetsanou, Vasilis Lekkas, and Dimitris Basis for an unforgetable night of song.

Η Μαρία Φαραντούρη, με την οποία η Lina Orfanos εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη, δήλωσε πως η Lina δεν είναι μονάχα μια καλλιτέχνης υψηλών προδιαγραφών, αλλά διαθέτει ταυτόχρονα “ένα τραγικό στοιχείο τόσο στις υψηλές όσο και στις χαμηλές συχνότητες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες