15/2/14

Γιάννης Γιοκαρίνης, Νοσταλγός του Rock n' Roll


"Κοίταξε να δεις, στην Ελλάδα που ζούμε, να μην πάμε πιο πέρα, τι να πω για τους Led Zeppelin, αυτοί είναι αστέρια, μακάρι να υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι να μας δώσουν φώτα τέτοια, εδώ που ζούμε, κοίτα να δεις… μιλάμε για ροκ, εδώ και τριάντα χρόνια – σαράντα τώρα, και κοίτα πόσοι ψεύτες εκμεταλλεύτηκαν, δε θέλω να πω ονόματα, γιατί θα θίξω πολλά πράγματα, εκμεταλλεύτηκαν το θέμα αυτό του ροκ, για να πάρουν μια δραχμή. Και να πούνε ότι είμαι ροκάς!! Να πάρουν μια δραχμή λέγοντας ότι «είμαι ροκάς», αυτό είναι το άσχημο. Το ΡΟΚ παιδιά ΔΕΝ πουλιέται και ΔΕΝ αγοράζεται…το ροκ είναι τρόπος ζωής. Το ροκ είναι το πώς κοιμάσαι, πως κάνεις έρωτα, πως αγαπάς, πως μισείς…Κοίτα να δεις, τώρα και τα σκυλάδικα ροκ πουλάνε…ροκ είναι και τα σκυλάδικα. Εγώ είμαι 43 χρόνια μουσικός κι έχω περάσει από όλα τα σκυλάδικα… δεν είμαι κανένα παιδάκι που βγήκε να παίξει την «Ευλαμπία» και καλά…αυτό γεννήθηκε, η «Ευλαμπία» γεννήθηκε, προέκυψε και είναι αυτό που είναι. Από εκεί και πέρα η αλήθεια είναι αλήθεια. Γι’ αυτό και μιλάω για αλήθεια, γιατί όλοι εκμεταλλεύονται, καπηλεύονται και χρησιμοποιούν όρους ροκ, έτσι; Και τι θα πει «ροκ» ρε μάγκα; Έλα να ζήσεις, έλα να βρεις εμένα, το Γιάννη το Γιοκαρίνη εσύ που πουλάς ροκ έξω…"
 
Αδέσποτα παιδιά
http://www.youtube.com/watch?v=BwlI7t_0Hgs
Στίχοι: Σταμάτης Μεσημέρης
Μουσική: Γιάννης Γιοκαρίνης

"Ε όχι ρε αδερφέ, το ροκ θέλει άλλον τρόπο ζωής, πρέπει να είσαι αλλιώς για να παίζεις ροκ. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν ένα πλουσιόπαιδο, από μια οικογένεια με πάρα πολλά λεφτά, κι όμως είδες; Ήτανε ροκάς!! Δεν κοιτούσε τα μεγαλεία, τα πλούτη και τη χλιδή. Κοιτούσε το είδος και τη μουσική, και το υπηρέτησε… και να που παίζουμε τα τραγούδια του σήμερα, και θα τον παίζουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας του Παύλου τραγούδια, η αλήθεια δηλαδή του Παύλου μιλάει…και θα μιλάει…η αλήθεια του Νικόλα του Άσιμου  το ίδιο…θα μιλάει μια ζωή!!! Το παραμύθι όμως του κάθε ενός τσοφλιού, να μην πω πάλι ονόματα και θίξω καταστάσεις, αφού είναι τσόφλια!! Τα παραμύθια αυτά χάνονται. Δεν υπάρχει περιθώριο…" 

Η καλή μας αγΕλάδα Σορολόπ ( Video clip )
http://www.youtube.com/watch?v=ZvtCy34UXvo
Στίχοι: Σταμάτης Μεσημέρης 
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης
Σορολόπ < τουρκική şorolop < ηχομιμητική λέξη, σημ μτφ. Λιώσιμο και τεμπελιά!
 
"Για μένα ναι…εγώ στο ρεμπέτικο προσκυνάω! Και είμαι τυχερός γιατί το πρόλαβα, πρόλαβα κι έπαιξα με ρεμπέτες ευτυχώς!!! Πρόλαβα κι έπαιξα…ναι!! Το λατρεύω…το ροκ τι είναι; Το μπλουζ μάλλον, που εξελίχθηκε σε ροκ, το μπλουζ είναι το ρεμπέτικο της Ελλάδας, αυτό είναι το μπλουζ. Οι μαύροι το παίζανε στις βαμβακοφυτείες και τραγουδάγανε και ιδρώνανε και γράφανε. Και οι ρεμπέτες κάναν το ίδιο στις φάμπρικες εδώ! Το ίδιο πράγμα…τι να λέμε τώρα…πείνα, δυστυχία, φτώχεια, αλλά περηφάνια!!! Αυτό είναι που λες το ροκ!" 
Πηγή: http://noizy.gr Συνέντευξη Κατερίνα Βλαντώνη

1 σχόλιο:

  1. Ο Γιαννης Γιοκαρινης γεννήθηκε στις 22 Σεμπτεμβρίου του 1955 στην Κοκκινιά.
    Οι σπουδες του ειχαν ως αντικειμενο την κλασσική μουσική.
    Το 1968 έκανε τα πρώτα του βήμματα στον χώρο της μουσικής παίζοντας πλήκτρα.
    Εκείνη την εποχή ('68-'80) περασε απο αρκετα και ιστορικα πλέον, συγκροτήματα
    όπως οι Σκορπιός, Αγάπανθος, 2002 GR, Hρακλής και Λερναία Ύδρα.
    Την πρώτη του εμφάνιση στην δισκογραφία την έκανε με το συγκρότημα "Σκορπιός"
    στον δίσκο "Ποπ Φέστιβαλ '73"...
    Το 1984 δισκογράφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Φόρα Παρτίδα"
    Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες οπως ο Βαγγέλης Γερμανός,
    ο Γιαννης Κούτρας,ο Σάκης Μπουλάς,η Αφροδίτη Μάνου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου,
    η Ελένη Βιτάλη,ο Χριστόφορος Κροκίδης κ.α!!!

    rock-elliniko.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες