7/4/20

Rita Wilson & Tom Hanks

Η Ελληνοαμερικαμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και παραγωγός Ρίτα Γουίλσον γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1956 στο Χόλυγουντ στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας. Το πραγματικό της όνομα είναι Μαργαρίτα Ιμπραήμοβα και η μητέρα της Δωροθέα Τζίγκου ήταν Ελληνίδα και γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σωτήρα Άνω Δερόπολης (Δρόπολη) της Βορείου Ηπείρου ενώ ο πατέρας της, Χασάν Χαλίλοφ Ιμπραήμοφ (1920–2009), ήταν Πομάκος και γεννήθηκε στο Ωραίο Ξάνθης. Ο πατέρας της ασπάστηκε το Ορθόδοξο δόγμα για τον γάμο του και άλλαξε το όνομά του σε Άλαν Ουίλσον το 1960. Η Ρίτα, η οποία είναι πιστή Χριστιανή, μεγάλωσε στις ΗΠΑ και ξεκίνησε την καριέρα της το 1972 κάνοντας ένα μικρό guest στη σειρά "The Brady Bunch". Η Γουίλσον εμφανίστηκε έπειτα σε πολλές ταινίες όπως "Άγρυπνος στο Σιάτλ" (1993), "Τώρα και στη Συνέχεια", (1995), "Κουδούνισμα όλος ο Τρόπος" (1996), "Η Ιστορία Μας" (1999), το "Runaway Bride" (1999) κ.ά. Η Γουίλσον έχει επίσης παίξει στο Broadway και στην τηλεόραση, και ήταν παραγωγός σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του My Big Fat Greek Wedding (2002). Από το 2012 άρχισε να ασχολείται και με τη μουσική ενώ είναι γνωστή φιλάνθρωπος και ακτιβίστρια. Η Γουίλσον είναι παντρεμένη από το 1988 με τον επίσης ηθοποιό Τομ Χανκς, ο οποίος επίσης έγινε Χριστιανός και ο δύο πρόσφατα πολιτογραφήθηκαν τιμητικά σαν Έλληνες πολιτές. 

Ο Τομ Χανκς γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1956 στο Κόνκορντ της Καλιφόρνια και ο πατέρας του, Έιμος Μέφορντ Χανκς, ήταν μακρινός απόγονος του Προέδρου Αβραάμ ΛίνκολνΤο 1979, ο Χανκς πήγε στη Νέα Υόρκη όπου έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο χαμηλού προϋπολογισμού σλάσερ φιλμ "Ο Δολοφόνος με το Στιλέτο". Την ίδια χρονιά κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αμερικανική κωμική σειρά "Bosom Buddies", η οποία προβαλλόταν για δύο χρόνια. Ο Χανκς δούλεψε στην τηλεόραση και σε οικογενειακές κωμωδίες, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός με την ταινία Μπιγκ το 1988, πριν επιτύχει και σαν δραματικός ηθοποιός σε επιτυχημένες ταινίες όπως Φιλαδέλφεια (1993) και Φόρεστ Γκαμπ (1994) για τις οποίες κέρδισε συνεχόμενα το βραβείο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου τις χρονιές 1993 και 1994. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές καλλιτεχνικές και εισπρακτικές επιτυχίες όπως Το Δικό Τους Παιχνίδι (1992), Άγρυπνος στο Σιάτλ (1993), Απόλλο 13 (1995), Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν (1998), Έχετε Μήνυμα Στον Υπολογιστή Σας (1998), Το Πράσινο Μίλι (1999), Ο Ναυαγός (2000), Πιάσε Με Αν Μπορείς (2002), Κώδικας Da Vinci (2006), Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά (2011) και Captain Phillips (2013). Έχει επίσης δανείσει τη φωνή του στις ταινίες κινουμένων σχεδίων Toy StorΟ Χανκς κατατάσσεται στην πρώτη θέση ως ο ηθοποιός με τις περισσότερες εισπράξεις στο box office με 4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Έχει συμμετάσχει σε 17 ταινίες που ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ο Χανκς ήταν παντρεμένος με την Αμερικανίδα ηθοποιό Σαμάνθα Λούις από το 1978 ως το 1987. Απέκτησαν δύο παιδιά, ένα γιο τον Κόλιν και μία κόρη την Ελίζαμπεθ Αν. Το 1988 παντρεύτηκε όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως με την Ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον. Με τη Γουίλσον απέκτησαν δύο γιους, τους Τσέστερ και Τρούμαν. Το 1988 ο Τομ Χανκς βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος πριν από το γάμο τους  και τον Δεκέμβριο του 2019 του αποδόθηκε τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα

Rita Wilson - Throw Me A Party [Video Clip]
https://www.youtube.com/watch?v=fiMQhXhBRaM



Στις Χρυσές Σφαίρες, ο Τομ Χανκς αναφέρθηκε και στην τιμητική πολιτογράφησή του σαν Έλληνα πολίτη και μεταξύ άλλων ανέφερε και τα ακόλουθα «είναι μεγάλη τιμή, είμαι Έλληνας, ουσιαστικά εδώ και 32 χρόνια. Η Ελλάδα είναι ένα καταφύγιο. Η οικογένεια μου πηγαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Έχω πάει σε όλον τον κόσμο, στα πιο όμορφα μέρη του κόσμου, κανένα όμως δεν ξεπερνά την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό. Είναι καλά για την ψυχή σου. Είναι μέρος που σε γιατρεύει. Ιδίως αν βάλεις τον εαυτό σου σε αυτό το φανταστικό, το πραγματικά φανταστικό, πρόγραμμα να κοιμάσαι ως το μεσημέρι, να ξενυχτάς ως τις 3 το πρωί, συζητώντας σε μια ταβέρνα. Είναι η καλύτερη ζωή που μπορεί να έχει κάποιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες