27/10/20

Τρεις πασίγνωστοι Ελλαδίτες παρουσιαστές που ξέπεσαν Κύπρο

Τρεις πασίγνωστοι Ελλαδίτες παρουσιαστές που βρέθηκαν ή βρίσκονται στην Κύπρο για τα μάτια ενός μικρού καναλιού όπως το EXTRA

1) Ο ισχυρός άνδρας των media Γιώργος Καρατζαφέρης, ιδρυτής και πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.)-, πρώην βουλευτής, μεγαλομέτοχος του ΑΡΤ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1947 στην Αθήνα (Αμφιθέα-Παλαίο Φάληρο) και κατάγεται από την ορεινή Αρκαδία (Ποταμιά Φαλαισίας). Το 1959 εισάγεται στη Βαρβάκειο Σχολή. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Βαρβάκειο σχολή καθότι διεγράφη πριν το τέλος της εξαταξίου (τότε) φοιτήσεως στο γυμνάσιο Σε ηλικία 13 ετών (1960) έγινε ραδιοφωνικός παραγωγός και το 1971 παρακολουθεί μαθήματα τηλεόρασης στο C.F.C.F. στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το 1977 ίδρυσε την Εταιρία Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων R.TV.P.R ΑΕ και το 1983 δημιούργησε τη βιντεοεφημερίδα «TV Press». To 1990 ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό RadioCity (ΝΥΝ ΑΡΤ FM), και τον τηλεοπτικό TeleCity (αργότερα Τηλεάστυ, νυν Αρτ).Το 1983 του προσφέρθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Αντενάουερ (Adenauer) και το 1994 πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας από το London School of Journalism. Το 2000 ίδρυσε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Α1» και το 2005 την Ακαδημία Σπουδών Επικοινωνίας. Έχει εργαστεί ως συντάκτης στις εφημερίδες «Έθνος», «Εμπρός», «Εθνικός Κήρυκας» και «Νέα Πορεία» (Επίσημο Όργανο της ΝΔ), και ως αρθρογράφος-πολιτικός σχολιαστής στις εφημερίδες «Ελεύθερος», «Απογευματινή» και «Ελεύθερος Τύπος».Είναι αδερφός του δημοσιογράφου και παρουσιαστή Σπύρου Καρατζαφέρη και σύμφωνα με τις δηλώσεις πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2009, είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας πολιτικός. Οι σχέσεις του κυρίου Καρατζαφερη με το κυπριακό κανάλι Extra με έδρα τη Λεμεσό υπήρξαν πραγματικά στενές και ο ίδιος είχε εμφανιστεί μάλιστα και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του σταθμού. [1] [2].


2) Ο Γιώργος Αυτιάς γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1957 στην Σάμο. Aργότερα, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου τέλειωσε το σχολείο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με αρκετές εφημερίδες και περιοδικά. Έχει εργαστεί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, καλύπτοντας το οικονομικό ρεπορτάζ και συμμετέχοντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη "Καλημέρα Ελλάδα". Το 2003, υπέγραψε με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, για την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής Καλημέρα Σας. Συνεχίστηκε για 6 χρονιές μέχρι το 2009, όπου το καλοκαίρι του ίδιου έτους υπέγραψε με το ALTER για την παρουσίαση του "Καλημέρα" . Η εκπομπή διέκοψε την προβολή της, το 2011, λόγω του κλεισίματος του σταθμού. Το 2012, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, δούλεψε στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Extra TV Cyprus αναλαμβάνοντας αρχικά το δελτίο ειδήσεων, μετά μια εβδομαδιαία βραδινή ενημερωτική εκπομπή με συνεντεύξεςι με γνωστούς πολιτικούς της Κύπρου [3] αλλά και ένα σόου, το "Bingo" (τηλετόμπουλα) [4]. Τελικα το ίδιο έτος, υπέγραψε με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όπου παρουσιάζει το "Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά" κάθε Σαββατοκύριακο. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ο κύριος Αυτιάς τιμήθηκε ως "Δημοσιογράφος της χρονιάς" από το Ίδρυμα Μπότση το 2000 και εν συνεχεία από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, 5 χρόνια μετά την πρώτη βράβευση.


3) Τέλος άρτι αφιχθείς στο νησί είναι και μια άλλη παλιά καραβάνα των ειδήσεων ο Τέρνες Κουίκ. Ο Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1947 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε, για ένα χρόνο, στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή και είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1966 εργάσθηκε στις εφημερίδες «Έθνος», «Φως των Σπορ», «Σημερινά» και ως ανταποκριτής στην Αθήνα της εφημερίδας «The Sun». Ο Τέρενς Κουΐκ για πολλά χρόνια παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ, μέχρι το 1989 που παραιτήθηκε. Στη συνέχεια παρουσίαζε για περίπου δέκα χρόνια το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Την άνοιξη του 1992 και για τα επόμενα 2 χρόνια παρουσίαζε την εβδομαδιαία εκπομπή «Απόψε με τον Τέρενς Κουΐκ» στη βραδινή ζώνη με προσκεκλημένους απ' όλα τα στερεώματα και μετά από ένα χρόνο είχε την επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής «Μαζί την Κυριακή» στη μεσημεριανή ζώνη. Παράλληλα εργάστηκε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας την ενημερωτική εκπομπή «Πρωινή γραμμή». Στη συνέχεια παρουσίαζε καθημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Star Channel. Ακολούθησε η καθημερινή εμφάνιση του με την εκπομπή «Καλημέρα με τον Τέρενς» στον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel. Το 2008, στη Θεσσαλονίκη και από το κανάλι της ΕΤ3 παρουσίαζε για δεύτερη φορά την εκπομπή «Απόψε με τον Τέρενς Κουΐκ» μεταδιδόμενη ανά εβδομάδα με καλεσμένους από τα διάφορα στερεώματα. Από την 1η Φεβρουαρίου του 2010 ανέλαβε την παρουσίαση του απογευματινού δελτίου στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky. Τον Σεπτέμβριο του 2010 μετακινήθηκε στο Kontra Channel και για ένα διάστημα παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες «Ελεύθερος»«Ελεύθερος Τύπος»«Απογευματινή»«Βραδυνή»«Πρωινή» και «Ελευθεροτυπία». Ο κύριος Κουίκ έχει ασχοληθεί και με την πολιτική ενώ διατέλεσε και Υφυπουργός Επικρατείας στην Κυβέρνηση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα είναι ο κεντρικός παρουσιαστής στο κυπριακό κανάλι EXTRA και με δική του μάλιστα ζωντανή εκπομπή που προβάλλεται δύο φορές άθε Δευτέρα και Τρίτη με τα θέματα της επικαιρότητας.

Τέλος άλλος ένας διάσημος παρουσιαστής που βρέθηκε στην Κύπρο έστω και για λίγο ήταν ο Ανδρέας Μικρούτσικος και ένα μουσικό talent show για λογαριασμό του Mega Κύπρου, [5] όπου μετείχαν ως κριτές οι Νίκος Μουρατίδης και Εύη Δρούτσα. 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ (EXTRA ΚΥΠΡΟΥ)

https://www.youtube.com/watch?v=7kJniAKk9FU



Οι τρεις καλύτεροι Ελλαδίτες παρουσιαστές στην Κύπρο (vol.1)

https://mousikovlog.blogspot.com/2018/12/blog-post_31.html

1 σχόλιο:

  1. K.K. EXTRA T.V. LIMITED is registered in Cyprus at 20/05/11 as a(n) Limited Company. The Registration Number for this Cyprus Limited Company as held by the Official Government of the Cyprus Registrar Of Companies is HE287345. The Organisation Status is Three month notice published. There are 2 Officials currently on file. The address of the company is Αγίας Φυλάξεως, 166, SOFIA COURT, 3083, Λεμεσός, Κύπρος. As for the officials as seen at the Official Cyprus Registrar at the point in time when the data were collected ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ holds the position of Director, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΗΛΕΙΔΗΣ holds the position of Secretary. There are might be more directors and secretaries that are not currently listed in this description as the information represent a point in time in the past. To check the current status of this Cyprus Company collecting data from various sources please order a report.

    Ο Πακγύπριος Τηλεοπτικός Σταθµός EXTRA TV προσφέρει ένα πολυδιάστατο πρόγραµµα που καλύπτει ισορροπηµένα τους τοµείς της πληροφόρησης, της ενηµέρωσης, της επιµόρφωσης, της ψυχαγωγίας καθώς και τους τοµείς του πολιτισµού, του αθλητισµού της υγείας και του περιβάλλοντος και διεκδικεί ένα σεβαστό ποσοστό της παγκύπριας τηλεθέασης κτίζοντας πάνω στη ψηλή τηλεθέαση που έχει ήδη στην πόλη και επαρχία Λεµεσού. To ΕΧΤRA TV υπήρξε το δηµοφιλέστερο κανάλι στην επαρχία Λεµεσού. Τώρα µπαίνει δυναµικά στα σπίτια σας καλύπτοντας ολόκληρη την Κύπρο προσφέροντας στους τηλεθεατές µιαν άλλη τηλεόραση που θα ανατρέψει τα τηλεοπτικά δρώµενα και διεκδικώντας το µερίδιο που του αξίζει. Εκτός από τις δικές του παραγωγές είναι εµπλουτισµένο µε προγράµµατα τηλεοπτικών σταθµών της Ελλάδος αλλά και τουρκικές σαπουνόπερες. Ιδιοκτήτης του καναλιου είναι ο Κυριάκος Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του καναλιού Smile με καθαρά παιδικό περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες