22/3/14

ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Τα μέλη του group:
Ανδρέα Ασημακόπουλος, (κιθάρα, φωνή)
Κώστας Μαντζουκίδη (μπάσο, φωνητικά –πρώην μέλος του συγκροτήματος New Rose)
Θωμάς Αρβανίτη (τύμπανα, φωνητικά) 

Η Μαύρη Μαγιονέζα πρωτοεμφανίζεται το 1996 όταν το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη ονόματι "Νυχτοπούλι" αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του. Το "Νυχτοπούλι" είχε δημιουργηθεί το 1994, από τον Ανδρέα Ασημακόπουλο και έκανε αρκετές συναυλίες με διάφορους μουσικούς να το πλαισιώνουν, σε πολλά μπαράκια της πόλης. Λίγο πριν να παγιωθεί η σύσταση του, το συγκρότημα ηχογραφεί  και ένα demo με τίτλο: "Σπουδή στο μωβ: ο λυρισμός του ατάλαντου λύκου." Τραγούδια από το συγκεκριμένο demo (εκεί σε πρωτόλεια μορφή) υπάρχουν μάλιστα στους δύο πρώτους δίσκους της Μαύρης Μαγιονέζας. Το 1996 η σύνθεση του συγκροτήματος καταλήγει στον Ανδρέα Ασημακόπουλο, τον Κώστα Μαντζουκίδη και τον Θωμά Αρβανίτη. Οι τρεις τους αλλάζουν το όνομα του συγκροτήματος και ηχογραφούν ένα demo που δύο χρόνια αργότερα θα ηχογραφηθεί ξανά για να γίνει ο πρώτος τους δίσκος.

Το συγκρότημα κινείται γύρω από ένα πυρήνα σκληρού ροκ με έντονες αναφορές όμως σε άλλα μουσικά ακούσματα όπως το funk, το blues, το punk, hip-hop, το drumnbass, το breakbeat. Ο προσεγμένος εγκεφαλικός στίχος των τραγουδιών είναι ένα ακόμα στοιχείο που το χαρακτηρίζει.  Οι λούπες και οι πρωτότυποι ηλεκτρονικοί ήχοι είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των συνθέσεων ενώ οι στίχοι συνεχίζουν να τσακίζουν κόκαλα, ακόμα και σε θέματα που ελάχιστοι τόλμησαν να αγγίξουν σε μια περίοδο που η χώρα «βράζει».

Σερίφη, το πιστόλι σου
www.youtube.com/watch?v=skVL6t7LHmI
Από το album  με γενικό τίτλο "Κατέβασέ Το" 2010


Το τραγούδι αυτό είναι για τον μικρό μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο που το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, περί την 9 μμ, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, ο νεαρός  έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό του ειδικού φρουρού της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος συνοδευόταν από τον συνάδελφο του, Βασίλη Σαραλιώτη. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, καθώς σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

4 σχόλια:

  1. · Στην διάρκεια των επόμενων χρόνων η Μαύρη Μαγιονέζα πραγματοποιεί πάμπολλες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, τηλεοπτικές εμφανίσεις, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ενώ ετοιμάζει το υλικό του δεύτερου album της. Αρχίζουν να πειραματίζονται δειλά με την προσθήκη ηλεκτρονικών ήχων και ρυθμών στον ήχο τους, καθώς και την προσθήκη πολυμέσων στις συναυλίες τους. Είναι από τις πρώτες μπάντες στην Ελλάδα που εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στην σκηνή με υπολογιστή και προβολές video στο φόντο τους (τότε παιγμένο από το «αρχαίο» πλέον VHS!)
    · Καθώς ο Θωμάς φεύγει προσωρινά στο στρατό, την θέση του παίρνει ο Γιώργος Γεωργίου οπότε και ηχογραφείται ο δεύτερος δίσκος «Παραμόρφωση» το 2000. Είναι ένας δίσκος που δείχνει ξεκάθαρα την διάθεση για πειραματισμό και διαφυγή από την πεπατημένη, του συγκροτήματος. Οι συναυλίες συνεχίζονται…
    · Το 2003 βρίσκει τον Θωμά ξανά πίσω από τα τύμπανα του συγκροτήματος, τον Ανδρέα με ένα master μουσικής τεχνολογίας και την Μαύρη Μαγιονέζα με ένα καινούργιο δίσκο. Το «Μανιτάρια & Μανιφέστα» επίσης από την EROS, είναι ο δίσκος που ολοκλήρωσε το βήμα που το συγκρότημα ξεκίνησε με τον προηγούμενο δίσκο. Ο νέος ήχος που δημιούργησαν μετά από όλη αυτή την δημιουργική αναζήτηση ενσωματώνει στο σκληρό ροκ του συγκροτήματος ακόμα περισσότερες «αλλοπρόσαλλες» αναφορές σε μουσικές όπως το hip-hop, το drum ‘n’ bass, το breakbeat, την electronica… Οι λούπες και οι πρωτότυποι ηλεκτρονικοί ήχοι είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των συνθέσεων ενώ οι στίχοι συνεχίζουν να τσακίζουν κόκαλα, ακόμα και σε θέματα που ελάχιστοι τόλμησαν να αγγίξουν.
    · Αμέτρητες συναυλίες μετά, το 2007, ο Γιώργος Γεωργίου επιστρέφει στα τύμπανα της Μαύρης Μαγιονέζας ενώ ο Ανδρέας ιδρύει την Tech Killa Records και το Mass Room Studio, αναλαμβάνοντας την παραγωγή του 4ου album της Μαύρης Μαγιονέζας με γενικό τίτλο «Καλή Όρεξη». Ο πλέον πολιτικός δίσκος του συγκροτήματος έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα «βράζει» ενώ ετοιμάζεται για την οικονομική/πολιτική παρακμή που ακολούθησε. Τραγούδια που στιχουργικά έχουν αφήσει πλέον τις ποιητικές των προηγούμενων δίσκων στην άκρη για να τα πουν «έξω από τα δόντια». Η τελειομανία του συγκροτήματος έχει αποδώσει πλέον καρπούς. Πρόκειται για το πρώτο album ελληνικής παραγωγής με πολυκάναλο mastering, καθώς και τεχνικές παραγωγής που πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. Ο ήχος είναι ογκώδης, οι ενορχηστρώσεις πρωτοποριακές και οι συνθέσεις στα υψηλά στάνταρ που έθεσε το γκρουπ για τον εαυτό του.
    · Τον Δεκέμβριο του 2008, η πάντα ανήσυχη Μαύρη Μαγιονέζα δίνει την πρώτη ελληνική διαδικτυακή συναυλία. Ένα εγχείρημα με μεγάλη επιτυχία που δυστυχώς επισκιάστηκε από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η οποία έγινε κατά την διάρκεια της συναυλίας, με κοινό και μουσικούς να πληροφορούνται το συμβάν μέσα από το chat room του event!
    · To 2010 η Μαύρη Μαγιονέζα συνεργάζεται με τον Νέστωρ Κάνιστρα στα τύμπανα και τον Ορέστη Ναλμπάντη στην κιθάρα για να ηχογραφήσουν το «Κατέβασέ Το», ίσως έναν από τους πιο μεστούς του δίσκους. Η δουλειά αυτή που κυκλοφορεί επίσης από την Tech Killa Records, δίνεται δωρεάν (για περιορισμένο χρόνο) από το internet ενώ κυκλοφορεί επίσης και σε συλλεκτικά CD, βινύλια και USB sticks!
    · Το 2011 βρίσκει τον Θωμά για μια ακόμα φορά πίσω από τα τύμπανα της μπάντας, η οποία έχει πλέον την αρχική της σύνθεση με την προσθήκη του Ορέστη στην κιθάρα και τα φωνητικά. Πραγματοποιούν μία συναυλία από κοινού με το ανατρεπτικό ρωσικό καρτούν Mr. Freeman. Στο συγκεκριμένο event οι κυνικοί μονόλογοι του συγκεκριμένου εικονικού ανθρωπάκου, έχουν αντικαταστήσει τον αντίστοιχο χαρακτήρα της Μαύρης Μαγιονέζας και σχολιάζουν τα τραγούδια της με τον δικό του τρόπο.
    · Δημιουργούν το νέο Mass Room Studio, έναν πολυχώρο μουσικής παραγωγής και τέχνης, πόλο έλξης για τους περισσότερους μουσικούς στην Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο), ενώ βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση για την επόμενη ιδέα που θα τους παθιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μαγιονέζα είναι ένας παχύς, κρεμώδης σάλτσα, συνήθως ενός άσπρου ή ανοικτό κίτρινο χρώματος, όποιος γίνεται και τρώγεται το κρύο. Είναι ένας σταύλος γαλάκτωμα φυτικό έλαιο διασκορπισμένος μέσα ύδωρ,με το λέκιθο αυγών ως γαλακτωματοποιητή, αρωματικός με ξίδι ή λεμόνι χυμός (που βοηθά το γαλάκτωμα) και συχνά μουστάρδα. Αλλος καρυκεύματα κλήση για άλλα ονόματα (δείτε κατωτέρω).

    Η μαγιονέζα είναι ενός μαγιονέζας από σάλτσες μητέρων από τον κλασικό Γαλλικό μαγείρεμα, έτσι είναι η βάση για πολλές άλλες κατεψυγμένες σάλτσες και σάλτσες σαλάτας. Παραδείγματος χάριν:

    Aioli είναι μαγιονέζα ελαιολάδου που συνδυάζεται με το σκόρδο.
    Σάλτσα Tartare είναι μαγιονέζα που καρυκεύεται με τις κάπαρες και τα χοντρά κομμάτια των τουρσιών.
    Ρωσική σάλτσα (επίσης γνωστός ως σάλτσα της Marie-$l*Rose στην Ευρώπη) είναι μαγιονέζα με σάλτσα ντοματών ή κέτσαπ και γιαούρτι ή βαριά κρέμα προστιθέμενη.
    Χίλια σάλτσα νησιών είναι ρωσική σάλτσα με τα τουρσιά και τα χορτάρια.

    Η μαγιονέζα χρησιμοποιείται συνήθως όπως σάντουιτς στη Βόρεια Αμερική Τηγανιτές πατάτες στη βόρεια Ευρώπη και τα μέρη του Καναδά και στο κρύο κοτόπουλο ή τα σκληρός-βρασμένα αυγά στη Γαλλία.

    Κατασκευή της μαγιονέζας
    Η μαγιονέζα γίνεται με αργά να προσθέσει το πετρέλαιο σε έναν λέκιθο αυγών (που αναμιγνύεται μερικές φορές με τη μουστάρδα, για να βοηθήσει να καταλύσει την αντίδραση) χτυπώντας ελαφρά σθεναρά για να διασκορπίσει το πετρέλαιο στο υγρό. Τα άλλα συστατικά προστίθενται αργότερα για τη γεύση. Ο λέκιθος αυγών περιέχει λεκιθίνη, ποιες πράξεις ως γαλακτωματοποιητής. Είναι έπειτα καρυκευμένος με άλας ή άλλα καρυκεύματα.
    Βασική συνταγή για τη σπιτική μαγιονέζα σε έναν αναμίκτη

    Αυτά τα βήματα παράγουν έναν ίδιο τον βασικός-και όχι πολύ μια ενδιαφέρων-μαγιονέζα. Wiki Cookbook έχει τις πιό επιμελημένες ποικιλίες, και μια πιό λεπτομερής περιγραφή της διαδικασίας. Η μαγιονέζα μπορεί να γίνει με ηλεκτρικός αναμίκτης, ηλεκτρικό μπλέντερ, ή α επεξεργαστής τροφίμων, ή με το χέρι με το α χτυπήστε ελαφρά ή ακόμα και ένα δίκρανο. Η χρησιμοποίηση χτυπά ελαφρά ή δίκρανο, εντούτοις, είναι μια αρκετά κουραστική φυσική προσπάθεια. Τα μπλέντερ και οι επεξεργαστές τροφίμων είναι κατά πολύ τα γρηγορότερα μέσα τη μαγιονέζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δολοφονία του νεαρού μαθητή το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε αντιδράσεις από πολίτες σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, τα Ιωάννινα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Κομοτηνή, τον Βόλο, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη, την Κέρκυρα και το Αγρίνιο. Πορείες διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκαν το ίδιο βράδυ του περιστατικού και την επομένη, οδήγησαν σε μεγάλες υλικές καταστροφές γραφείων, καταστημάτων, δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων. Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην Αθήνα.

    Η πληροφορία της δολοφονίας του μαθητή διαδόθηκε άμεσα σε ολόκληρη την Ελλάδα από το Διαδίκτυο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους να εκδηλώσουν την οργή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα ταυτόχρονα, προκαλώντας φθορές και εμπρησμούς. Οι εκδηλώσεις βίας μετατοπίστηκαν από το Πολυτεχνείο στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διακομίσθηκε ο άτυχος νεαρός και όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Αφού πληροφορήθηκε το περιστατικό, ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης κίνησε άμεσα η διαδικασία προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι δυο ειδικοί φρουροί, όπως επίσης και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων.[9][11] Λίγο αργότερα οι εμπλεκόμενοι φρουροί προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση, ενώ ορίστηκαν άμεσα τρεις εισαγγελείς προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του περιστατικού.
    Ο πεζόδρομος της Τζαβέλλα, όπου πυροβολήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

    Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράνομη οπλοχρησία στον ειδικό φρουρό που πυροβόλησε, και στο συνάδελφό του άσκησε δίωξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Οι δύο ειδικοί φρουροί παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου.[12]

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος βρισκόταν σε κομματική εκδήλωση στις Σέρρες, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό μετέβη άμεσα στην Αθήνα και έπειτα από δηλώσεις, υπέβαλε ο ίδιος μαζί με τον υφυπουργό την παραίτησή του για το περιστατικό για λόγους ευθιξίας. Παρά ταύτα, οι παραιτήσεις δεν έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

    Ομόθυμη ήταν η καταδίκη του περιστατικού από την πολιτεία, ενώ συλλυπητήριες επιστολές απέστειλε στην οικογένεια του θύματος ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε το συμβάν «τραύμα στο κράτος δικαίου» της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μπορεί να ισχυριστούν πολλοί πως τους άλλαξε τη ζωή. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να το ισχυριστεί σε τέτοιο βαθμό όσο ο Νίκος Ρωμανός, ο επιστήθιος φίλος του αδικοχαμένου νεαρού, ο οποίος είδε τον 15χρονο να ξεψυχα στα χέρια του.

    Ο Νίκος Ρωμανός είναι σήμερα 21 ετών και βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και τρεις εβδομάδες. «Η ζωή του παιδιού μου είναι σε μεγάλο κίνδυνο και ο υπουργός Δικαιοσύνης μέσα από τον υποκριτικό του και γεμάτο ύφος και νηφαλιότητα τρόπο, ασχολείται εδώ και δύο χρόνια με τα ''βραχιολάκια''», είπε χθες ο πατέρας του, Γιώργος Ρωμανός, συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός κ. Αθανασίου και η κυβέρνηση «κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν, θα είναι οι μόνοι υπαίτιοι για ό,τι συμβεί από 'δω και πέρα» .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες