10/5/20

Όλγα Βλαχοπούλου

Η στιχουργός και συγγραφέας Όλγα Βλαχοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 αλλά η καταγωγή της είναι από την Δράμα. Εδώ και είκοσι χρόνια ασχολείται με την στιχουργική ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη συγγραφή παραμυθιών για θεατρικό παιχνίδι στο νηπιαγωγείο. Το πρώτο της τραγούδι το γράφει με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τους Πυξ Λαξ από τότε συνεργάζεται με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές όπως η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Βέρτης, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Δέσποινα Βανδή, Η Μελίνα Ασλανιδου, ο Σάκης Ρουβάς, ο Πασχάλης Τερζής,η Νατάσα Θεοδωρίδου κ.ά. Έχει συγγράψει το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο "Η μάγισσα Ανακακατωσούρα και τα Χριστούγεννα των ανάποδων πραγμάτων", το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2010 από τις εκδόσεις Τετράγωνο του Νίκου Μουρατίδη. Έχει παρακολουθήσει για δύο συνεχόμενες χρονιές work shop συγγραφής στην Σμύρνη της Τουρκίας όπου και ζητήθηκε να γράψουν ένα δεκασελιδο διήγημα με ιστορίες προσφύγων του τόπους μας, το οποίο μεταφράστηκε σε τρεις γλώσσες. Δραστηριοποιείται στην πόλη της Δράμας όπου ζει μόνιμα τα τελευταία δέκα χρόνια και ασχολείται με πολιτιστικές δράσεις. Εργάστηκε για την  ονειρούπολη Δράμας για ένα μεγάλο διάστημα στο κομμάτι της οργάνωσης /καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

Μεγάλες Επιτυχίες: Έπαψες αγάπη να θυμίζεις, Μοναξιά μου όλα (Πυξ Λαξ), Αδιαφορείς, Δεν ζητάω, Έχει τελειώσει, Ήρθες, Θύμωσε απόψε η καρδιά (Βέρτης), Δεν κατάφερα, Η νύχτα δυο κομμάτια, όταν είσαι εδώ, Φεγγάρι χάρτινο (Ρέμος), Έχω ξεχάσει το όνομά μου (Αρβανιτάκη), Η αγάπη αργεί (Ζουγανέλη), Μ΄ ένα αντίο (Βανδή) κ.ά.

ΠΥΞ ΛΑΞ -Έπαψες αγάπη να θυμίζεις
https://www.youtube.com/watch?v=11fbLU8KjZo
Στίχοι: Όλγα Βλαχοπούλου
Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας


ΠΥΞ ΛΑΞ -Μοναξιά μου όλα
https://www.youtube.com/watch?v=0Y7OUTfDmzU
Στίχοι: Όλγα Βλαχοπούλου
Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας


Πρόκειται για το επίσημο βίντεο κλιπ, του τραγουδιού, μέσα από την ομότιτλη ταινία (Μοναξιά μου 'Ολα). Τη σκηνοθεσία στην ταινία αλλά και στο βίντεο-κλιπ, έχει κάνει ο Δημήτρης Παναγιωτάτος. Το τραγούδι, υπάρχει στο CD των Πυξ Λαξ με τίτλο "Στίλβη" που κυκλοφόρησε το 1998.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες