30/4/14

Κωστάκης Κωνσταντίνου "Τα τραγούδια της Τρόικας"

Ο αγαπημένος ηθοποιός Κωστάκης Κωνσταντίνου γράφει, σατιρίζει, τραγουδά, μιμείται, δημιουργεί ύμνος και ευαγγέλια για ομάδες και παίχτες/προπονητές.

Actor - Comedian - Radio producer

Ο Κωστάκης Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1958 στην Κλήρου της επαρχίας Λευκωσίας. Μεγάλωσε στην Κλήρου και στο χωριό του πατέρα του την Μύρτου της επαρχίας Κερύνειας. Από μικρός ξεχώριζε για το ταλέντο του στο τραγούδι αλλά και στο θέατρο. Πήγε στο Παγκυπριο Γυμνασιο (1969-72) και στην συνεχεια φοιτα στο οικονομικό Λυκειο Λευκωσίας απο το 1972 μεχρι το 1975. Εκεί, ο Κωστακης ξεδιπλώνει όλο του το ταλέντο στις φημισμένες καλλιτεχνικές βραδιές του Λυκείου Νεοκλέους, μιμούμενος πολλούς πολιτικους της εποχής (Μακάριο –Καραμανλή-Παπανδρέου-Κληριδη) καθώς και δημοσιογράφους και διάφορους αλλους. Τόσο εντυπωσίασε που αρκετοί άρχισαν να τον ζητούν να εμφανιστειί σε εκδηλώσεις και κεντρα διασκεδάσεως. Όαν απολύεται από το στρατό, πιάνει δουλειά στο Θίασο Παπαδημητρη στη Λευκωσία σαν ηθοποιός. Τον Σεπτέβριο του 1979 με παρέμβαση του ηθοποιού Στέλιου Καυκαρίδη και του σωματείου ηθοποιών Κύπρου, παίρνει υποτροφία για σπουδές στο θέατρο στη δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη στην Θεσσαλονικη. Στην Ελλάδα θα συνεργαστεί στο θίασο του Δημήτρη Κολλάτου, αλλά και στο Εθνικό. Στη Κύπρο επιστρέφει το 1984. Ακουλουθούν συνεργασίες του με επιθεωρησιακούς θιάσους του Δ. Παδημήτρη και της Δώρας Κακουράτου, αλλά και με τον ΘΟΚ για 4 χρόνια. Το 1989 με τον Αντρέα Αργυριδη σπάζουν ολα τα κατεστημένα στην πολιτικοκοινονική σατιρα. Οι γριούλες, η Ποπη και η Αντζιελα σπάζοντας όλα τα ρεκόρ τηλεθεασης αλλα και χρόνου προβολής μιας και συνεχίζοταν για 12 χρόνια, μάλιστα ο Κωστάκης έπαιξε ένα πανομοιότυπο ρόλο και στην ελληνική σειρά "Εμείς κι Εμείς" σαν γιαγιά της Μαρίας Φιλίππου. Ως σεναριογράφος γράφει για το Mega Κύπρου την πολυ μεγάλη επιτυχία "Τα Ψάρκα". Σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς συμμετέχει σε σειρές άλλων ή και με δικές του σειρές όπως το "Σοϊν" και τα "Χρυσόψαρα". Εκπομπές του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς αφήνουν εποχή όπως η ραδιοφωνική εκπομπή στον Άστρα και ή την εκπομπη στο Super sport fm 104 ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.


Επειδή σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος μετά το κούρεμα καταθέσεων των Κυπρίων αφιερώνει δύο τραγούδια του!

ΤΟ ΤΡΑΓΟYΔΙ ΤΗΣ ΤΡOΙΚΑΣ  
https://www.youtube.com/watch?v=WKK7vyTUwE0


ΤΑ ΡΙΑΛΙΑ ΤΖΑΙ ΠΟYΝΤΑ
https://www.youtube.com/watch?v=otwfBeuBrHo


Άλλες μεγάλες επιτυχίες του Κωστάκη Κωνσταντίνου:
Τα ευαγγέλια του Κωστάκη
Η Ταλλού τζαι η Αούστα
Η πασιά που το Δάλι
Έχω ένα κουνελλούι
Λεμονή Λεμονάκι
Gay καλουψής
Το αρμάρι
Ύμνος του Ερμή, Ύμνος του Οθέλλου

2 σχόλια:

  1. ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    Γεννηθηκε στο χωριο Κληρου της Λευκωσίας το 1957. Τα παιδικά χρονια τα περασε στη Κληρου αλλα και στο χωριο του πατέρα του Αντρέα ο οποίος καταγόταν απο την Μυρτου.(κατεχόμενο χωριο της επαρχίας Κερυνειας ). Στις διαφορες εκδηλώσεις του δημοτικου σχολειου Κληρου ,ξεχωριζε για το ταλέντο του στο τραγουδι αλλα και στο θεατρο. Η μητέρα του Θεοτου πεθαίνει το 1970 σε ηλικία 43 χρονων και ετσι ο Κωστάκης μενει ορφανος απο μητέρα σε ηλικία 12 χρονών. Απο το χωριο του ειναι ο μονος που πετυχε την εισοδο του στο Παγκυπριο γυμνασιο το 1969-72 και στην συνεχεια φοιτα στο οικονομικό Λυκειο Λευκωσίας απο το 1972 μεχρι το 1975. Εκει στο οικονομικο Λυκειο χαριν στον Λυκειαρχη Κυριακο Νεοκλέους ,ο Κωστακης ξεδιπλώνει το ταλέντο του στις γνωστες για την εποχη καλλιτεχνικές βραδιες του Λυκείου Νεοκλέους...

    Ετσι το Ιουνιο του 1974 στην καλλιτεχνικη βραδυα ξεχωρίζει και καταπλησσει ολους με την ξεχωριστη ευκολία και το ταλέντο που ειχε να μιμειται φωνητικά παρα πολλούς πολιτικους (Μακάριο –Καραμανλή Παπανδρέου Κληριδη ) καθώς και πολιτικους δημοσιογράφους και αλλους.Ειναι ο πρώτος μιμος της Κύπρου .
    Τοσο εντυπωσίασε που αρκετοι αρχισαν να τον ζητουν να εμφανιστει σε εκδηλώσεις και κεντρα διασκεδάσεως της τότε εποχης ....αρχιζει δειλά - δειλά να κάνει αυτο το επαγγελμα....
    Ακολουθει το στρατιωτικο το 1975 και ο Κωστάκης βρισκεται στην 32 μοιρα καταδρομων –λοκατζης με το βαθμο του λοχία...και εκει κατα τα δυο χρονια της θητειας του ξεχωριζει για τον καλο χαρακτηρα του αλλα και το ταλέντο του στο θεατρο ,τις μιμησεις,το τραγουδι....
    O συνθετης Νασος Παναγιωτου του εμπιστευεται τοτε το 1975 (ενα χρονο μετα τα τραγικα για την Κυπρο γεγονοτα και την Τουρκική εισβολή ) το τραγουδι ...πηδαει φωτια κι σουβλες ετοιμες.

    Μολις απολυεται απο το στρατό,πιαννει δουλεια στο Θίασο Παπαδημητρη στη Λευκωσία σαν ηθοποιός.Σιγά σιγά ξεχωριζει με το ταλέντο του και αρχιζει να γινεται γνωστός σαν μιμος μια και ο Δημητρης Παπαδημητρης με τα κειμενα του στις διαφορες επιθεωρησεις ,τον αναδυκνυει...Τον Σεπτεβριο του 1979 με παρεμβαση του ηθοποιού Στέλιου Καυκαριδη και του σωματειου ηθοποιών Κύπρου ,περνει υποτροφία για σπουδες στο θέατρο στη δραματικη σχολη..επιθεωρηση δραματικης τεχνης της Ρουλας Πατεράκη στην Θεσσαλονικη.Κατα την διαρκεια του τρίτου χρονου στη σχολή ,ο σκηνοθέτης Δημητρης Κολλατος τον προσλαμβάνει στο θιασό του για μερικές παραστάσεις με το εργο Αγιος Πρεβεζης που το 1981 θα εκανε περιοδία σ’ολη την Ελλάδα...Με τον θίασο του Δημητρη Κολλατου ο Κωστακης συνεργάζεται για δυο χρονια και στα θεατρικα εργα οι εφοπλιστες του Κολλατου,η Ελλάδα του Αντρέα,ο μεγιστανας του τυπου καθως και στην κινηματογραφική ταινεια ο αγιος Πρεβεζης που σαρωσε τα ρεκορ εισητηριων στους κινηματογράφους.

    Μετα τον Δημητρη Κολλατο συνεργαζεται σαν ηθοποιός με το Εθνικο Θέατρο στην τραγωδία του Ευριπιδη Αιας,οπου λαμβανει μερος στον χορο .Μετα το εθνικο θέατρο συνεργάζεται με τον θιασο Μινωτη στην τραγωδία Περσες με παραστάσεις και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαυρου...

    Στη Κύπρο επιστρέφει το 1984 και πατρευεται με την Ερατω ,με την οποία αποκτα τρείς γιους τον Θεοδοτο και τους διδυμους Ρολάνδο και Στεφανο. Ακουλουθουν συνεργασίες του με επιθεωρησιακους θιάσους του Δημητρη παπαδημήτρη και της Δώρας Κακουράτου,για περίπου 4 χρόνια συνεργάζεται με τον ΘΟΚ.Παρα πολυ μεγαλη επιτυχία στην Κυπριακή τηλεοραση αρχιζει το 1989 με τις γριουλλες Ποπη και Ατζιελα ,οπου με τον Αντρέα Αργυριδη σπάζουν ολα τα κατεστημένα στην πολιτικοκοινονική σατιρα.Η Ποπη και η Αντζιελα γινεται μεγάλη επιτυχία για την τηλεοραση του ΡΙΚ σπαζοντας ολα τα ρεκόρ τηλεθεασης αλλα και χρονου προβολής μια και συνεχιζοταν για 12 χρονια.
    Σαν σεναριογράφος γράφει για το Μεγγα Κύπρου την πολυ μεγάλη επιτυχία σε τηλεθέαση Τα Ψάρκα .Σε αλλους τηλεοπτικους σταθμους συμμετεχει με δικές του σειρες οπως το Σοϊν και τα Χρυσοψαρα.
    Εκπομπές του σε ραδιοφωνικους σταθμους αφηνουν εποχη οπως η ραδιοφωνικη εκπομπη στον Αστρα και πολύ τελευταία το 2007 με την εκπομπη στο Super sport fm 104 ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

    https://www.facebook.com/costakisc/info?tab=page_info

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2012, υπήρξε η μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε η Κυπριακή Δημοκρατία. Κύρια αιτία της κρίσης υπήρξε η μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα, που κουρεύτηκαν την άνοιξη του 2012.

    Αιτίες
    Τον Σεπτέμβριο του 2011, η κυπριακή οικονομία υποβαθμίστηκε απ’ όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης. Είχε προηγηθεί η μεγάλη έκρηξη στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης». Παρά τον χαμηλό της πληθυσμό και τη μικρή της οικονομία, η Κύπρος έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τραπεζικό κλάδο. Μετά το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η έκθεση των κυπριακών τραπεζών σ’ αυτό άγγιξε τα 22δις €, πόσο μεγαλύτερα από το εγχώριο προϊόν της Κύπρου.] Το διακρατικό δάνειο που είχε λάβει η Κύπρος από τη Ρωσία ύψους 2,5 δις ευρώ, ικανό για να καλύψει τις δανειακές ανάγκες της Κύπρου μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2013, ήταν πλέον ανεπαρκές.

    Μνημόνιο
    Μετά από την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Moody’s, στις 13 Μαρτίου 2012, και από τον οίκο Fitch, στις 25 Ιουνίου 2012, η Κύπρος αιτήθηκε την ένταξή της στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Αντιπροσωπεία της τρόικας κατέφθασε στην Κύπρο, στις 25 Ιουνίου 2012, και διαπραγματεύτηκε με την κυβέρνηση του νησιού τους όρους του δανείου.Η κυπριακή κυβέρνηση εξέφρασε τη διαφωνία της στο αρχικό σχέδιο και οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν τους επόμενους μήνες. Στις 30 Νοεμβρίου 2012, η κυπριακή κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα τους όρους διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, απομένοντας μόνο να συμφωνηθεί το ακριβές ποσό της αναχρηματοδότησης των τραπεζών.] Η συμφωνία περιλάμβανε λήψη μέτρων, όπως περικοπές σε μισθούς και κοινωνικές παροχές, επιπλέον φορολόγηση ειδών πολυτελείας, καυσίμων, τυχερών παιχνιδιών κλπ.

    Στις 16 Μαρτίου 2013 επήλθε συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση στο ποσό των 10 δις €.[9] Αποφασίστηκε επίσης να αντληθούν επιπλέον 5,8 δις € με φορολόγηση- κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Το κούρεμα ορίστηκε στο 6,7% για καταθέσεις έως 100.000 € και 9,9% για καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 100.000 €.[10] Η συμφωνία απορρίφθηκε από το κυπριακό κοινοβούλιο στις 19 Μαρτίου 2013 με 36 ψήφους κατά (19 ΑΚΕΛ, 8 ΔΗΚΟ, 5 ΕΔΕΚ, 2 ΕΥΡΩΚΟ, 1 Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, 1 ανεξάρτητος) 19 αποχές (ΔΗΣΥ) και μία απουσία.

    Στις 25 Μαρτίου οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξαν σε νέο σχέδιο, με βάση το οποίο κουρεύονται κατά 40% οι καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών που υπερβαίνουν τα 100.000 €, και συγχωνεύονται οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.

    Πολιτικές αναταράξεις
    Μετά τις αρνητικές εξελίξεις για την κυπριακή οικονομία ξεκίνησε δικαστική έρευνα για την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους. Στις 2 Απριλίου παραιτήθηκε ο Κύπριος υπουργός οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Την ίδια περίοδο δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή ανέφερε πως συγγενικά πρόσωπα του προέδρου Αναστασιάδη φυγάδευσαν από τις κυπριακές τράπεζες καταθέσεις ύψους 21.000.000 €, λίγο πριν αποφασιστεί το κούρεμα

    Οικονομικές επιπτώσεις
    Άμεση συνέπεια της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο υπήρξε η αύξηση της ανεργίας. Σύμφωνα με την Κυπριακή Στατιστική Υπηρεσία, η ανεργία έφτασε το πρώτο τρίμηνο του 2013 στο 15,9%, από 12,7% στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 και 11,1% στο αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες