1/2/14

Στέφανος Κορκολής


Συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής. Γεννημένος στην Αθήνα στις 12 Σεπτέμβρη 1960 και μεγαλωμένος στα Πατήσια. Ανεψιός του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Χαρακτηρίστηκε "παιδί θαύμα", αφού άρχισε να παίζει πιάνο από την ηλικία των πέντε χρόνων χωρίς να έχει διδαχθεί. Μέχρι τα εφτά του έδινε ρεσιτάλ ως αυτοδίδακτος. Στα έντεκα του έδωσε τυπικές κατατακτήριες εξετάσεις στο Ωδείο Αθηνών. Δυόμιση χρόνια μετά, λαμβάνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό πιάνου. Κερδίζει το πρώτο βραβείο καθώς και υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Παρίσι. Από 17 χρονών και για 11 χρόνια έδινε ρεσιτάλ στη γαλλική πρωτεύουσα. Παρακολουθεί σεμινάρια για διεύθυνση ορχήστρας, ενορχήστρωση με δασκάλους όπως ο διάσημος σολίστ Χόροβιτς και η Ιβόν Λεφεμπίρ κ.ά. Παράλληλα γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογράφο. Έντεκα χρόνια μετά "αφήνει" την κλασσική μουσική και "χάνει" τη γαλλική κρατική υποτροφία. Τότε αρχίζει να κάνει ανεξάρτητες παραγωγές δίσκων ως συνθέτης και ενορχηστρωτής και έρχονται και οι πρώτοι χρυσοί δίσκοι. Για οικογενειακούς λόγους έρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα. Η πρώτη δουλειά ενορχηστρωτή εκείνη την εποχή είναι στο δίσκο του Ανδρέα Μικρούτσικου στο "Χαμένο νησί". Αργότερα κάνει τον πρώτο ελληνικό δίσκο γράφοντας μουσική για τη Μαρία Δημητριάδη και αμέσως μετά για τη Δήμητρα Γαλάνη (1989). Μέχρι και το 1997 ασχολείται με το ελληνικό ποπ τραγούδι ως συνθέτης και ερμηνευτής των δικών του τραγουδιών. Η πορεία του ήταν ανοδική και η επιτυχία του στην Ελλάδα ραγδαία  Το άνοιγμά του στην Ευρώπη πραγματώνεται με τη συνεργασία του με τη Βίκυ Λέανδρος και τον Χοσέ Καρρέρας οι οποίοι τραγουδούν το "Σκόνη και Θρύψαλα" στο γκαλά του Χοσέ Καρρέρας αλλά και σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους της Ευρώπης. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται και στο δίσκο "Gefuehle/Συναισθήματα" της Βίκυ Λέανδρος ο οποίος σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων και παραμένει για αρκετούς μήνες στους καταλόγους επιτυχιών της Κεντρικής Ευρώπης

Η πτώση: Σε μία περίοδο που ανθούσε η "κίτρινη δημοσιογραφία", το 1999,  ξεσπά σκάνδαλο ολκής μέσα από τις εκπομπές του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τον κρυφό αρραβώνα του Κορκολή με νεαρή -15χρονη- θαυμάστρια του από την Κω και την προβολή προσωπικού βίντεο της ερωτικής τους ζωής. Σαν αποτέλεσμα των αποκαλύψεων, ο Κορκολής έφυγε για αρκετό διάστημα στο εξωτερικό. Η κατηγορία της αποπλάνησης η οποία διατυπώθηκε, δεν ευσταθούσε καθώς σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο η ελάχιστη ηλικία για σύναψη ερωτικών σχέσεων με ενηλίκους ορίζεται στην ηλικία των 15 ετών, και επιπλέον οι γονείς της νεαρής ήταν ενήμεροι για τη σχέση. Ο Κορκολής αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και για διακίνηση ναρκωτικών ενώ η ΕΣΗΕΑ είχε χαρακτηρίσει «αήθη τηλεοπτικό κανιβαλισμό» την προβολή του συγκεκριμένου βίντεο. Επίσης η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε] πρόστιμο 35 εκατομμυρίων δραχμών στον Τριανταφυλλόπουλο και τον τηλεοπτικό σταθμό για την προβολή της κασέτας.


Σκόνη και θρύψαλα
(Από το προσωπικό αρχείο του Στέφανου Κορκολή)
http://www.youtube.com/watch?v=BdBIsI9-m_g
Στίχοι: Εύη Δρούτσα
Μουσική: Στέφανος Κορκολής

 

Με το σημάδι του Σκορπιού 
http://www.youtube.com/watch?v=GQPBADBENX8
Στίχοι: Εύη Δρούτσα
Μουσική: Στέφανος Κορκολής
Album: "Εχω μια διαίσθηση" 1995.

2 σχόλια:

  1. Ο σκορπιός αν και μοιάζει δεν είναι έντομο αλλά αραχνοειδές της υπερομοταξίας των αρθροπόδων. Έχει μέγεθος από 3 μέχρι 18 εκατοστά του μέτρου. Κατοικεί στις ξερές και πετρώδεις περιοχές. Στην Ευρώπη εμφανίζεται περισσότερο στην Ισπανία, την Ιταλία και τα Βαλκάνια. Ζει μόνος του και δεν αλλάζει τον τόπο που μένει μέχρι να πεθάνει. Την ημέρα κρύβεται κάτω από πέτρες, στις σχισμές των βράχων ακόμα και μέσα στα σπίτια, στις σκοτεινές γωνιές ή κάτω από έπιπλα. Τη νύχτα βγαίνει από την κρύπτη του για την ανεύρεση τροφής. Οι σκορπιοί τρώνε έντομα, αράχνες και άλλα μικρά ζωύφια.

    Δεν απομακρύνεται από την κρύπτη του εκτός από την εποχή που πολλαπλασιάζεται, οπότε πρέπει να βρει το ταίρι του. Μετά τη σύζευξη, ο θηλυκός σκορπιός καταβροχθίζει τον αρσενικό και ύστερα από μερικούς μήνες το θηλυκό γεννάει 25 - 30 αβγά. Η μητέρα βοηθά με τις λαβίδες της να βγούν τα μικρά από τα αυγά. Αφού τα καθαρίσει, τα βάζει πάνω στη ράχη της, όπου μένουν περίπου 15 μέρες. Στο διάστημα αυτό η μητέρα μένει συνέχεια στη φωλιά της, χωρίς να τρώει τίποτα.

    Το τσίμπημα του σκορπιού που ζει στην Ευρώπη προκαλεί πόνους και ερεθίζει το δέρμα, δεν είναι όμως επικίνδυνο. Οι σκορπιοί που ζουν στις ισημερινές περιοχές είναι πολύ επικίνδυνοι. Το δηλητήριο που έχουν στο αγκάθι στην άκρη της ουράς τους είναι θανατηφόρο, περισσότερο για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Κορκολής


    1) Τι περιμενει ο Κορκολης εξω απο το πανεπιστημιο;
    -Την πεθερά του

    2) Τι αποκτα ο Κορκολης οταν η γυναικα του τον δερνει;
    -Παιδικά τραύματα!

    3) Γιατι ο Κορκολης τσακωθηκε με τον Νταλαρα;
    -Γιατί δεν του έδινε την Πόπη! (1-2-3 με λένε Πόπη)

    4) Τι διαφορα εχει ο Κορκολης απο τον Μπρους Λη;
    -Ο ένας γα...ι και ο άλλος δέρνει!

    5) Γιατι ο Κορκολης πηρε δυο καινουριες μεγαλες τηλεορασεις
    -Γιατί άκουσε ότι στις δύο κάνουν δώρο μια 14άρα!

    6) Γιατι ο Κορκολης παρατησε τη 13χρονη;
    -Γιατί του έφερε κακούς βαθμούς στο τρίμηνο!

    7) Γιατι ο Κορκολης δεν παει στην Αφρικη;
    -Γιατί μισεί τη ζούγκλα.

    8) Γιατι ο Κορκολης κραταει παντοτε το ψυγειο του κλειστο;
    -Για να μην του φύγει η μικρή Ολλανδέζα.

    9) Γιατι ο Κορκολης προτιμα τις 16αρες απο τις 14αρες
    -Γιατί η γριά η κότα έχει το ζουμί.

    10) Ποιά είναι η αγαπημένη τσόντα του Κορκολή;
    -Η βάφτιση της μικρής Ελένης.

    11) Πού συχνάζει ο Κορκολής;
    Στην οδό Πιπίνου!

    12) Τι ζήτησε ο πεθερός του Κορκολή από τον γαμπρό του στους αρραβώνες;
    - Να την προσέχει, να την αγαπάει και να της αλέθει καλά τη φρουτόκρεμα.

    13) Γιατί οι γυναίκες του Κορκολή κάνουν ωραία πεοθυλάσματα;
    -Γιατί έχουν μάθει πολύ καλά από το μπιμπερό!

    14) Τι ρωτάει ο Κορκολής οταν κάνει έρωτα;
    -Ποιά κάμερα με παίρνει;

    15) Τι πατάει ο Κορκολής πριν το κάνει;
    -Το REC!

    16) Πώς κάνει καμάκι ο Κορκολής;
    -Κουπεπέ Κουπεπέ.

    17) Ποιά είναι η αγαπημένη ομάδα του Κορκολή;
    -Η εθνική παίδων.

    18) Γιατί ο Κορκολής χώρισε με την τελευταία του αγαπημένη;
    -Eβγαλε δόντια.

    19) Τί είναι ο Κορκολής;
    -Και γαμώ τα παιδιά!

    20) Τι αυτοκίνητο έχει ο Κορκολής;
    Σχολικό!

    21) Ποιά είναι τα αγαπημένα εσώρουχα του Κορκολή;
    -Τα μαύρα Πάμπερς!

    http://asteiakia.gr
    http://anekdota.dyndns.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες