15/12/13

MONSIEUR DOUMANI

Monsieur Doumani
Κυπριακό μουσικό συγκρότημα που ιδρύθηκε στη Λευκωσία το 2011

Μέλη
Αντώνης Αντωνίου - τζουράς, τραγούδι
Δημήτρης Γιασεμίδης - Πνευστά, τραγούδι
Άγγελος Ιωνάς - κιθάρα, τραγούδι 

Αν και το κάθε μέλος έχει διαφορετικό μουσικό υπόβαθρο, και οι τρεις μουσικοί είναι φανερά επηρεασμένοι από την Κυπριακή μουσική παράδοση σε διάφορα επίπεδα. Το μουσικό σχήμα εστιάζει στον μοναδικό χαρακτήρα της Κυπριακής μουσικής παραδοσιακής μουσικής, εμπλουτίζοντας παραδοσιακά τραγούδια, σε νέες εκτελέσεις, με παραλλαγές στη μελωδία, στο ρυθμό καθώς και ηχητικές πρωτοτυπίες που προσδίδουν στο συγκρότημα ένα ξεχωριστό μουσικό ύφος. Το συγκρότημα συνδυάζει μουσικά το παραδοσιακό στοιχείο με νεώτερα μουσικά είδη. Επίσης, το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει δικές τους συνθέσεις στην Κυπριακή διάλεκτο, με πηγή έμπνευσης τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία, για παράδειγμα την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση που έπληξε το νησί καθώς και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας.

The Monsieur Doumani Documentary
https://www.youtube.com/watch?v=NFXrP5xkzyk



Τσιάκκαρα Μάκκαρα @ Carcere Borbonico di Avellino 01/08/2013
https://www.youtube.com/watch?v=AwMz-anZXwo&spfreload=10


1 σχόλιο:

  1. Ένας πρώτος τους δίσκος μικρής διαρκειας (EP), κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντίτυπων το 2012, με τίτλο Cyfolk και περιλαμβάνει επανεκτελέσεις 8 κυπριακών παραδοσιακών τραγουδιών.

    Δίσκος Grippy Grappa
    Το Μάιο του 2013, το μουσικό σχήμα Monsieur Doumani κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο Grippy Grappa και διανεμέται από την βρετανική εταιρία Proper Music Distribution. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στη Λευκωσία και αποτελείται κυρίως από επανεκτελέσεις γνωστών κυπριακών παραδοσιακών τραγουδιών.[9][10]

    Παγκόσμιες Διακρίσεις και Βραβεία

    Ο δίσκος Grippy Grappa έτυχε εξαιρετικής κριτικής από διεθνή ΜΜΕ όπως η βρετανική εφημερίδα The Guardian, το γαλλικό περιοδικό Les Inrockuptibles και τη μουσική περιοδική έκδοση fRoots. Το άλμπουμ συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα καλύτερα άλμπουμ παγκοσμίως σύμφωνα με το 95ο τεύχος του μουσικού περιοδικού Songlines και αναδείχθηκε ως ο 12ος καλύτερος δίσκος από το World Music Network τον Αύγουστο του 2013. Επιλέον, το βίντεο κλιπ ενός από τα τραγούδια του άλμπουμ με τίτλο Ο Αχάπαρος ανέβηκε στην τέταρτη θέση στη λίστα με τα καλύτερα βίντεο του World Music Network το Νοέμβριο 2013. Το άλμπουμ παρουσιάστηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο όπως το ραδιόφωνο του BBC, το ραδιόφωνο RootsWorld, το PBS 106.7FM της Μελβούρνης, το KDVS της Καλιφόρνια, το Radio France και άλλα.

    Τον Αύγουστο του 2012, το μουσικό σχήμα Monsieur Doumani εκπροσώπησε την Κύπρο στο φημισμένο διεθνές μουσικό φεστιβάλ Ferrara Buskers Festival στην Ιταλία και αναδείχθηκε ως το τρίτο καλύτερο μουσικό σχήμα του φεστιβάλ.

    Τον Απρίλιο του 2014 οι Monsieur Doumani βραβεύτηκαν ως ένα από τα καλύτερα πρωτοεμφανιζόμενα μουσικά συγκροτήματα από τον ετήσιο διαγωνισμό του μουσικού περιοδικού Songlines. Τα βραβεία απονεμήθηκαν κατόπιν ψηφοφορίας από τους αναγνώστες του μουσικού περιοδικού και το ευρύ κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες