1/5/20

ΑΚΡΙΤΑΣ 1973--1976

Μέλη:
Άρης Τασούλης -πλήκτρα
Γιώργος Τσουπάκης -τύμπανα 
Σταύρος Λογαρίδης -μπάσο, φωνή
Δημήτρης Παπαχρήστου -κιθάρα 


Είδος: Progressive Rock
Περιοχή: Αθήνα


Άλλα μέλη: Άκης Σημηριώτης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Αριάδνη Μακ Κίννον, Ηλίας Μαρινάκης, Γιώργος Μαγκλάρας, Νίκος Πίπιλας

Εξαιρετικό σύνολο που δημιούργησε ο Λογαρίδης το 1972, μετά τη διάλυση των Poll. Το μοναδικό του άλμπουμ “Ακρίτας” δεν εκτιμήθηκε από το κοινό. Δικαιώθηκε όμως αργότερα, στις επόμενες δεκαετίες σαν μία από τις κορυφαίες δημιουργικές εκλάμψεις των ’70 ‘s αφού το ομώνυμο άλμπουμ του πουλιέται στη Γερμανία, Ιαπωνία και θεωρείται ένα από τα πιο προοδευτικά άλμπουμ όλων των εποχών. Το συμπεριλαμβάνουν και το μνημονεύουν ακόμα και σήμερα τα πιο προοδευτικά sites μουσικής σε Ευρώπη και Αμερική. Στην Ιαπωνία κυκλοφόρησε με γιαπωνέζικο εξώφυλλο, που θεωρείται σπάνιο συλλεκτικό αντικείμενο στους κύκλους των μουσικόφιλων σήμερα. Οι Ακρίτας συνεργάστηκαν live με τα Μπουρμπούλια της εποχής εκείνης και ηχογράφησαν έξι τραγούδια στη Γερμανία με τον Παπαχρήστου, τονΤασούλη και τον Τσουπάκη. Αργότερα θα έρθει στο συγκρότημα και η Α. ΜacKinnon και ο Γ. Παπαδόπουλος με τους οποίους ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να γράψουν με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ηχογράφησαν 5 τραγούδια που έχουν μείνει ακυκλοφόρητα μέχρι σήμερα.

ΑΚΡΙΤΑΣ - Ακρίτας (Full Album, 1973)
https://www.youtube.com/watch?v=EEkOpaPDg4E
ΑΚΡΙΤΑΣ  Σουίτα χορού για κουαρτέτο και play back  Μουσική : Άρης Τασούλης & Σταύρος  Λογαρίδης  Στίχοι, λιμπρέτο : Κώστας Φέρρης  Ενορχήστρωση : Ακρίτας  Έπαιξαν οι μουσικοί : Γιώργος Τσουπάκης (Drums)  Σταύρος  Λογαρίδης (Τραγούδι, μπάσο, ακουστική κιθάρα)  Άρης Τασούλης (Πιάνο, όργανο VCS 3)  Δήμος Παπαχρήστου (Ηλεκτρική κιθάρα)

Akritas were a Greek prog trio who just made one album in the 1970's. Stylistically they were similar to the Italian band Le Orme, but with Greek cultural elements and a tendency to veer close to space-rock.

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ 1972 ΜΕ 1973 ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΓΑΡΙΔΗΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΩΝ , ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΥΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΙΒΙΑ ΜΟΥ ΤΩΝ ΛΑΤΡΕΨΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΗ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ . ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ . ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΤΗ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΓΑΡΙΔΗΣ ΤΟΥ 1973 !!!!! ΕΜΑΘΑ ΠΕΘΑΝΕ ΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ !!!!!- ΑΘΑΝΑΤΟΣ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες