27/2/14

MΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

MΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 
Ιδρυτής Μιχάλης Χατζήμιχαηλ

Μέλη:
Μιχάλης Χατζημιχαήλ (λαούτο, τραγούδι)
Βασιλική Χατζηαδάμου (τραγούδι)
Παναγιώτης Κρεμμαστός (λαούτο, βιολί)
Σάββας Στεφάνου (βιολί)
Μελέτης Χριστοδούλου (κρουστά)

Πρώην Μέλη: 
Ξένια Πόστατζη Χατζημιχαήλ
Δήμητρα Χατζήμιχαηλ
Κυριακού Πελαγία

Το μουσικό σχήμα ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ιδρύθηκε το 1991 και είχε σκοπό της ύπαρξης του τη διάσωση και διάδοση του δημοτικού τραγουδιού. Χρησιμοποιεί παραδοσιακά όργανα και ερευνά, καταγράφει, μελετά και παρουσιάζει τα δημοτικά τραγούδια της Κύπρου και του ευρύτερου Ελληνικού χώρου. Γυρίζοντας τα χωριά της Κύπρου συλλέγει παλιά κυπριάκα δημοτικά τραγούδια που δεν είναι καταγραμμένα στις συλλογές των μελετητών της παράδοσης. Αποτέλεσμα αυτής της σημαντικής έρευνας είναι οι δίσκοι "ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΤΙΚΑ 1 & 2" που γνώρισαν εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. Επίσης παρουσιάζει και τραγούδια που έχει γράψει το ίδιο το μουσικό σχήμα. Διαθέτει ένα τεράστιο αρχείο από παλιά χειρόγραφα, παλιές ποιητικές φυλλάδες και βιβλία, παλιά παραδοσιακά μουσικά όργανα καταγραφές και ηχογραφήσεις σπάνιων δημοτικών τραγουδιών και μουσικών χορευτικών σκοπών.
Μεγάλες Επιτυχίες: Το είπα σου χτενίστου λλίον, Περτίζι μου μιτσόστομο, Τ΄Αη Φιλίππου,  Ελένη Ελενάρα μου,.Βάωσε τζιαι ρομάνισε, Ο αψεντής, Κέρλερ, Τα νιάτα, κ.α
https://www.facebook.com/permalink.php?id=1562763323950716&story_fbid=1678348552392192

Ο Μιχάλης Χατζημιχαήλ γεννήθηκε στο χωριό Φρέναρος της Επαρχίας Αμμοχώστου στις 20 Αυγούστου 1954. Αν και από τα νεανικά του χρόνια ενδιαφερόταν πολύ για την κυπριακή παράδοση, επαγγελματικά ξεκίνησε σε ηλικία 37 ετών. Λαούτο έμαθε σε ηλικία 41 ετών. Τραγουδά και παίζει λαούτο και κιθάρα. Ίδρυσε το συγκρότημά του και επίσης γράφει στίχους και μουσική μελετώντας διαρκώς της κυπριακής παράδοσης αλλά και της ζωής και το έργο του Νίκου Ξυλόυρη. Η συνεργασία του με την Κυριακού Πελαγία θα είναι καθοριστικής σημασίας αφού θα κατορθώσουν να κάνουν γνωστό το κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι στον νεαρόκοσμο. Τέλος ο Χατζημιχαήλ θα παρουσιάσει και μερικές τηλεοπτικές εκπομπές με παρουσιάστριες την Άντρη Καραντώνη και την Βασιλική Χατζηαδάμου. 

Περτίτζι μου μιτσόστομο
https://www.youtube.com/watch?v=NAPTXrezHjQ
Στίχοι: Κυριακού Πελαγία
Μουσική: Μιχάλης Χατζημιχαήλ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ
https://www.youtube.com/watch?v=xzN_ayQafms
Παίζουμε Κυπριακά
Μουσική: Μιχάλης Χατζημιχαήλ
Κυπριακές Παροιμίες

Λαϊκοί μας ποιητές Το νέο τραγούδι του Μιχάλη Χατζιημιχαήλ
https://www.youtube.com/watch?v=HS4hrMJ8lOA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες