16/2/14

C-REAL (Αλλαγές)

Τωρινή Σύνθεση:
Γεωργία Λαζοπούλου -φωνή
Τάκης Δαμάσχης -κιθάρα, πλήκτρα
Γιάννης Γιαννίκος -κιθάρα-μπάσο
Αποστόλης Κοσκινάς -κιθάρα
Tony Stone -ντραμς

Είδος: Ποπ-Ροκ
Έτος Ίδρυσης: 1996
Περιοχή: Αθήνα

Πρώην Μέλη:
Ειρήνη Δούκα -φωνή, Ντορέττα Παναγοπούλου -φωνή, Ηλίας Λαϊτσας -τύμπανα, Μάνος Σπυριδάκης -μπάσο, ΔημήτρηςΧωριανόπουλος -ντραμς

Οι C-Real είναι ελληνικό συγκρότημα της ποπ-ροκ σκηνής, που έχει σημειώσει επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1996 από το συνθέτη, στιχουργό και δισκογραφικό παραγωγό Τάκη Δαμάσχη. Πολύ σύντομα κυκλοφόρησε το πρώτο τους σινγκλ, με τίτλο "A New Religion". Το 1997 ακολούθησε και δεύτερο σινγκλ με τίτλο "Visions of You" και με συμμετοχή της Σάρα Τζέιν Μόρις. Το σινγκλ κυκλοφόρησε σε 30 χώρες, κάτι που θεωρήθηκε επιτυχία για ένα σχετικά νέο συγκρότημα. Το Δεκέμβριο του 1999 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το CD single "With or Without You", το οποίο θεωρείται σήμερα η μεγαλύτερή τους επιτυχία στην Ελλάδα. Παρέμεινε στον κατάλογο επιτυχιών με τα σινγκλς της IFPI για περισσότερες από 18 εβδομάδες. Το δεύτερο σινγκλ με τίτλο "Thinking of You", έχει ήχο λάτιν και κυκλοφόρησε το 2000 σε CD single. Σε αυτό συμμετέχει φιλικά η Σοφία Στρατή. Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε και το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, με τίτλο Stop Killing Time. Ως το 2002 όλες οι κυκλοφορίες του συγκροτήματος ήταν στην αγγλική γλώσσα. Τη χρονιά αυτή προστέθηκε στο συγκρότημα ως φωνή η τραγουδίστρια ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΥΚΑ. Από τότε άρχισαν να κυκλοφορούν και τραγούδια στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Το πρώτο τους σινγκλ στα ελληνικά ήταν το "Θα σε θυμάμαι" που κυκλοφόρησε ως CD single με τον τίτλο αυτό και σημείωσε μεγάλη εμπορική και ραδιοφωνική επιτυχία.

C-REAL -Ξέχασε το ( Video clip )
http://www.youtube.com/watch?v=dT2LTon54jw
Στίχοι-Μουσική: Τάκης Δαμάσχης - Ειρήνη Δούκα
Σκηνοθεσία: Μάνος Σπυριδάκης


C-REAL -Κάθε μου σκέψη ( Video Clip )    
http://www.youtube.com/watch?v=Bxr6ZqxqVYk
Στίχοι-Μουσική: Τάκης Δαμάσχης
 


C-REAL -Θα περιμένω ( Video Clip ) 
https://www.youtube.com/watch?v=CXkMkWi4-B0
Στίχοι-Μουσική: Τάκης Δαμάσχης




1 σχόλιο:

  1. Μικρά-μικρά και ενδιαφέροντα

    --Τον Οκτώβριο του 2003 κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ, με τον γενικό τίτλο Tα πιο μεγάλα σ' αγαπώ". Το 2004 το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ, με τίτλο "Θα περιμένω" έγινε ραδιοφωνική επιτυχία και κυκλοφόρησε σε 7 χώρες. Το 2004 ο ήχος του συγκροτήματος έγινε πιο "δυτικός" με το άλμπουμ "Χίλια Χρόνια", στο οποίο συμμετείχε ο Γιάννης Βαρδής, με το τραγούδι "Έτσι κάνουν οι καρδιές". Το Δεκέμβριο του 2005 το άλμπουμ επανακυκλοφόρησε με την προσθήκη δύο ακόμα τραγουδιών, μεταξύ των οποίων την επιτυχία "Έτσι μ' αρέσει να ζω".
    -Εν συνεχεία το συγκρότημα κυκλοφόρησε το άλμπουμ Κάθε μου Σκέψη το Σεπτέμβριο του 2006.[6] Τα τραγούδια στο άλμπουμ αυτό έχουν περισσότερα ποπ και ροκ στοιχεία από τις προηγούμενες κυκλοφορίες. Το πρώτο σινγκλ, με τίτλο "Επικίνδυνα σε θέλω" ήταν το τραγούδι των τίτλων για την κινηματογραφική ταινία Straight Story , που άρχισε να προβάλλεται το Δεκέμβριο του 2006.
    -Στις 31 Μαρτίου του 2008 κυκλοφορεί ο έκτος κατά σειρά δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο “ινβάιν” καθώς και το καινούργιο video clip του τραγουδιού “Ξέχασε το” που είναι και το πρώτο single από τον δίσκο.
    -Το καλοκαίρι του 2010 κυκλοφορούν το πρώτο digital single με τίτλο «Ότι αξίζει», σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
    -Η Ειρήνη Δούκα αποχώρησε από τους C-Reak τον Οκτώμβρη του 2010 για να ξεκινήσησ την δική της σόλο καριέρα.
    -Τον Απρίλιο του 2011 ο Τάκης Δαμάσχης ανακοινώνει τη νέα φωνή του συγκροτήματος, Ντορέττα Παναγοπούλου και τον Μάιο κυκλοφορούν το single "Όνειρα στη φωτιά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες