13/12/13

Κατερίνα Στανίση

Η Κατερίνα Στανίση αφηγείται τη ζωή της στο Lifo.gr
Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1957 στη Νάουσα. Σε ηλικία επτά ετών, μαζί με την οικογένειά της έφυγαν στην Γερμανία, λόγω της φτώχειας και της ανεργίας που μάστιζε την δεκαετία του '60 την Ελλάδα. Εργάστηκε σε εργοστάσια, στην λάντζα εστιατορίων και ως οικιακή βοηθός. Σε ηλικία 16 ετών ανεβήκε για πρώτη φορά στο πάλκο, στο νυχτερινό κέντρο "Maxim" στην Γερμανία, όπου γνώρισε τον γνωστό αντζέντη Νίκολσον, ο οποίος την παρότρυνε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Tο 1974 επιστρέφει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά της και ο αντζέντής της, της κλείνει την πρώτη επαγγελματική της συνεργασία στο νυχτερινό κέντρο "Mocambo" στην Λάρισα. Δύο χρόνια μετά, στην Θεσσαλονίκη, άρχισε την συνεργασία της με την μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Ρίτα Σακελλαρίου, της οποίας υπήρξε νύφη της. Όμως στο θέμα γάμος απέτυχε, (ξύλο κλπ). Το 1982, κι ενώ εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο "Καρουσάκης" μαζί με την Σακελλαρίου και τον ανερχόμενο Αντύπα, ο μαέστρος της ορχήστρας και συνθέτης μεγάλων επιτυχιών Τάκης Μουσαφίρης θα της χαρίσει την πρώτη της επιτυχία, το τραγούδι "Μυστικέ μου έρωτα", ο οποίος έγινε χρυσός έναντι των 88.000 αντιτύπων και την καθιέρωσε στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας.


Μυστικέ μου έρωτα ( Video clip )
http://www.youtube.com/watch?v=-y9k7b_VL-k 
Στίχοι-Μουσική: Τάκης Μουσαφίρης
Πρώτη Εκτέλεση: Κατερίνα Στανίση 


"Το «Μυστικέ μου έρωτα» ξεκίνησα να το τραγουδώ στις Τζιτζιφιές, στο μαγαζί του Κώστα του Καρουσάκη. Όταν το «χτύπησα» σε δίσκο, γινόταν χλαπαταγή: έφευγαν τραπέζια στην πίστα, πιάτα προσγειώνονταν στο κεφάλι και στα πόδια μου, τα φορέματά μου άλλαζαν χρώμα και γίνονταν κόκκινα απ' τα γαρίφαλα που με έλουζαν, σχηματίζονταν ουρές στην πόρτα του καμαρινιού μου για να με δει ο κόσμος και να τους δώσω αυτόγραφο. Τα πόδια μου έχουν ακόμα σημάδια από τα πιάτα που με μάτωσαν, χαρακιές βαθιές και μεγάλες. Παρ' όλα αυτά, ωραίες εποχές! Δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά. Κρίμα που δεν θα τις ζήσει η σημερινή νεολαία."
Ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης είχε δηλώσει ότι η Κατερινα Στανίση και η Πίτσα Παπαδοπούλου αποτελούν τις αυθεντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες της Ελλάδας.[1] Ενώ με τον ίδιο σεβασμό μίλησε και ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης. Ακόμη και ο πανεπιστημιακός καθηγητής Κώστας Ζουράρις την έχει χαρακτηρίσει "ιέρεια του λαϊκού τραγουδιού".
Σ΄έχω κάνει Θεό ( Video clip )
http://www.youtube.com/watch?v=luvQo3h-tVk
Στίχοι: Φώντας Θεοδώρου
Μουσική: Πάνος Καπίρης
Πρώτη Εκτέλεση: Κατερίνα Στανίση
Άλλες Εκτελέσεις: Γιώργος Μαζωνάκης


"Astonishing !!! Just amazing .. i am russian but i can say for sure i would fall in love with the song ! Bravo" Vi Ka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες