4/2/14

Χριστίνα Μαραγκόζη

Πραγματικό Επώνυμο: Χρυσικάκη
Η Χριστίνα Μαραγκόζη γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε ηθοποιός σε δραματική σχολή των Αθηνών και στη συνέχεια ασχολήθηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα με το παιδικό θέατρο, την κέρδισε όμως το τραγούδι. Έκανε τα πρώτα της βήματα στη δισκογραφία το 1987 και από τότε έκανε πάρα πολύ καλές δουλειές. Συνεργάστηκε με σημαντικούς δημιουργούς της ελληνικής μουσικής όπως για παράδειγμα τους Γιάννη Σπανό, Τάκη Σούκα, Χρήστο Νικολόπουλο, Μανώλη Ρασούλη, Αντώνη Βαρδή κ.ά.  Υπήρξε συνεργάτης και σύζυγος του βάρδου του Ελληνικού πενταγράμμου Αντώνη Βαρδή. Το τελευταίο διάστημα δεν εμφανίζεται συχνά. Κι αυτό διότι έχει επιλέξει να περνά πολύ χρόνο με την νέα της οικογένεια. newsbeast.gr

Να βάλω τα μεταξωτά
http://www.youtube.com/watch?v=WK_LvCLmPBY
Στίχοι: Γιάννης Τσατσόπουλος
Μουσική: Σωκράτης Μάλαμας
Εκτέλεση: Χριστίνα Μαραγκόζη
Άλλες Εκτελέσεις: Μελίνα Κανά, Μάρα Κωνσταντίνου


Το άρρωστο μυαλό σου
http://www.youtube.com/watch?v=J82YOh8PC0Q
Στίχοι: Χριστίνα Μαραγκόζη
Μουσική: Χρίστος Γιαννόπουλος Εκτέλεση: Χριστίνα Μαραγκόζη

1 σχόλιο:

  1. Διάβολος

    Διάβολος, που σημαίνει «ο διαβάλλων, συκοφάντης», είναι όνομα που χρησιμοποιείται στην Αγία Γραφή για να προσδιοριστεί ο αρχηγός των πονηρών πνευμάτων και του κόσμου τούτου. Αναφέρεται και ως Σατανάς, όρος εβραϊκής προέλευσης που σημαίνει «εναντιούμενος, ανθιστάμενος». Αποκαλείται έτσι καθώς περιγράφεται ότι έχει στραφεί ενάντια στον Θεό και στο θέλημά Του, προσπαθώντας να εξαπατήσει και να θέσει υπό τον έλεγχό του την ανθρωπότητα, στρέφοντας και αυτήν ενάντια στον Θεό. Πρώτη αναφορά σ΄ αυτόν γίνεται στο βιβλίο Γένεση (2:8) της Παλαιάς Διαθήκης όπου φερόταν και αυτός εγκατεστημένος στον Κήπο της Εδέμ.

    Στον μεταβιβλικό Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό ο Διάβολος φέρεται να έχει προαχθεί και να ηγείται στρατιών διαβόλων, καλούμενος και "Άρχοντας των διαβόλων".

    Από τη συνηθισμένη χρήση του ονόματος του Διαβόλου στην εκκλησία, ως εχθρού του έργου του Χριστού και κάθε ηθικής αρχής, έγινε γνωστός όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά σε όλους τους χριστιανικούς λαούς. Στο Ισλάμ ο Σεϊτάν ή Ίμπλις θεωρείται ένα ασήμαντο και ανόητο πρόσωπο.

    Μεταφορικά σημαίνει τον έξυπνο, τον τετραπέρατο, το ζωηρό, αλλά και τον κακόβουλο, το
    μοχθηρό.

    Άλλες ονομασίες του Διαβόλου Αρχιδιάβολος, Σατανάς, Εωσφόρος, Μεφιστοφελής, Βεελζεβούλ, Εξ' από 'δώ, Μαμωνάς, Πονηρός, Αντίχριστος, Σαμαέλ, Λούσιφερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες