10/5/13

Νατάσα Μποφίλιου

Είναι εξαιρετικά δύσκολο και ίσως σχεδόν ανέφικτο να περιγραφούν επαρκώς με λόγια οι ήχοι, τα χρώματα, και τα συναισθήματα που δημιουργεί η φωνή αυτή, ίσως έτσι να είναι καλύτερα, έτσι χωρίς αυτά

Γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1983 στην Αθήνα και έχει σπουδάσει πολιτική ανάλυση στη Νομική των Αθηνών. Έχει πτυχίο πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων από το Ελληνικό Ωδείο. Ο πατέρας της, Νίκος Μποφίλιος είναι "ερασιτέχνης" τραγουδιστής, μέλος του μουσικού συγκροτήματος ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ. 
Εν λευκώ
http://www.youtube.com/watch?v=JEXvhvgZXrw
Συνθέτης: Θέμης Καραμουρατίδης
Στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος 
Πρώτη Εκτέλεση: Νατάσσα Μποφίλιου

 "Σε καταστρέφει αυτό το κομμάτι,σε κάνει να χάνεσαι..να μην ξέρεις που πατάς,μόνο αισθάνεσαι" HatersGonna Hate 
Στο 'πα και στο ξαναλέω
http://www.youtube.com/watch?v=1tVg-UmEBWw
Παραδοσιακό - Μικρασσιάτικο

->Τραγουδά χωρίς τη συνοδεία κάποιου μουσικού οργάνου, έτσι απλά a capella! (πολύ αμφιβάλλω όμως αν το έχει προσέξει και κανείς άλλος)

1 σχόλιο:

  1. Ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι συμμετέχοντας στις εμφανίσεις του Χρόνη Αηδονίδη. Το 2004, πήρε μέρος στη Δεύτερη Ακρόαση της δισκογραφικής εταιρίας "Μικρή Άρκτος", διευθυντής της οποίας είναι ο στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος ("Μικρή πατρίδα", "Δυο μέρες μόνο", "Δεν είσαι εδώ".). Κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει ερμηνεύοντας δύο τραγούδια στο άλμπουμ "Δεύτερη Ακρόαση", το οποίο με τα 17 τραγούδια που περιείχε συνέστησε στο κοινό νέους καλλιτέχνες.

    Ένα χρόνο μετά, έκανε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Κώστα Τσίρκα με τίτλο "Εκατό μικρές ανάσες", από την εταιρία "Μικρή Άρκτος".

    Το 2006 συμμετείχε στο άλμπουμ του Σταμάτη Κραουνάκη "Πεθαίνοντας στην Αθήνα", το οποίο περιείχε τη μουσική από την ομώνυμη ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

    Το 2007, κυκλοφόρησε πάλι από τη Μικρή Άρκτο το CD-single "Εν λευκώ", σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη.

    Μέσα στο 2007 το Δίφωνο κυκλοφόρησε μια συλλογή με τον τίτλο "Η Γενιά του 2010", φιλοξενώντας τραγούδια της Νατάσσας Μποφίλιου, της Ελεονώρας Ζουγανέλη και του Γιάννη Χαρούλη.Τα τραγούδια της Νατάσσας που συμπεριλήφθηκαν ήταν από τις «Εκατό μικρές ανασες», το ντουέτο της με την Ελεονώρα Ζουγανέλη, με τίτλο ««Ποιος ξέρει» και το «Στο΄πα και στο ξαναλέω».

    Το πρώτο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της συνεργασίας της με το Γεράσιμο Ευαγγελάτο και το Θέμη Καραμουρατίδη κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2008, τίτλος του "Μέχρι το τέλος", ένα άλμπουμ που κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς και θεωρείται ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας

    Την Πρωτοχρονιά του 2009 ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μελωδία» αναθέτει στους τρεις τους να γράψουν το τραγούδι της χρονιάς, και το «Ευχαριστήριο» είναι το 1ο τραγούδι που ακούγεται μετά την αλλαγή του χρόνου.

    Το Μάρτιο του 2009 κυκλοφορεί, το cd-single «Τρία Μυστικά», μία τριπλέτα τραγουδιών - μυστικών σημάτων σε ανθρώπους και καταστάσεις αυτής της πόλης και ακολουθώντας την «ανοιξιάτικη παράδοση» των τελευταίων τριών χρόνων, παρουσίαζε ζωντανά τα τραγούδια της τελευταίας δουλειάς της μαζί με εκείνα από τις προηγούμενες, στο Live Stage των Metropolis..

    Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησαν τα «Εισιτήρια Διπλά», για άλλη μια φορά σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη από τη Lyra. Τα Εισιτήρια Διπλά είναι ένας δίσκος για τη μνήμη: την πρόσφατη και αυτή που χάνεται στο χρόνο.

    Μέσα στο 2010, συμμετέχει επίσης σε τρεις δίσκους. Στην "Αστίβη",του Δημήτρη Καρρά με την «Στρογγυλή φωτιά», στο "Cocoon" του Tareq με το «Feel me» και στις "Μικρές Ελπίδες" του Παύλου Συνοδινού με τα «Απαγορευτικόν» και «Μικρές Ελπίδες».

    Η είσοδος του 2011 θα την βρει στο πλευρό του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Χαρούλη, στο Gazarte, να τραγουδούν Ξαρχάκο, Χατζηδάκι και Θεοδωράκη, ενώ λίγο αργότερα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα εμφανιστεί στο Μετρό. Αργότερα, εμφανίζεται στην Τελετή Έναρξης των Special Olympics Αθήνα 2011, που ερμηνεύει δικά της τραγούδια, ενώ στην Τελετή Λήξης ερμηνεύει το "Σφίξε με", του Θεόφραστου Σακελλαρίδη και του Στέλιου Λάσκαρη. Το καλοκαίρι τη βρίσκει για άλλη μια φορά στην Τεχνόπολι του Γκαζιού, καθώς και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με τη μπάντα της. Συμμετείχε επίσης, στη συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη στο Θέατρο Βράχων, η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε δίσκο την ίδια χρονιά.

    Για πρώτη φορά, συμμετείχε και στο ARK Festival που διοργανώθηκε στην Αθήνα, ενώ ο κύκλος των εμφανίσεων της με τον Σταύρο Ξαρχάκο και το Γιάννη Χαρούλη συνεχίστηκε με περιορισμένες συναυλίες ανά την Ελλάδα και μια τελευταία συναυλία στο Παλλάς, τον Οκτώβριο του 2011.

    Τον Ιούνιο του 2012 κυκλοφορεί, το νέο της άλμπουμ «Οι μέρες του Φωτός», σε στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Ένας δίσκος χωρισμένος σε δύο μέρη, που κινείται ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Στο δεύτερος μέρος, συμμετέχει και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες