28/4/14

Ευσταθία

Η Ευσταθία Μαντζούφα είναι τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και σπούδασε στη Θεολογική σχολή Αθηνών. Πολύ γρήγορα όμως ασχολήθηκε με το τραγούδι, γράφοντας αρχικά στίχους και μουσική. Ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής της, είναι το τραγούδι "Δεισδαιμόνα". Ευρύτερα γνωστή έγινε το 2005, όταν μετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι "Χωρίς εσένα", το οποίο απέσπασε το 3ο βραβείο. Έχει συνεργαστεί με τον Κραουνάκη, τον Ζουγανέλη, την Τσανακλίδου, τον Μιχάλη Δέλτα, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Φίλιππο Πλιάτσικα, την Μελίνα Τανάγρη, τον Βαγγέλη Γερμανό και άλλους, ενώ για τις σόλο εμφανίσεις της δημιούργησε το συγκρότημα ΑΣΤΑΘΕΙΣ. Μάρτιο του 2011 εκδόθηκε το βιβλίο με τους στίχους της και άλλα πρωτότυπα κείμενα με τίτλο "τέρμα για σήμερα ο μύθος" από τις εκδόσεις Ιανός. Τον χειμώνα του 2011-2012 ανεβάζει την πρώτη της μουσικοθεατρική παράσταση σε κείμενα και τραγούδια δικά της με τίτλο "το υγιές βλάπτει σοβαρά την υγεία". Το Νοέμβριο του 2012 ανεβάζει το πρώτο της θεατρικό έργο ο "Διάδρομος" σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Μάνιας Παπαδημητρίου και μουσική Λένας Πλάτωνος. Παράλληλα ασχολείται με το ελαφρό τραγούδι των δεκαετιών 30, 40 και 50 ξεκινώντας μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων με τον γνωστό μαέστρο και δημοσιογράφο Δαυίδ Ναχμία.

Σήμερα, θεωρείται σαν μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες τραγουδοποιούς, έχοντας για μουσική αφετηρία την σύγχρονη ποπ και μια εντυπωσιακή γκάμα επιρροών από το χιπ χοπ έως τη τζαζ και το ρετρό.

Χωρίς εσένα ( Video clip )
https://www.youtube.com/watch?v=zY0l16YtuVI
Στίχοι-Μουσική-Εκτέλεση: Ευσταθία


Δεν υπήρξες ποτέ
https://www.youtube.com/watch?v=m9mXiZd65ew
Στίχοι: Θανάσης Βούτσινος
Μουσική-Εκτελεση: Ευσταθία



1 σχόλιο:

  1. Η Φιλοσοφία του ΖΕΝ (Ch’an)

    Ζεν είναι μια σχολή του Βουδισμού Μαχαγιάνα. Η ιαπωνική λέξη Ζεν προέρχεται από την ιαπωνική προφορά της κινεζικής λέξης Τσαν (κινεζικά:dʑjen, pinyin: Chán), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη dhyana, που σημαίνει "διαλογισμός" ή "κατάσταση διαλογισμού".

    Το Ζεν τονίζει τη βιωματική Σοφία στην επίτευξη του διαφωτισμού. Ως εκ τούτου, από-υπογραμμίζει τη θεωρητική γνώση υπέρ της άμεσης υλοποίησης μέσω του διαλογισμού και της πρακτικής Ντάρμα. Οι διδασκαλίες του Ζεν περιλαμβάνουν διάφορες πηγές της θεωρίας Μαχαγιάνα, συμπεριλαμβανομένου τις διδασκαλίες των σχολών Yogacara, Tathagatagarbha και Huayan, καθώς και της λογοτεχνίας Prajñāpāramitā.

    Η εμφάνιση του Ζεν ως μια ξεχωριστή σχολή του Βουδισμού εμφανίζεται ως Τσαν για πρώτη φορά στην Κίνα τον 6ο αιώνα. Από την Κίνα εξαπλώθηκε νότια έως το Βιετνάμ, και ανατολικά προς την Κορέα και την Ιαπωνία. Ως θέμα της παράδοσης, η καθιέρωση του Ζεν πιστώνεται στον Πέρση ή Νότιο Ινδό πρίγκηπα (μετέπειτα μοναχός) Bodhidharma, ο οποίος ήρθε στην Κίνα για να διδάξει μια «ειδική αναμετάδοση εκτός γραφών, που δεν στηρίζεται σε λέξεις ή γράμματα».


    Έλεγχος ή μη έλεγχος; Το ίδιο ζάρι δείχνει δύο πρόσωπα.
    Μη έλεγχος ή έλεγχος. Και τα δύο είναι ένα θλιβερό λάθος.
    —————

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες