3/12/13

Ο Βασίλης Τερλέγκας και το Φαράγγι του Helm

Ο Βασίλης Τερλέγκας γεννήθηκε στο Πεύκο Καλαβρύτων και από πολύ νωρίς φάνηκε η κλίση του στο τραγούδι. Σε ηλικία μόλις δεκατριών ετών ξεκίνησε να τραγουδά διπλά σε μεγάλα ονόματα της εποχής. Ήρθε στην Αθήνα όταν ήταν δεκαέξι ετών και από τότε ακολούθησε καριέρα στο τραγούδι. Στην καλλιτεχνική πορεία του, συνεργάστηκε με τους: Μάνο Ελευθερίου, Χρήστο Νικολόπουλο, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Ρίτα Σακελλαρίου, Τζένη Βάνου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ζαφείρη Μελά, Κώστα Μπίγαλη κ.ά. Τα περισσότερα τραγούδια που έχει πει ο Βασίλης έχουν και την υπογραφή του. Μπορεί και παίζει όλα τα έγχορδα όργανα, ενώ έχει και την εξ ολοκλήρου επιμέλεια της παραγωγής. Τέλος, τεράστιο ενδιαφέρον προκάλεσε και το πρωτοσέλιδο της Espresso στο οποίο ο τραγουδιστής ήταν κάτοχος νησιού το οποίο και θέλησε να πουλήσει στον Εμίρη του Κατάρ*

Ενός λεπτού σιγή ( Video clip )
http://www.youtube.com/watch?v=iiqua05jnHQ
Στίχοι: Ιφιγένεια Γιαννοπούλου
Μουσική-Εκτέλεση: Βασίλης Τερλέγκας


Στροφές ( Video clip ) 
http://www.youtube.com/watch?v=nNj4FCahwHU  
Στίχοι: Σωτήρης Κόρδας  
Μουσική-Εκτέλεση: Βασίλης Τερλέγκας
 
"Κι όπως θα πέφτουν μαχαιριές εσύ αν θέλεις κοιταζέ τοοουυυυυς. Τα βέλη μου σαν αστραπές και εκεί απάνω στο Helm's deed αποτελειωσεεε τοοουυυυυς
Βασίλης Τερλέγκολας-Alchemyths

4 σχόλια:

  1. Παρά τα δημοσιεύματα της Espresso που ήθελαν τον Βασίλη Τερλέγκα να έχει αγοράσει το νησί Σωρός που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων και μάλιστα να το έχει πουλήσει όσο όσο στον Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί Εμίρη του Κατάρ, ο τραγουδιστής το διαψεύδει..

    Η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αλλά ο Τερλέγκας παρουσιάζει την δική του εκδοχή για το νησί που λέγεται ότι αγόρασε.

    «Δεν είναι εύκολο πράγμα να αγοραστεί ένα νησί. Χρειάζεσαι χρόνο, άδειες και τρομερή γραφειοκρατία. Υπουργεία και δασαρχεία πρέπει να υπογράψουν. Σε συνέντευξη μου είπα ότι το αγόρασα και θα δω τι θα κάνω. Πίστευα ότι θα μου έφερναν τα χαρτιά από τα υπουργεία, αλλά αργούσαν, έναν, δυο χρόνια» είπε ο τραγουδιστής στην εκπομπή «ΜΙΛΑ» και την Τατιάνα Στεφανίδου.

    Προσθέτει πως «δεν έδωσα προκαταβολή. Μου είχαν πει πως θα έπρεπε να πληρώσουμε και να λαδώσουμε για να μας δώσουν τα χαρτιά νωρίτερα. Εγώ όμως ένιωθα μέσα μου ότι το είχα αγοράσει. Που να φανταστώ ότι χρειάζεται τέτοια γραφειοκρατία και να περάσει από τριάντα υπουργεία. Οι άδειες μου έλεγαν ότι βγαίνουν σε τρεις το πολύ τέσσερις μήνες..

    Ποια ήταν η αξία του νησιού; «Μου είπαν ότι κοστίζει 15 εκατομμύρια δραχμές το 1995» είπε τραγουδιστής.

    Γελώντας περιέγραψε και ένα περιστατικό λέγοντας πως «πριν από τέσσερα χρόνια ήρθε ένας δημοσιογράφος από την Espresso μαζί με έναν ρώσο μεγιστάνα και μου ζήτησαν το νησί…. Αν το είχα πάρει και μάλιστα πριν χρόνια θα ήμουν ο Εμίρης»…

    Εν τέλει, αντί για νησί αγόρασε ένα σπίτι…

    Πηγή: star.gr
    espressonews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Κράτος του Κατάρ είναι ένα ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, που καταλαμβάνει τη χερσόνησο Κατάρ, επί της ανατολικής ακτής της Σαουδικής Αραβίας στον Αραβικό ή Περσικό Κόλπο. Έχει έκταση 11.437 km² και πληθυσμό (154η στον κόσμο) 833.285 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009. Πλούσιο σε πετρελαιοπηγές, έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλή εισοδήματα στον κόσμο.

    Το όνομα μπορεί να προέλθει από Qatara, πιστεύεται ότι αναφέρεται στο Κατάρ πόλη της Zubara, ένα σημαντικό εμπορικό λιμάνι και την πόλη στην περιοχή κατά την αρχαιότητα. Το Κατάρ αναγνωρίσθηκε ως ανεξάρτητο κράτος στις 3 Σεπτεμβρίου του 1971, ως καταληκτική ημερομηνία της από 3 Νοεμβρίου 1916 διμερούς συνθήκης φιλίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κατάρ.

    Πρωτεύουσα και κυριότερος λιμένας της χώρας είναι η Ντόχα (Doha). Άλλες πόλεις είναι το Ντούκχαν (Dukhan), που αποτελεί το κέντρο της πετρελαϊκής παραγωγής, το Ουμ Σαΐντ (Umm Said), όπου βρίσκονται και τα μεγάλα διυλιστήρια, γνωστότατος λιμένας εξαγωγής - φόρτωσης δεξαμενόπλοιων, καθώς και οι Γουάκρα (Wakra), Αλ Χουρ (Al Khour) και Ουμ Μπαμπ (Umm Bab), όλες πρώην οάσεις που εξελίχθηκαν σε πολεις.

    Η χώρα έχει απόλυτη μοναρχία με αρχηγό κράτους τον Εμίρη του Κατάρ. Από τις 25 Ιουνίου του 2013 στο αξίωμα αυτό τελεί ο Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί, μετά την ειρηνική παράδοση της εξουσίας από τον πατέρα του, Χαμάντ μπιν Χαλίφα. Αρχηγός κυβερνήσεως είναι ο πρωθυπουργός Αμπντάλα μπιν Νασέρ αλ Χαλίφα Αλ Θανί από τις 26 Ιουνίου του 2013. Το δικαίωμα ψήφου χορηγείται στα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Το Σύνταγμα τέθηκε σε ισχύ στις 9 Ιουνίου του 2005, αφού πρώτα εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα στις 29 Απριλίου του 2003 και έλαβε την έγκριση του εμίρη στις 8 Ιουνίου του 2004. Οι πρώτες εκλογές για τοπικό συμβούλιο διενεργήθηκαν το 1999.

    Αυτόχθονα πολιτισμό του Κατάρ είναι παρόμοια με εκείνη των άλλων αραβικών χωρών του Περσικού Κόλπου. Αραβικές φυλές από τη Σαουδική Αραβία μετανάστευσαν στο Κατάρ και σε άλλα μέρη στον Περσικό Κόλπο.

    Η του Κατάρ Εθνική Ημέρα φιλοξενείται στις 18 Δεκεμβρίου είναι η ημέρα που γιόρταζαν την εθνική ταυτότητα και την ιστορία τους. Την ημέρα εκείνη, οι εκφράσεις της αγάπης και της ευγνωμοσύνης μετέφερε στους ανθρώπους του Κατάρ που συνεργάστηκαν στην αλληλεγγύη και ορκίστηκε υποταγή και υπακοή στο Σεΐχη Γιασίμ Μπιν Μοχάμεντ Αλ Θανί ως ηγέτης το 1878.

    Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το οποίο άνοιξε το 2008, έχει έρθει γρήγορα να θεωρηθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

    Αυτό, και πολλά άλλα του Κατάρ μουσεία, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αρχής για τα Μουσεία του Κατάρ που οδηγείται από Σέικα Αλ-Mayassa Bint Hamad Μπιν Χαλίφα Αλ-Θανί, η κόρη του Εμίρης του κράτους του Κατάρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Τανί, από τις 26 Ιουνίου του 1995 έχει αναλάβει στα χέρια του τις τύχες ενός πλούσιου πετρελαιοπαραγωγού κράτους συνεχίζοντας την κυριαρχία της οικογένειάς του που διατηρείται εδώ και σχεδόν δύο αιώνες. Το περιοδικό Forbes τοποθετεί τον εμίρη του Κατάρ στην 7η θέση της λίστας με τα πιο πλούσια μέλη βασιλικών οικογενειών στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

    Who is who

    Γεννημένος στη Ντόχα το 1952, ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο Κατάρ και φοίτησε στη στρατιωτική ακαδημία Sandhurst στην Αγγλία. Επιστρέφοντας το 1971 του απονεμήθηκε ο βαθμός του αντισυνταγματάρχη και του ανατέθηκε η διοίκηση του τάγματος Mobile το οποίο έκτοτε έχει μετονομαστεί σε τάγμα Hamad Mobile.

    Προήχθη στο βαθμό του υποστρατήγου και διορίστηκε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Κατάρ και επέβλεψε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στρατού του εμιράτου, κάτι το οποίο πάντως δεν έγινε εμφανές στον πόλεμο του Κόλπου όταν οι δυνάμεις του Κατάρ αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του Κουβέιτ από τον Σαντάμ Χουσεΐν.

    Ο σεΐχης Χαμάντ αναγορεύτηκε διάδοχος του Θρόνου το 1977 και ταυτοχρόνως ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Αμυνας. Στις αρχές του 1980 ηγήθηκε του Ανωτάτου Συμβουλίου Σχεδιασμού του Κατάρ που στην ουσία παίζει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του κράτους. Το 1992 ανέλαβε την ουσιαστική διακυβέρνηση του Κατάρ με αυξημένες ευθύνες στην κυβέρνηση και βοήθησε στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Ανέτρεψε στον πατέρα του
    Στις 27 Ιουνίου του 1995, πρωτοστάτησε σε πραξικόπημα ανατροπής του πατέρα του ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Η επίσημη στέψη του ως Εμίρη του Κατάρ έγινε στις 20 Ιουνίου του 2000.

    Ο σεΐχης Χαμάντ θεωρείται ένας εκ των προοδευτικότερων αράβων ηγετών και έχει αναθέσει στη δεύτερη από τις τρεις συζύγους του Σεϊκα Μοζάχ αρμοδιότητες για την εκπαίδευση και τα δικαιώματα των παιδιών.

    Σε αντίθεση με άλλες συζύγους ηγετών χωρών της Μέσης Ανατολής, η Σεΐκα Μοζάχ διατηρεί υψηλό προφίλ συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά της χώρας. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κατάρ το 1986 με πτυχίο στην Κοινωνιολογία. Παντρεύτηκε τον Εμίρη το 1977 σε ηλικία 18 ετών. Το περιοδικό «Forbes» την έχει ανακηρύξει μια από τις 80 ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο και είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο και για την αδυναμία της στην υψηλή μόδα.

    Η Σεΐκα Μοζάχ φωτογραφίζεται συχνά στο πλάι του συζύγου της, αφού τον συνοδεύει σε επισκέψεις υψηλού προφίλ.

    Αθλητής παλαιότερα ο ίδιος και δύτης, έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο Κατάρ και από τις βασικότερες φιλοδοξίες του είναι να κερδίσει ένας αθλητής από το κράτος του Ολυμπιακό μετάλιο. Για τους σκοπούς αυτούς έχει ενθαρρύνει τη διοργάνωση πολλών διεθνών αθλητικών γεγονότων στο Κατάρ.

    Θεωρείται από τους βασικούς χρηματοδότες του Al Jazeera και ο πραγματικός του ιδιοκτήτης κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται, παραδεχόμενος ωστόσο ότι έχει βοηθήσει αρχικά με 137 εκατομμύρια δολάρια και στη συνέχεια με αρκετά ακόμη χρήματα, όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο, στη δημιουργία του αντιπάλου δέους στα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα της Δύσης. Πολλές φορές οι ΗΠΑ του έχουν ζητήσει να κλείσει το δίκτυο, ιδίως όταν φιλοξενούσε συνεντεύξεις του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    Πηγή: Ποιος είναι ο πάμπλουτος Εμίρης που αγοράζει Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/16607#ixzz2myTlhnk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Helm's Deep
    Φαράγγι του Χελμ

    Βαθιά, στενή κοιλάδα στα βορειοδυτικά των Λευκών Ορέων. Εκτεινόταν σε μεγάλο βάθος, στο μέσον της κυλούσε χείμαρρος και κατέληγε στις εκπληκτικές σπηλιές του Άνγκλαροντ. Η είσοδος του φαραγγιού οχυρώθηκε από τον βασιλιά Χελμ και μαζί με το Ντανχάροου αποτέλεσε τα κύρια καταφύγια του λαού των Ροχίρριμ σε περιόδους πολέμων. Στα οχυρωματικά έργα περιλαμβάνονταν ένα πανίσχυρο τείχος κατά μήκος ολόκληρου του στομίου του φαραγγιού, με μεφάλο ανάχωμα εξωτερικά, καθώς και ένα εσωτερικό κάστρο, το Κάστρο της Σάλπιγγας.

    Σύντομο ιστορικό...
    Εδώ, ο βασιλιάς Χελμ (ο επονομασθείς Σφυρόχειρ) υπερασπίστηκε το βασίλειό του το έτος ΙΙΙ-2758 και έδωσε το όνομά του σε ολόκληρη ττην περιοχή. Κατά τον Πόλεμο του Δαχτυλιδιού, το Φαράγγι υπερασπίστηκε ο βασιλιάς Θέοντεν, με την βοήθεια του Άραγκορν και του Γκάνταλφ.
    http://www.lordoftherings.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες