18/8/13

Νατάσα Θεοδωρίδου

10 χρόνια…όμορφο ταξίδι…σημαντικές στιγμές…μοναδικοί άνθρωποι… 
«Ευχαριστώ όλους εσάς που με τους στίχους και τη μουσική σας με βοηθήσατε να διηγηθώ τη ζωή μου και όλους εσάς που μ’ αγκαλιάσατε σφιχτά και με κρατήσατε εδώ όλα αυτά τα χρόνια» Νατάσα Θεοδωρίδου

Μα έλα που φοβάμαι
http://www.youtube.com/watch?v=8Hs62QFZaUM
Στίχοι-Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους
Πρώτη Εκτέλεση: Νατάσα Θεοδωρίδου

2 σχόλια:

  1. Η Νατάσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί ξεκίνησε την καριέρα της, ερμηνεύοντας αγαπημένα λαϊκά τραγούδια στα νυχτερινά κέντρα της πόλης. Σπούδασε δημοσιογραφία και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα αρμονίας και κιθάρας.

    Η επιτυχημένη της παρουσία στη σκηνή δεν άργησε καθόλου να την οδηγήσει στη δισκογραφία και το 1996 υπογράφει συμβόλαιο με την εταιρία SONY MUSIC, κυκλοφορώντας το πρώτο της album τον Οκτώβριο του ‘97 με τίτλο «Νατάσα Θεοδωρίδου» που μέσα σε λίγους μήνες γίνεται πλατινένιο καθιερώνοντας τη Νατάσα ως το νέο μεγάλο όνομα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

    Η πορεία συνεχίστηκε με 13 μέχρι τώρα άλμπουμ, με την υπογραφή των σπουδαιότερων δημιουργών της νέας γενιάς, τα οποία έχουν ξεπεράσει όλα τις πλατινένιες πωλήσεις ενώ τα τραγούδια της θεωρούνται πλέον διαχρονικές επιτυχίες. Είναι η μόνη Ελληνίδα τραγουδίστρια που οι 3 πρώτοι της δίσκοι έγιναν πλατινένιοι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

    Το 2003 συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο soundtrack της εξαιρετικά επιτυχημένης ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα», ερμηνεύοντας μοναδικά «Τα λιμάνια», ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πάρα πολύ.

    Τον Απρίλιο του 2003 αποσπά βραβείο «ΑΡΙΩΝ» ως η «Καλύτερη λαϊκή τραγουδίστρια».

    Τον Αύγουστο του 2008, η Νατάσα Θεοδωρίδου συμμετέχει στη μεγάλη συναυλία στην αρχαία Ολυμπία για τον απόδημο Ελληνισμό με την Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης του Μίκη Θεοδωράκη. Συναυλία που θα επαναληφθεί λίγους μήνες αργότερα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
    Τον Οκτώβριο του 2011 συμμετέχει στο άλμπουμ της Νάνας Μούσχουρη, μία συμμετοχή που θα σφραγιστεί και με την συνεύρεσή τους στην σκηνή κατά την διάρκεια της τελευταίας συναυλίας της μεγάλης αυτής τραγουδίστριας στο Βερολίνο.
    Το Νοέμβριο του 2011 ένα μεγάλο όνειρο της ίδιας πραγματοποιείται.. η συνεργασία της με το είδωλό της την Μαρινέλλα στο Βοτανικό είναι ίσως μία από τις σημαντικότερες της μέχρι τώρα πορείας της θα σφραγιστεί και δισκογραφικά με το ντουέτο

    «Τα Χατήρια» σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους & στίχους Θάνου Παπανικολάου που συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ «Απέναντι».
    Το ταξίδι της Νατάσας συνεχίζεται και όπως δήλωσε και η ίδια στην μεγάλη γιορτή των 10 χρόνων της στην ελληνική δισκογραφία παρουσία όλων των συνεργατών της «όμορφο ταξίδι…σημαντικές στιγμές…μοναδικοί άνθρωποι… Ευχαριστώ όλους εσάς που με τους στίχους και τη μουσική σας με βοηθήσατε να διηγηθώ τη ζωή μου και όλους εσάς που μ’ αγκαλιάσατε σφιχτά και με κρατήσατε εδώ όλα αυτά τα χρόνια».

    Τον Οκτώβριο του 2012 η Νατάσα Θεοδωρίδου συναντάει την Έλενα Παπαρίζου και μας μιλάνε για «Λάθος Αγάπες» μέσα από το ντουέτο έκπληξη που υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους και ο Θάνος Παπανικολάου. Οι εμφανίσεις τους ξεκινάνε στον Βοτανικό και ο χειμώνας προβλέπεται μαγικός.

    natassatheodoridou.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γιώργος Θεοφάνους γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 9 Ιανουαρίου 1968 και άρχισε να συνθέτει από την ηλικία των 5 ετών. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο της Κύπρου κιθάρα, πιάνο και αρμονία. Έχει στο ενεργητικό του πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους ("Καρδιά μου μην ανησυχείς" και "Μια αναπνοή" με τον Αντώνη Ρέμο, "Στα υπόγεια είναι η θέα" και "Ο δικός μου ο δρόμος" με τον Πασχάλη Τερζή, "Τόση αγάπη πώς να χαθεί" με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου, "Νόημα" με την Πέγκυ Ζήνα, "Κάνε στην άκρη" με την Άντζελα Δημητρίου.

    Ο Γιώργος Θεοφάνους είναι συνθέτης και στιχουργός κατ
    Μερικά από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του είναι τα εξής: "Έλα να με τελειώσεις", "Κι έκρυψα το πρόσωπό μου", "Μια αναπνοή", "Εγώ είμαι εδώ", "Ποια νομίζεις πως είσαι" (με τον Αντώνη Ρέμο), "Παλιόκαιρος", "Ο δικός μου ο δρόμος" (σε στίχους Εύης Δρούτσα"), "Έχω μια αγάπη", "Δε θέλω τέτοιους φίλους" (με τον Πασχάλη Τερζή), "Το κύμα" (με τη Χάρις Αλεξίου"), "Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου" (με το Σάκη Ρουβά), "Κάνε στην άκρη" (με την Άντζελα Δημητρίου),"Φεγγάρι", "Έλα που φοβάμαι","Kόκκινη Γραμμή","Δίπλα σε σένα" (με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου), "Ένα τραγούδι ακόμα" (με το Χρήστο Δάντη), "Τίποτα δε γίνεται τυχαία" (με τη Μαρινέλλα), "δώρο θεού", "απονομή δικαιοσύνης" (με την Καίτη Γαρμπή). Στις 11

    Σεπτεμβρίου του 2008 παρουσίασε στα τείχη της Λευκωσίας τη μουσική παράσταση "Τραγουδώ το νησί μου", με πολλά μελοποιημένα ποιήματα για την Κύπρο από την αρχαιότητα ως σήμερα.

    Τον Νοέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο "Αιώνιος δείπνος"

    Πηγή: georgetheofanous.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες